Коли позаду залишилися трудомісткі кроки по виробництву ручки, носика і кришки «чайника», саме час приступити до їх складання.
Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей уважно і строго по описаним нижче кроків, адже від того, наскільки вміло ми з’єднаємо елементи, буде залежати кінцевий результат. На етапі №5 ми нарешті зможемо побачити «чернетка» майбутнього шедевра, а воодушівівшісь побаченим, точно зможемо на відмінно завершити розпочате.
Про процес виготовлення деталей для торта і етапі його прикраси читайте в статтях на сайті.
- Святковий торт «Чайник» з мастики: етап 1 (фарбування мастики)
- Як зробити ручку з мастики для торта «Чайник»: етап 2
- Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
- Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками: етап 4
- Як красиво прикрасити домашній торт «Чайник» з мастики: етап 6
Як правильно працювати з мастикою: прості поради
Як полегшити роботу з охолодженої мастикою
У цьому випадку може допомогти легкий підігрів в мікрохвильовці. Але будьте обережні, тому що мастика швидко набирає температуру, і ви ризикуєте отримати глибокий опік.
Як перенести мастику на торт, чи не порвавши її
Можна обережно завести руки під пласт або накрутити на качалку, як рулон.
Як з’єднати деталі з мастики для торта «Чайник»: фоторецепт
Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв) 1
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
З холодильника виймаємо закам’яніло мастику. Щоб полегшити собі процес розкочування, її можна розігріти в мікрохвильовці. Ось тільки виставити час і інтенсивність розігріву буде недостатньо.
Не здумайте навіть на хвилину відійти від мікрохвильової печі! Через кожні 5-7 секунд визначайте температуру пластичного шматка і розминайте його руками.

Довівши мастику до потрібної температури, розгортаємо її до необхідної товщини – приблизно 3 мм.

Стежимо, щоб з нижньої сторони було досить цукрової пудри (або крохмалю). Мастика не повинна прилипнути до розгортальні столу, інакше при підніманні вона прорветься.


Вкриваємо пластом торт таким чином, щоб він охопив всю поверхню.

Спочатку тільки руками коригуємо охоплення мастикою поверхні торта.

Надлишки зрізаємо ножицями для мастики.

Місця з’єднання зрізів злегка зволожуємо і затираємо пальцями, щоб від «шрамів» не залишилося і сліду.

Нижню рюшу зрізаємо. Обрізки не потрібно м’яти – вони ще зіграють свою роль у створенні торта. Їх навіть не потрібно ховати в пакетик, просто відкладіть в сторону.

Основну роботу довіряємо прасування, щоб не порушити округлість форм. Отдавлівая краю, він намічає місце, яке потрібно додатково зрізати.

Використовуємо обрізки для створення витонченої підставки. На око ріжемо роллером смужки приблизно однакової ширини.

Рівняємо краю.

Місце з’єднання воложимо пензликом.

Накладаємо одну смужку поверх іншої.

Злегка натискаємо.

Уже знайомим нам фігурним ножем обрізаємо краю по всій довжині, коригуємо нерівності.

Приклеюємо знизу. Цей поясок має велике значення для загального вигляду чайника – він стає «підтягнутим» і «струнким».


Починаємо приміряти деталі до чайника. Дріт ізолюємо плівкою, щоб торт НЕ знайшов присмак металу.

Обережно вводимо ручку в торт. Звичайно ж, мастика порветься в декількох місцях, але дірочки відразу ж закриються верхнім і нижнім кінцем деталі.

Ми зробили все, щоб носик був гармонійним продовженням чайника, але все ж зайва примірка не зашкодить.

Так як важкий носик, на відміну від ручки, буде кріпитися тільки з нижньої сторони, йому знадобиться додаткова площа опори.
Скручуємо дріт так, щоб вона, увійшовши, не залишила розривів за межами підстави носика (тобто всі дірочки повинні бути заховані за нижньою платформою носика).

Зубочистки дадуть додаткову страховку, що носик не впаде. Я вирішила, що 6 штук буде достатньо.


Вводимо, не поспішаючи, в торт деталь, спостерігаючи, щоб кріплення не відхилена і не зробив додаткові розриви.

Ось такий вийшов ескіз «чайника». Але навіть якщо ви втомилися, прошу, не здумайте залишати його на цьому етапі. Адже все найцікавіше попереду: розпис сріблом, прикраса яскравими квітами і лакування!