Ідея апетитною закуски, яку ми розглянемо сьогодні, може з успіхом стати і хітом святкового столу і просто цікавим вечерею. Рулет з лаваша з печінкою тріски не зажадає екзотичних інгредієнтів або багатоетапного приготування, тому зробити його під силу навіть починає господині. Варіантів для начинки, можна придумати безліч, адже з печінкою сполучаються різні продукти і в нашій статті ви знайдете найпопулярніші рецепти.
Печінка тріски в лаваші виходить не тільки ситним, але і дуже красивим стравою, так як прикрашати рулети можна як душі завгодно – зернами граната, рубаною зеленню, тертим сиром. Рулетики розкладаємо на скибочках огірків або кольорах з моркви, поливаємо поверх майонезом або робимо малюнок з гірчиці.
Лаваш з печінкою тріски можна запекти в духовці або подати сирим, в залежності від наших переваг.
Спробуємо приготувати?
Рулет з лаваша з печінкою тріски і яйцем
Складові
- Печінка тріски в маслі – 1 банка + –
- Лаваш тонкий – 2 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Петрушка – 1/2 пучка + –
- Кріп – 1/2 пучка + –
- Майонез – 3 ст.л. + –
- Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа або за смаком + –
Приготування
Представляємо вам класичний рецепт, за яким приготувати закуску не складе труднощів. У ньому використано мінімальну кількість продуктів.
- Для початку відваром круто яйця – після закипання тримати їх треба на вогні не менше 15 хвилин, щоб жовтки схопилися напевно. Потім зливаємо, охолоджуємо їх і чистимо.
- Варені яйця подрібнюємо за бажанням виделкою або дрібно рубаємо ножем.
- Зелень промиваємо, даємо стекти і промаківаем рушником. Шаткуємо все, крім живців – вони зроблять наше блюдо грубим.
- Печінка тріски викладаємо з банки в глибоку тарілку і розминаємо виделкою в однорідну масу.
- Один лист лаваша розгортаємо і змащуємо майонезом.
Якщо не подобається цей вид соусу, використовуємо будь-який інший, головне, щоб він був білим.
Можна зробити майонез в домашніх умовах, а можна приготувати гострий йогуртний з гірчицею і чорним перцем – наше завдання зробити перший шар соковитим.
Перед подачею прикрашаємо нарізані рулетики гранатовими зернами або рубаною зеленню.
Тонкощі приготування лаваша з печінкою
У цьому рецепті прошарок з додаткового шару лаваша забезпечує не тільки щільність рулету – з нею він не порветься і не потече, а й посилює м’який смак прісного тіста. Якщо скручувати його в один шар, майонезу краще додавати не більше 1,5 ст.л і перемішувати відразу з печінкою тріски.
Розкладена в рулеті начинка шарами зробить закуску більш ефектною, але якщо зовсім немає часу, з’єднуємо все компоненти, перемішуємо в однорідну масу і змащуємо нею лаваш.
Для того щоб збагатити смак, додамо додаткові інгредієнти.
Лаваш з печінкою тріски та сиром
- Відварюємо 2 яйця, як і в попередньому рецепті круто. Остужаем їх і чистимо. Трьом на дрібній тертці і відкладаємо в сторону.
- Печінка тріски виймаємо з банки і розминаємо виделкою.
- 100 г твердого сиру подрібнюємо також за допомогою дрібної терки.
- Зелень промиваємо і шаткуємо. У цьому рецепті до традиційних петрушці, кропу або кінзи добре додати 4-5 гілочок зеленого або фіолетового базиліка – це зробить смак рулету пряним і соковитим.
- Моєму 1 середній огірок і натираємо його на крупній тертці, щоб овоч не дав занадто багато соку і не потік.
- Тепер розгортаємо 1 великий прямокутний лаваш.
Якщо під руками тільки маленькі круглі, викладаємо їх внахлест, щоб начинка не прокидалася.
- Так як в цьому рецепті в складі є огірок, майонез для соковитості можна не додавати, замінимо його краще на плавлений м’який сир – його потрібно не більше 100 г. Акуратно змащуємо їм лаваш так, щоб тонке тісто не порвалося.
- Потім заповнюємо рівномірно всю поверхню начинкою, розкладаючи її шарами – спочатку печінку тріски, потім яйця, огірок сир і зелень. Всі злегка подсаливаем і перчимо до смаку.
Скручуємо лаваш в рулет і загортаємо в фольгу або харчову плівку. Даємо полежати в холодильнику 25-30 хвилин, дістаємо і нарізаємо на порції. Щоб вийшов гарний косий зріз, ставимо ніж під кутом.
Прикрашаємо залишилася рубаною зеленню, цільними гілочками петрушки і скибочками огірка.
Творчі доповнення до рецептом рулету з лаваша
Якщо немає базиліка, а смаку хочеться додати велику незвичність, скористаємося іншими додатковими інгредієнтами.
