Як прекрасно відчувати аромат домашньої випічки, в такі хвилини стає тепліше на душі і хочеться всією сім’єю скоріше зібратися за чашкою чаю у столу.
Рум’яні французькі булочки з заварним кремом знамениті в усьому світі і в вашій кулінарній книзі такий десерт також обов’язково повинен бути присутнім. Готується випічка швидко, а виходить ніжною, ароматною, повітряної, словом такий, поруч з якою утриматися від дегустації просто неможливо.
Рецепт французьких булочок із заварним кремом
Складові
Для тесту
- Молоко підігріте – 300 мл + –
- Борошно пшеничне – 700 г + –
- Рослинна (соняшникова) масло – 150 мл + –
- Яйця курячі (білок) – 2 шт. + –
- Дріжджі сухі – 2 ч.л. + –
- Цукор – 4 ч.л. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Сухофрукти – 100 г + –
для крему
- Молоко – 500 мл + –
- Цукор – 100 г + –
- Ванілін – 0,2 ч.л. + –
- Борошно пшеничне – 3 ст.л. + –
- Масло вершкове – 5 ст.л. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
Як приготувати французькі булочки з заварним кремом
Ароматні булочки з французького листкового тіста викличуть фурор серед шанувальників домашньої випічки. Тісто і крем приготуємо самі, запорука гарної випічки – зробити все своїми руками і використовувати для цього тільки свіжі інгредієнти!
Але якщо у вас є перевірений варіант хорошого покупного тесту, то можете скористатися ним – вибір завжди залишається за вами.
Готуємо дріжджове тісто для булочок по-французьки
- Тепле молоко змішайте з ложкою цукру і дріжджами, дайте постояти цієї суміші 20 хвилин.
- Просійте борошно два рази, додайте сіль, цукор, яєчні білки і соняшникову олію. Помішуючи, поступово введіть молоко з дріжджами. Вимішайте туге тісто і залиште в теплі на 50 хвилин для підняття.
Робимо заварний крем для французьких булочок
- Щоб зробити крем, візьміть літрову каструлю, влийте в неї 400 мл молока і поставте на середній вогонь.
- У мисці змішайте яйця, цукор, борошно і влийте молоко. У парующее, але не кипляче, молоко поступово вводите суміш, при цьому, постійно її помішувати. Дочекайтеся, коли маса почне булькати, після чого додайте в крем вершкове масло і ванільний цукор.
Формуємо булочки і випікаємо їх у духовці
- Готове тісто розкачати в пласт, товщиною 1 сантиметр, добре змастіть його остиглим заварним кремом і посипте, на свій смак, улюбленими сухофруктами (можна і без них).
- Поверніть тісто в рулет і розріжте на шматочки товщиною 2 сантиметри. Викладіть на деко, змащене маслом, булочки і випікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 230 ° С.
- Витягніть булочки з духовки, посипте цукровою пудрою і дайте їм трохи охолонути, після чого з задоволенням поласуйте ароматної французької випічкою.
Рекомендуємо подивитися детальний відео, як приготувати французькі булочки з заварним кремом. Ви зможете наочно побачити, як виглядає весь процес приготування по кроках і з легкістю повторіть їх на своїй кухні.
Щоб дійсно «наблизитися» до істинної французької випічки, пропонуємо вам приготувати крем «Патісьер», який перетворить звичні булочки в шедевр.
Як приготувати домашній крем «Патісьер»
«Патісьер» часто плутають з класичним заварним кремом, але схожі вони лише способом готування, а варто один раз спробувати його на смак – і він назавжди підкорить ваше серце. Секрет крему «Патісьер» – кукурудзяний крохмаль, який дозволяє тримати форму навіть при високій температурі, адже крохмаль надає крему особливий присмак і аромат.
Застосування даного крему в кулінарії – дуже широко, він може стати начинкою для млинців, тортів, тістечок, а також виступити в ролі самостійного десерту.
Складові
- Молоко знежирене – 600 мл;
- Цукор – 6 ст.л .;
- Борошно – 1 ст.л .;
- Крохмаль – 3 ст.л .;
- Яєчні жовтки – 3 шт .;
- Вершкове масло – 4 ст.л .;
- Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
Приготування крему досить просте, дотримуйтеся точного способу готування і отримаєте стовідсотковий результат. Приготувати крем можна заздалегідь, в готовому вигляді він може зберігатися в холодильнику цілий тиждень.
- У мисці з’єднайте цукор, борошно і крохмаль, додайте до них яєчні жовтки і розмішайте.
- Влийте в миску півсклянки молока і збийте вінчиком, щоб не було грудочок.
- Молоко вилийте в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Влийте тонкою цівкою в кипляче молоко суміш, постійно помішуйте її дерев’яною ложкою і доводите крем до загустіння.
- Зніміть з плити і додайте до крему ванільний цукор, перемішайте.
- Коли крем охолоне або буде трохи теплим, додайте вершкове масло і збийте блендером або міксером 3 хвилини.
На свій смак можна приготувати кілька варіантів крему: шоколадний (з додаванням какао або темного шоколаду), лимонний (з соком лимона або лікеру), авторський (просто приєднайте свій улюблений інгредієнт).
Домашній крем «Патісьер» готовий – ви сміливо можете приступати до приготування французьких булочок з кремом.
Рецепт французьких булочок з кремом «Патісьер»
Складові
- Пшеничне борошно – 3-4 склянки (скільки візьме тісто);
- Тепле молоко – 1 стакан;
- Яйця – 3 шт. (Плюс одне для змащування);
- Маргарин або масло – 125 г;
- Дріжджі (сирі) – 30 г;
- Білий шоколад – 30 г;
- Крем «Патісьер» – 700 м
Як приготувати повітряні французькі булочки з кремом «Патісьер»
- У глибоку ємність влийте підігріте молоко, всипте цукор, дріжджі, добре перемішайте, щоб дріжджі розчинилися.
- Додайте яйця, розтоплений маргарин і 1-2 склянки просіяного борошна, добре перемішайте. Поступово всипати решту борошна і замішують м’яке тісто (щоб не липнуло до рук).
- Розділіть тісто на 2 частини. Розкачайте два пласта тіста і змастіть кремом (залиште 4 столових ложки крему для декору).
- Розкачане тісто змажте кремом і скрутіть в рулет, наріжте ножем шматки по 3 сантиметри.
- Деко застеліть пекарської папером, змастіть вершковим маслом і викладіть на нього булочки з невеликими проміжками (булочки викладайте зрізом вниз). Накрийте їх серветкою і нехай постоять одну годину, коли підійдуть – змастіть яйцем.
- Добре прогрійте духовку і випікайте булочки при температурі 200 ° С протягом 15 хвилин. Витягніть готові булочки, нехай «відпочинуть» 5 хвилин. Ще теплими їх потрібно зверху змастити кремом.
Рецепт розрахований на два дека, поки перша партія булочок в духовці – підготуйте другу.
Апетитні французькі булочки з заварним кремом чудово підійдуть до будь-якого чаювання і стануть улюбленим частуванням ваших діток.
Готуйте з задоволенням!