Замислюючись про святковому меню, ми, як завжди, хочемо стрибнути вище голови, щоб справити враження на запрошених гостей. Фуршетні закуски просто зобов’язані бути на банкетному столі, і в якості холодного страви цілком будуть доречні мішечки з млинців з начинкою, рецепти яких ми сьогодні вивчимо. Це оригінальне частування з натяком на традиційну кухню можна подавати в широкому асортименті, завдяки різноманіттю начинок, але про все по порядку.
Масляний тиждень вимагає від господині кулінарної віртуозності і винахідливості, адже протягом семи днів гостей потрібно пригощати млинцями стравами, і мішечки тут будуть вельми до речі.
Красиві і дуже смачні «кульочки» можна подавати і холодними і гарячими, і солодкими і солоними, з соусами або сиропами. Вже в даному випадку все залежить від вправності і фантазії кулінара.
Як приготувати мішечки з млинців з начинкою
Зав’язки млинцевих мішечків
Приготувати мішечок з начинкою, судячи з фото, зовсім неважко. Як вже видно з назви, роль «упаковки» відводиться на частку наших улюблених класичних млинців, в центр яких укладається певна закуска, після чого краї коржа зв’язуються в мішечок за допомогою їстівної «мотузки».
- Наприклад, відмінним варіантом для фіксації стане стрілка зеленого лука, стебло кропу або петрушки, що пройшли Бланшіровка для підвищення еластичності.
- Ще один досить поширений спосіб зв’язки млинцевого кулька передбачає використання ниток сичужного копченого сиру в формі коси.
- Нарізані на стрічки листи водоростей норі також вельми ефективні в якості фіксатора.
- Відварена рисова локшина також стане відмінною підмогою в цьому питанні.
- Що ж до солодких млинчиків, то тут для зав’язки можна застосувати марципанову мастичну стрічку, мармелад у вигляді стрічок або тягнуться кілець. В іншому випадку можна просто перетягнути млинець ниткою.
Млинці для кольорових мішечків
Млинці на воді або молоці – це самий відмінний варіант для фарширування, оскільки саме такі коржики виходять максимально еластичними. А ось солодкі вони будуть або солоні – це вже залежить від вибору начинки.
Наприклад, з шоколадним, заварним, масляним кремом, горіховою пастою, джемом або конфітюром, згущеним молоком або варенка, фруктами або ягодами слід подавати млинці з підвищеним вмістом цукру в тесті, на 0,5 л води 2-4 ст.л. цукру.
Що ж до солоних начинок: паштетів, капусти, картоплі, м’яса, рису з яйцем, риби і інших холодних закусочних варіантів, то тут в млинцевий заміс не варто додавати більше 1 ст.л. солодкого піску.
До вибору рецепта млинцевого тесту, також варто підійти обдумано. Тут нам не потрібні такі дорогоцінні ажурні дірочки, за якими так ганяються багато господинь. Навпаки, текстура млинчика повинна бути гладкою і щільною, але досить тонкої, щоб начинка навіть сама рідка, могла спокійно утримуватися в мішечку.
Млинці на молоці
Складові:
- Молоко будь-якої жирності – ½ л;
- Борошно високосортна – 0,3 кг;
- Куряче яйце 1 категорії – 3 шт .;
- Цукровий пісок – 20 г;
- Сіль – 5 г;
- Соняшникова олія – 50 г;
- Вершкове масло – 100 г;
приготування:
- У чашу блендера вбиваємо яйця, засипаємо солі і цукор, після чого збиваємо яєчну масу до розчинення солодких і солоних кристалів.
- Після цього заливаємо в ємність молоко, масло, всипаємо борошно і збиваємо все до повного однорідного змішування компонентів.
- Тісто слід залишити на 20 хвилин, після чого на розігрітій сковороді при температурі трохи більше середньої випікаємо млинці з обох сторін.
- Готові млинці змащуємо вершковим маслом і викладаємо стопкою. Начиняти їх можна після повного охолодження.
«Водяні» млинці
Складові:
- Вода горячая- 2,5 ст .;
- Куряче яйце – 2 шт .;
- Сахара-пісок – 3 ст.л .;
- Сіль – 1 щіпка;
- Борошно пшеничне в / с – 1½ ст .;
- Розпушувач для тіста – 5 г;
- Солодковершкове масло – 100 г;
приготування:
- У поглиблену ємність викладаємо яйця, цукор, сіль, борошно і половину обсягу води, після чого за допомогою міксера вимішуємо все до густої єдиної фракції.