оливки
Вибираємо консервовані без кісточок і ріжемо їх кільцями, товщиною в 3 мм.
Якщо залишити оливки половинками, рулет буде виглядати неакуратно.
корейська морква
Лаваш з тріскою печінки і корейської морквою дуже незвичайне поєднання, але воно виходить настільки смачним, що гості напевно попросять добавки.
Начинку розкладати краще шарами: на змазаним майонезом лист лаваша викладаємо спочатку подрібнену печінку тріски, потім морква по корейськи і присипаємо все сумішшю сиру і зелені в рівних пропорціях.
Так як корейська закуска сама по собі має насичений гострим смаком, багато додавати її не варто – на 1 банку печінки потрібно не більше 200 г моркви.
Крабові палички
Рулетики вийдуть надзвичайно ніжними і легкими. У поєднанні з крабовими паличками краще використовувати не майонез, а м’який вершковий плавлений сир.
Змащуємо їм лаваш, викладаємо подрібнену печінку, посипаємо тертими яйцями і лише потім рубаними крабовими паличками. Їх знадобиться приблизно 1 пачка (150 г).
Втім, не менш смачною буде закуска з лаваша і печінки тріски в гарячому вигляді. Готується вона трохи довше, але результат того вартий.
Лаваш фарширований з печінкою тріски в духовці
Складові
- Печінка тріски – 1 банка;
- Лаваш вірменський – 2 шт .;
- Баклажани – 1 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Часник – 1 зубчик;
- Болгарський перець – 1 шт .;
- Помідори або томатна паста – 1 шт. (2 ст.л);
- Сир – 70 г;
- Сіль, перець – за смаком;
Як приготувати рулет
- Овочі ретельно миємо й чистимо.
- Баклажан ріжемо на дольки і засипаємо сіллю на 30 хвилин – це необхідно зробити, щоб з нього пішла гіркота.
- Тим часом на сковороді розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла і викладаємо до нього дрібно рубаний лук і пропущений через прес часник. Доводимо їх до золотистого і викладаємо терту на крупній тертці моркву.
- Баклажани зливаємо, і коли засмажкою буде доведена до напівготовності, викладаємо до неї разом з порізаним болгарським перцем.
- Тушкуємо 30 хвилин і додаємо рубаний помідор без шкірки або томатну пасту.
- Солимо, перчимо і тримаємо на маленькому вогні під кришкою ще 5 хвилин, вимикаємо.
- Даємо охолонути і подрібнюємо занурювальним блендером або в чаші, щоб вийшла овочева ікра.
- Розгортаємо на столі прямокутний лист лаваша і змащуємо його 2 ст.л майонезу. Потім рівним шаром викладаємо подрібнену до однорідності печінка тріски.
- Зверху кладемо ще один лист лаваша – він потрібен для надання більшої міцності, адже начинка вийде досить рідкою.
- Густо змащуємо його шаром ікри і закручуємо.
- Одержаний рулет ріжемо на порції і викладаємо їх на змащений маслом деко.
- Трьом сир на дрібній тертці і посипаємо кожен міні-рулетик окремо.
- Відправляємо в гарячу духовку запікатися при 180 ° С на 10-15 хвилин до зарум’янювання.
Готові рулети подаємо гарячими прямо з печі, прикрасивши рубаною зеленню.
Аналогічним чином їх можна запекти і в мікрохвильовці. У ній буде досить і 2-3 хвилинок.
Тріска в лаваші в духовці з зеленою цибулею
Виходить дуже ніжне блюдо з рум’яною хрусткою скоринкою.
- Відварюємо 2 яйця круто і дрібненько рубаємо їх.
- Добре промиваємо 100 г зеленої цибулі і також подрібнюємо. Перемішуємо яйця з цибулею, солимо.
- Печінка тріски розминаємо виделкою.
- Тонкий прямокутний лаваш розгортаємо і змащуємо кулінарної пензлем сирим жовтком. Розподіляємо поверх печінка тріски.
- Посипаємо 100 г тертого на дрібній тертці сиру, а потім викладаємо цибульний-яєчну суміш.
- Акуратно скручуємо все рулетом і викладаємо на деко, застелене пекарської папером. Змащуємо поверхню рулету залишилися жовтком і посипаємо кунжутним насінням.
- Ставимо в гарячу духовку запікатися при 190 ° С на 15-20 хвилин.
Готовому рулету даємо подостить протягом 10 хвилин і нарізаємо на порції – у міні-рулетиков вийдуть гарні золотисті хрусткі бортики з кунжутної посипкою.
Тепер ви знаєте, як приготувати цікаву закуску і який різноманітної вона може бути. Робимо рулет з лаваша з печінкою тріски холодним або готуємо його в духовці, додаємо сир, яйця або корейську моркву, нас незмінно буде радувати прекрасний смак рибного делікатесу!
Пробуємо, експериментуємо і пригощаємося самі і пригощаємо друзів!