Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей: етап 5

Коли позаду залишилися трудомісткі кроки по виробництву ручки, носика і кришки «чайника», саме час приступити до їх складання.

Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей уважно і строго по описаним нижче кроків, адже від того, наскільки вміло ми з’єднаємо елементи, буде залежати кінцевий результат. На етапі №5 ми нарешті зможемо побачити «чернетка» майбутнього шедевра, а воодушівівшісь побаченим, точно зможемо на відмінно завершити розпочате.

Про процес виготовлення деталей для торта і етапі його прикраси читайте в статтях на сайті.

  • Святковий торт «Чайник» з мастики: етап 1 (фарбування мастики)
  • Як зробити ручку з мастики для торта «Чайник»: етап 2
  • Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
  • Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками: етап 4
  • Як красиво прикрасити домашній торт «Чайник» з мастики: етап 6

Як правильно працювати з мастикою: прості поради

Як полегшити роботу з охолодженої мастикою

У цьому випадку може допомогти легкий підігрів в мікрохвильовці. Але будьте обережні, тому що мастика швидко набирає температуру, і ви ризикуєте отримати глибокий опік.

Як перенести мастику на торт, чи не порвавши її

Можна обережно завести руки під пласт або накрутити на качалку, як рулон.

Як з’єднати деталі з мастики для торта «Чайник»: фоторецепт

Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв) 1
ЛюдмілаСтатьі автора

Формуємо торт Чайник з готових містичних деталей
Формуємо торт Чайник з готових містичних деталей

Складові

  • – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

З холодильника виймаємо закам’яніло мастику. Щоб полегшити собі процес розкочування, її можна розігріти в мікрохвильовці. Ось тільки виставити час і інтенсивність розігріву буде недостатньо.

Не здумайте навіть на хвилину відійти від мікрохвильової печі! Через кожні 5-7 секунд визначайте температуру пластичного шматка і розминайте його руками.


  • Довівши мастику до потрібної температури, розгортаємо її до необхідної товщини – приблизно 3 мм.


  • Стежимо, щоб з нижньої сторони було досить цукрової пудри (або крохмалю). Мастика не повинна прилипнути до розгортальні столу, інакше при підніманні вона прорветься.


  • Вкриваємо пластом торт таким чином, щоб він охопив всю поверхню.


  • Спочатку тільки руками коригуємо охоплення мастикою поверхні торта.


  • Надлишки зрізаємо ножицями для мастики.


  • Місця з’єднання зрізів злегка зволожуємо і затираємо пальцями, щоб від «шрамів» не залишилося і сліду.


  • Нижню рюшу зрізаємо. Обрізки не потрібно м’яти – вони ще зіграють свою роль у створенні торта. Їх навіть не потрібно ховати в пакетик, просто відкладіть в сторону.


  • Основну роботу довіряємо прасування, щоб не порушити округлість форм. Отдавлівая краю, він намічає місце, яке потрібно додатково зрізати.


  • Використовуємо обрізки для створення витонченої підставки. На око ріжемо роллером смужки приблизно однакової ширини.


  • Рівняємо краю.


  • Місце з’єднання воложимо пензликом.


  • Накладаємо одну смужку поверх іншої.


  • Злегка натискаємо.


  • Уже знайомим нам фігурним ножем обрізаємо краю по всій довжині, коригуємо нерівності.


  • Приклеюємо знизу. Цей поясок має велике значення для загального вигляду чайника – він стає «підтягнутим» і «струнким».


  • Починаємо приміряти деталі до чайника. Дріт ізолюємо плівкою, щоб торт НЕ знайшов присмак металу.


  • Обережно вводимо ручку в торт. Звичайно ж, мастика порветься в декількох місцях, але дірочки відразу ж закриються верхнім і нижнім кінцем деталі.


  • Ми зробили все, щоб носик був гармонійним продовженням чайника, але все ж зайва примірка не зашкодить.


  • Так як важкий носик, на відміну від ручки, буде кріпитися тільки з нижньої сторони, йому знадобиться додаткова площа опори.

    Скручуємо дріт так, щоб вона, увійшовши, не залишила розривів за межами підстави носика (тобто всі дірочки повинні бути заховані за нижньою платформою носика).


  • Зубочистки дадуть додаткову страховку, що носик не впаде. Я вирішила, що 6 штук буде достатньо.


  • Вводимо, не поспішаючи, в торт деталь, спостерігаючи, щоб кріплення не відхилена і не зробив додаткові розриви.


  • Ось такий вийшов ескіз «чайника». Але навіть якщо ви втомилися, прошу, не здумайте залишати його на цьому етапі. Адже все найцікавіше попереду: розпис сріблом, прикраса яскравими квітами і лакування!