Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах

Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовахКрім глінтвейну на червоному вині є й інші версії цього популярного напою. Сьогодні замінимо алкоголь сумішшю соку і свежезаваренного чаю, таким чином приготувавши глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах.

Зігріваючий напій завдяки спецій і прянощів поєднує в собі цілу палітру смаків. І навіть без вина глінтвейн виходить по-справжньому бадьорить і спокусливим! Не будемо довго розмірковувати, а просто займемося приготуванням!

Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах

  • виноградний сік (або вишневий, гранатовий і т.д.) – 400 мл;
  • чорний чай – 2 ч. ложки;
  • мелений імбир – ½ ч. ложки;
  • зелене яблуко – ½ шт .;
  • рідкий мед – 1 ст. ложка (або за смаком);
  • родзинки – 20 г;
  • бадьян – 1-2 зірочки;
  • гвоздика – 8-10 бутонів;
  • кардамон – 7-8 капсул;
  • коричні палички – 2 шт.

Глінтвейн безалкогольний рецепт на виноградному соку

  1. Насамперед заливаємо склянкою окропу чорний чай і наполягаємо, прикривши кришкою, близько 10-15 хвилин. Паралельно в вогнетривку ємність з товстим дном закладаємо спеції і добавки для безалкогольного глінтвейну: зірочки бадьяна, коричневі палички, зелені капсули кардамону, промиті родзинки. Половину зеленого яблука проколюємо гвоздикою і теж поміщаємо в ємність.Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах
  2. Процідивши, переливаємо свіжозаварений міцний чай до ароматним добавкам, слідом додаємо виноградний сік. Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах вийде найбільш корисним, якщо використовувати для рецепта свіжовичавлений фреш. Але через брак такого можна обійтися і покупним пакетірованих аналогом. Крім виноградного також можна застосувати гранатовий, вишневий, яблучний або, наприклад, будь-який цитрусовий сік.Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах

    Як варити глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах

  3. Для отримання терпких «ноток» кидаємо порцію меленого імбиру. Змішавши вміст ємності, ставимо ароматно-пряну суміш на помірний вогонь. Як тільки рідина почне закипати, негайно прибираємо безалкогольний глінтвейн з плити. Доводити до активного кипіння і вже тим більше продовжувати варіння не слід. Наше завдання – зберегти корисні речовини і насичені аромати напою!Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах
  4. У гарячу рідину відразу ж додаємо рідкий мед, дозування якого варіюємо з урахуванням особистого смаку. Накривши ємність кришкою, дозволяємо напою трохи настоятися.Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах
  5. Перед подачею пропускаємо глінтвейн через сито. Видаляємо всі великі і дрібні добавки, які вже виконали свою функцію.Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах
  6. Розливаємо проціджений напій за прозорими келихах, за бажанням додавши по одній часточці свіжого яблука. Прикрасивши коричних паличками і, наприклад, лимонними скибочками, безалкогольний глінтвейн подаємо! Приступаємо до дегустації спокусливого гарячого напою!Глінтвейн безалкогольний в домашніх умовах

Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах готовий!