Гарбузовий торт

гарбузовий тортШанувальники популярного морквяного торта обов’язково оцінять і цей схожий рецепт! Як і у випадку з морквою, гарбуз натирається тонкою стружкою і завантажується до тесту. Роль ароматизатора незмінно виконує пряна кориця, а в якості добавок і раніше використовуються універсальні горіхи. Крем традиційно робимо на основі сиру, але вершки в цей раз замінюємо маслом – формуємо класичну суміш. Таким чином, отримуємо смачний і ситний гарбузовий торт – пригощаємо близьких оригінальним солодким десертом в похмурі осінні дні!

Якщо крім прихильників корисної гарбуза за столом зберуться скептично налаштовані ласуни, не поспішайте розкривати рецептуру. Справа в тому, що явний гарбузовий присмак тут відсутня, але помаранчевий інгредієнт виконує важливу роль. Яскрава стружка не тільки забарвлює м’якуш, а й сприятливо впливає на його структуру, а в поєднанні з маслом наповнює коржі вологою і робить торт дивно соковитим навіть без використання просочення. Тому дозвольте гостям спочатку зняти пробу, і, впевнені, за добавкою потягнеться не одна рука!

Складові:гарбузовий торт

тісто:

  • гарбуз – 300 г очищеної;
  • горіхи волоські – 100 г;
  • цукор – 200 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • рослинне масло (рафінована) – 150 мл;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
  • кориця мелена – 1 ч. ложка;
  • сіль – пучку.

Крем чіз:

  • вершковий сир «Almette» або т.п. – 450 г (3 баночки);
  • вершкове масло – 180 г;
  • цукрова пудра – 140 г.

Гарбузовий торт рецепт з фото крок за кроком

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Гарбуз натираємо тонкою стружкою на дрібній тертці. Попередньо зрізаємо жорстку шкірку і видаляємо ниткоподібні волокна.гарбузовий торт
  2. Цукор збиваємо з яйцями 5-8 хвилин. Працюємо міксером до збільшення обсягу маси в 2-3 рази. Цукровий пісок повинен частково розчинитися, жовтки посветлеть, а сама суміш стати пишною і «повітряної».гарбузовий торт
  3. Додаємо рафінована (без запаху) масло. Ще трохи збиваємо. До отриманого рідкого складу завантажуємо гарбузову стружку. Додаємо горіхи, попередньо порубавши їх ножем – шматочки повинні залишитися досить великими. Щоб відтінити солодкі «ноти», кидаємо сіль – вистачить маленької дрібки.гарбузовий торт
  4. Розмішуємо масу знизу вгору за допомогою ложки або силіконової лопатки.гарбузовий торт
  5. Окремо перемішуємо борошно, розпушувач і корицю. Просіявши через сито, додаємо сухі компоненти до рідкої суміші.гарбузовий торт
  6. Знову розмішуємо від низу до верху до повного розчинення сухих ділянок і утворення єдиної тягучого тесту з помаранчевими вкрапленнями гарбузової стружки.гарбузовий торт
  7. Заповнюємо в’язкою масою роз’ємну або іншу форму. Враховуємо, що випічка не буде підніматися так сильно, як класичний бісквіт – важка і волога гарбузова м’якоть утримує тісто. Тому, щоб благополучно розрізати м’якуш на три повноцінних коржа, вибираємо форму невеликого діаметра (наприклад 20 см, як у нашому варіанті).гарбузовий торт
  8. Ємність з тестом ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 40-60 хвилин. Не забуваємо перевірити готовність, опустивши глибоко в центр м’якушки дерев’яну шпажку. Тільки коли на палички не буде залишатися слідів сирого тесту, можна діставати форму з печі.гарбузовий торт

    Крем чіз для гарбузового торта рецепт

  9. Масло дістаємо з холодильника заздалегідь – до моменту приготування крему воно повинно встигнути злегка підтанути і розм’якшити. З’єднуємо масляний брусок з цукровою пудрою і збиваємо міксером.гарбузовий торт
  10. Коли масло і пудра з’єднаються в однорідну світлу масу, додаємо вершковий сир.гарбузовий торт
  11. Злегка збиваємо до отримання єдиного крему.гарбузовий торт

    Збірка гарбузового торта

  12. Дочекавшись охолодження, звільняємо випічку від форми і розрізаємо на три приблизно однакових по товщині коржа.гарбузовий торт
  13. На нижній пласт наносимо третю частину густої вершково-сирною суміші. Розподіляємо рівним шаром. Далі повторюємо дії – викладаємо наступний корж, формуємо прошарок крему.гарбузовий торт
  14. Накриваємо заготовку останнім коржем. Верхівку і боки гарбузового торта повністю промазуємо залишками крему.гарбузовий торт
  15. За бажанням можна зробити просте оформлення, щоб десерт виглядав завершеним. У нашому прикладі торт обсипаний підсушеними на сковороді мигдальними пелюстками і доповнений волоськими горіхами. Можна вибрати інший спосіб декору.гарбузовий торт
  16. Прибираємо десерт на ніч в холодильник, щоб всі аромати і смаки об’єдналися, і гарбузовий торт вийшов максимально насиченим. потім дегустуємо!гарбузовий торт

Гарбузовий торт готовий! Смачного!