Пригощаємо близьких по-осінньому яскравим і апетитним гарбузовим печивом у вигляді пишних мініатюрних булочок. Суть рецепта проста – офарблюємо тісто помаранчевим пюре, доречно ароматизуючи корицею і формуємо заготовки у вигляді похилих круглих коржів. Випікаємо до готовності і насолоджуємося приємним солодким смаком.
Печиво виходить м’яким і ніжним, з тонкою скоринкою і пористої «повітряної» серединкою. На заміс тесту і формування виробів йде не більше 30 хвилин, особливо якщо використовувати вже готове, заздалегідь сформований гарбузове пюре. Рецепт з розряду «на швидку руку», але результат очікувано відмінний!
Складові:
- гарбузове пюре – 150 г (приблизно 200 г очищеної гарбуза);
- вершкове масло – 70 г;
- цукор – 80 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- кориця мелена – 1/2 ч. ложки;
- борошно – близько 200 г;
- розпушувач тіста – 1 ч. ложка.
Гарбузове печиво рецепт з фото крок за кроком
- Масло заздалегідь (за кілька годин до приготування) виймаємо з холодильника, залишаємо при кімнатній температурі. У розм’якшеному стані змішуємо з ванільним і звичайним цукром, розтираємо виделкою.
- Додаємо гарбузове пюре кімнатної температури, розмішуємо масу. Щоб отримати пюре, нарізаємо гарбуз невеликими шматочками, відварюємо до м’якості і розтираємо занурювальним блендером (як в рецепті гарбузового булочок).
- Борошно змішати з розпушувачем, просіваємо до пофарбованої в помаранчевий колір масі. Для посилення аромату додаємо корицю.
- Вручну збираємо вміст миски в єдиний пластичний ком. Довго вимішувати тісто не потрібно – потрібно тільки з’єднати воєдино вологі і сухі компоненти, не більше. Тісто має вийти дуже м’яким, ніжним і зовсім трохи липким. Кількість борошна може трохи відрізнятися від зазначеної в рецепті дозування – залежить від густоти гарбузового пюре і інших чинників. Але переборщувати в будь-якому випадку не варто – зайва борошно зробить печиво твердим і менш пористим.
- Переходимо до формування гарбузового печива. Відриваємо від мучного кома невеликі шматочки (приблизно з волоський горіх), скачуємо кульки і злегка придавлюємо зверху долонею. Викладаємо заготовки на застелений пергаментним папером деко. Дотримуємося дистанцію між коржами – входить до складу печива розпушувач збільшить початковий розмір. Всього вийде 10-12 виробів.
- Заздалегідь розпалює духовку до 200 градусів. Продовжуючи підтримувати температуру, випікаємо гарбузове печиво приблизно 20-25 хвилин. Найпростіший спосіб перевірити готовність – розламати одну корж. Серединка повинна бути повністю пропечене.
- Діставши з духовки і повністю остудити, подаємо м’яке гарбузове печиво до чаю, кави та інших напоїв. Колір готової випічки залежить від насиченості гарбуза і може варіюватися від блідо-жовтого до яскраво-оранжевого.
Гарбузове печиво готове! Приємного чаювання!