Шанувальники популярного морквяного торта обов’язково оцінять і цей схожий рецепт! Як і у випадку з морквою, гарбуз натирається тонкою стружкою і завантажується до тесту. Роль ароматизатора незмінно виконує пряна кориця, а в якості добавок і раніше використовуються універсальні горіхи. Крем традиційно робимо на основі сиру, але вершки в цей раз замінюємо маслом – формуємо класичну суміш. Таким чином, отримуємо смачний і ситний гарбузовий торт – пригощаємо близьких оригінальним солодким десертом в похмурі осінні дні!
Якщо крім прихильників корисної гарбуза за столом зберуться скептично налаштовані ласуни, не поспішайте розкривати рецептуру. Справа в тому, що явний гарбузовий присмак тут відсутня, але помаранчевий інгредієнт виконує важливу роль. Яскрава стружка не тільки забарвлює м’якуш, а й сприятливо впливає на його структуру, а в поєднанні з маслом наповнює коржі вологою і робить торт дивно соковитим навіть без використання просочення. Тому дозвольте гостям спочатку зняти пробу, і, впевнені, за добавкою потягнеться не одна рука!
Складові:
тісто:
- гарбуз – 300 г очищеної;
- горіхи волоські – 100 г;
- цукор – 200 г;
- яйця – 3 шт .;
- рослинне масло (рафінована) – 150 мл;
- борошно – 200 г;
- розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
- кориця мелена – 1 ч. ложка;
- сіль – пучку.
Крем чіз:
- вершковий сир «Almette» або т.п. – 450 г (3 баночки);
- вершкове масло – 180 г;
- цукрова пудра – 140 г.
Гарбузовий торт рецепт з фото крок за кроком
[Ad # first]
[Ad # second]
- Гарбуз натираємо тонкою стружкою на дрібній тертці. Попередньо зрізаємо жорстку шкірку і видаляємо ниткоподібні волокна.
- Цукор збиваємо з яйцями 5-8 хвилин. Працюємо міксером до збільшення обсягу маси в 2-3 рази. Цукровий пісок повинен частково розчинитися, жовтки посветлеть, а сама суміш стати пишною і «повітряної».
- Додаємо рафінована (без запаху) масло. Ще трохи збиваємо. До отриманого рідкого складу завантажуємо гарбузову стружку. Додаємо горіхи, попередньо порубавши їх ножем – шматочки повинні залишитися досить великими. Щоб відтінити солодкі «ноти», кидаємо сіль – вистачить маленької дрібки.
- Розмішуємо масу знизу вгору за допомогою ложки або силіконової лопатки.
- Окремо перемішуємо борошно, розпушувач і корицю. Просіявши через сито, додаємо сухі компоненти до рідкої суміші.
- Знову розмішуємо від низу до верху до повного розчинення сухих ділянок і утворення єдиної тягучого тесту з помаранчевими вкрапленнями гарбузової стружки.
- Заповнюємо в’язкою масою роз’ємну або іншу форму. Враховуємо, що випічка не буде підніматися так сильно, як класичний бісквіт – важка і волога гарбузова м’якоть утримує тісто. Тому, щоб благополучно розрізати м’якуш на три повноцінних коржа, вибираємо форму невеликого діаметра (наприклад 20 см, як у нашому варіанті).
- Ємність з тестом ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 40-60 хвилин. Не забуваємо перевірити готовність, опустивши глибоко в центр м’якушки дерев’яну шпажку. Тільки коли на палички не буде залишатися слідів сирого тесту, можна діставати форму з печі.
Крем чіз для гарбузового торта рецепт
- Масло дістаємо з холодильника заздалегідь – до моменту приготування крему воно повинно встигнути злегка підтанути і розм’якшити. З’єднуємо масляний брусок з цукровою пудрою і збиваємо міксером.
- Коли масло і пудра з’єднаються в однорідну світлу масу, додаємо вершковий сир.
- Злегка збиваємо до отримання єдиного крему.
Збірка гарбузового торта
- Дочекавшись охолодження, звільняємо випічку від форми і розрізаємо на три приблизно однакових по товщині коржа.
- На нижній пласт наносимо третю частину густої вершково-сирною суміші. Розподіляємо рівним шаром. Далі повторюємо дії – викладаємо наступний корж, формуємо прошарок крему.
- Накриваємо заготовку останнім коржем. Верхівку і боки гарбузового торта повністю промазуємо залишками крему.
- За бажанням можна зробити просте оформлення, щоб десерт виглядав завершеним. У нашому прикладі торт обсипаний підсушеними на сковороді мигдальними пелюстками і доповнений волоськими горіхами. Можна вибрати інший спосіб декору.
- Прибираємо десерт на ніч в холодильник, щоб всі аромати і смаки об’єдналися, і гарбузовий торт вийшов максимально насиченим. потім дегустуємо!
Гарбузовий торт готовий! Смачного!