Всім любителям чізкейк пропонуємо черговий вдалий варіант цього смачного сирного десерту. На цей раз формуємо гарбузову версію, додавши до основних складових начинки гладке помаранчеве пюре. В іншому дотримуємося всіх основні принципи приготування – головним в десерті залишаємо вершковий сир, зберігаємо основу з розмеленого печива з розтопленим маслом, випікаємо виріб на «водяній бані» при низькій температурі. Все, як у класичному рецепті.
Гарбузовий чізкейк виходить дуже ніжним, з кремовою текстурою і приємним жовтуватим відтінком. Смак самої гарбуза тут практично невловимий, тому шматочком апетитного десерту можна сміливо пригощати навіть запеклих нелюбитель цього універсального осіннього плода.
Складові:
- гарбузове пюре – 250 г (приблизно 350 г очищеної гарбуза);
- вершковий сир «Almette» або т.п. – 500 г;
- цукор – 120 г;
- яйця – 2 шт .;
- вершки 33-35% – 150 мл;
- крохмаль картопляний – 10 г;
- кориця мелена – ½ ч. ложки;
- ванільний цукор – пакетик (8-10 г).
Для основи:
- пісочне печиво ( «Ювілейне», «Марія» або т.п.) – 150 г;
- вершкове масло – 70 г;
- какао-порошок – 1 ст. ложка.
Гарбузовий чізкейк рецепт з фото крок за кроком
- Будь-яким способом подрібнюємо печиво – найпростіше скористатися блендером, але також не забороняється розім’яти вироби качалкою, пропустити через м’ясорубку, покласти в пакет і постукати молоточком для відбивних і т.д. Ступінь подрібнення регулюємо за смаком – можна зберегти великі «осколки» або ж перемолоти печиво в порошок.
- Заливаємо крихти розтопленим і охолодженим маслом.
- Додаємо какао-порошок, вимішуємо масу. Роз’ємну форму (у нашому прикладі діаметром 20 см) по дну прокладаємо пергаментним папером. Вивалюємо на дно промаслені крихти і рівномірно розподіляємо по всій площі. Трамбуємо пальцями або, наприклад, дном склянки – формуємо рівний корж однакової товщини.
- Ставимо форму з пісочної основою на 15 хвилин в прогріту до 160 градусів духовку. остужаем корж.
- Паралельно готуємо гарбузовий шар. Завчасно приготоване і остигле пюре гарбуза з’єднуємо з ванільним і звичайним цукром, перемішуємо. Спосіб приготування пюре описаний в рецепті гарбузового булочок.
- Завантажуємо до помаранчевої масі вершковий сир кімнатної температури. Додаємо крохмаль і корицю. Розтираємо суміш погружной насадкою блендера до отримання гладкою і однорідної текстури.
- По одному вводимо яйця. Після кожного розмішуємо сирно-гарбузову суміш ручним віночком (не збивайте).
- Вливаємо вершки, продовжуємо змішувати компоненти.
- Форму з спеченої і остигнула основою зовні в 3-4 шари обертаємо щільною фольгою. Потім виливаємо на корж підготовлену сирно-гарбузову масу. Фольга необхідна, щоб в роз’ємну ємність не просочилася вода, адже чізкейк за правилами необхідно випікати на «водяній бані».
- Підготовлену форму поміщаємо в іншу жароміцний ємність бóльшего розміру. Нижню посуд наповнюємо окропом – рідина повинна доходити до середини форми з чізкейк. Ставимо нашу конструкцію в прогріту до 160 градусів духовку. Підтримуючи температуру, випікаємо гарбузовий чізкейк 60-80 хвилин (включаємо тільки нижній нагрів).
- Щоб перевірити готовність, злегка трясемо форму – центр випічки буде трохи «тремтіти» (як желе), але бути рідким і розтікатися гарбузовий шар не повинен! Остужаем чізкейк в вимкненій духовці, відкривши дверцята. Остигнуло виріб прибираємо на 5-6 годин в холодильник, щоб хиткий шар остаточно закріпився. Готовий охолоджений десерт звільняємо від форми.
- Гарбузовий чізкейк готовий!
Смачного!