У розпал зимового періоду не забуваємо про тонізуючому, заряджає енергією і гарним настроєм гарячому шоколаді. Збалансований за текстурою, що обволікає напій готується дуже швидко і легко – за основу беруться шоколадні часточки, а в якості базової рідини – суміш вершків і молока. Зварений таким чином гарячий шоколад виходить особливо ніжним, з насиченим ароматом і багатогранним смаком.
Невелика порція напою в повній мірі замінює десерт і втамовує бажання солодкого, тому тут не потрібні будь-які доповнення. Але за бажанням можна придумати цікаву подачу, наприклад, оформити рідкий шоколад «шапкою» зі збитих вершків або додати порцію маршмеллоу.
Інгредієнти у розрахунку на 1-2 порції:
- темний або молочний шоколад – 50 г;
- молоко – 150 мл;
- вершки 10% – 100 мл;
- крохмаль – 1 ч. ложка без гірки.
Гарячий шоколад рецепт в домашніх умовах з фото
Як зробити гарячий шоколад
- Приблизно 30 мл молока відливаємо в окрему чашку. Додаємо крохмаль і перемішуємо, розчиняючи порошок.
- Решту молока з’єднуємо з вершками в невеликій каструлі / ковші. Додаємо розламаний на дольки шоколад. Нагріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи.
- Добиваємося повного розплавлення шоколадних згустків і отримання однорідної рідини світло-коричневого відтінку. Доводимо майже до кипіння, а потім вливаємо розчинений крохмаль. Перемішуємо і знімаємо напій з вогню.
- Приступаємо до дегустації відразу або злегка остудити шоколад. Як декор і для додаткового смаку можна додати корицю або інші прянощі, оформити напій шоколадною або кокосовою стружкою. Якщо використовувався гіркий шоколад, при необхідності можна додати трохи цукру.
Гарячий шоколад в домашніх умовах готовий! Насолоджуємося кожним ковтком!