- Після цього доливаємо залишки води, всипаємо розпушувач і 50 г розтопленого вершкового масла, і знову збиваємо все міксером до готовності млинцевого тесту, розбиваючи грудки.
Млинці можна випікати одразу, змащуючи готові коржі вершковим маслом.
декор млинців
Все незвичайне притягує увагу, і навіть млинці в мішечках можна зробити справжнім креативним стравою, просто додавши фарб. Така райдужна ідея виразно сподобається дітлахам. Але не варто хвилюватися, ніяких хімічних барвників ми використовувати не будемо, а звернемося до натуральних фарб.
- зробити червоні млинці можна за допомогою бурякового соку, замінивши їм ½ частина рідкої основи балонів за рецептом.
- надати млинців помаранчевий відтінок допоможе морквяний сік (замінити ½ води або молока).
- зелений колір можна отримати зі шпинату. Для цього пучок свіжої або мороженої зелені необхідно перетерти до кашоподібного стану в блендері або в ступці, і додати в тісто.
- Жовтий колір нашим млинців подарує куркума, а коричневий – какао.
- Бузковий красивий відтінок виходить при додаванні в тісто чорниці або соку чорноплідної горобини.
- А синяву можна отримати за допомогою ожини або шовковиці.
Начинка для млинців мішечків
І ось ми приготували шикарні креативні різнокольорові або класичні млинці своїми руками і пора б задуматися про внутрішній вміст наших закусок. Чим же начинити млинці мішечки?
Головна особливість таких «кульків» полягає в тому, що такі фаршировані млинці здатні утримувати всередині навіть щодо рідку масу.
Саме тому в них можна «упаковувати» будь-які салати, наприклад, традиційний олів’є, крабовий салат, морський коктейль і інші. Однак дотримуючись національний дух, найпопулярнішими залишаються рецепти з грибною, сирною або шинкою начинкою.
холодні начинки
грибний жульєн
- Ріпчасту цибулю (2 головки) шаткуємо дрібним кубиком і відправляємо обсмажувати в сковороду на вершковому маслі до золотистого відтінку.
- Тим часом 200 г свіжих печериць протираємо вологою серветкою, дрібно нарізаємо соломкою і відправляємо також в сковороду, де разом з цибулею їх слід обсмажити до готовності.
- У готову грибну піджарку натираємо 150 г сиру і все змішуємо, начинка готова.
Шинки-сирна начинка
Шинку (200 г) або салямі, або іншу копчену ковбасу нарізаємо невеликим кубиком і змішуємо з тертим сиром (100 г), подрібнену кропом (1 пучок), обсмаженою в олії цибулею (1 головка) і 2 ст.л. майонезу.
Крабовая начинка
100 г крабових паличок або м’яса подрібнюємо, змішуємо з тертим сиром (50 г), тертим вареним яйцем (2 шт.), Подрібнену кропом (1/2 пучка) і 3 ложками сметани.
Начинка аля Цезар
Відварене куряче філе (200 г) нарізаємо дрібними кубиками, змішуємо з дрібненько рваними листям салату (½ качана) і майонезом (2-4 ст.л.).
корейська начинка
Морквину по-корейськи (150 г) подрібнюємо, змішуємо з нарізаною тонкими брусочками шинкою (100 г), подрібнену зелень (1/3 пучка) і 3 ст.л. майонезу.
Начинка з червоною рибою
Слабкосолений філе лосося, форелі або сьомги нарізаємо дрібними скибочками (150 г), змішуємо з подрібненою зеленню кропу (1 пучок) і вершковим плавленим сиром (3-4 ст.л.).
Начинка «Чоловічий салат»
- Яловиче філе (300 г) відварюємо до дуже м’якого стану і розбираємо на волокна.
- Яйця курячі (4 шт.) Збиваємо з сіллю, подрібненою кропом і випікаємо на сковороді дуже тонкі омлетного млинці.
- Після охолодження ці омлетики необхідно нарізати тонкою соломкою.
- Корнішони (150-200 г) також подрібнюємо тонкою соломкою, після чого всі інгредієнти змішуємо і заправляємо майонезом.
Чим начинити млинці мішечки: гарячі начинки
Як гарячих страв можна подати мішечки з м’ясом, кашею, куркою і грибами у вершковому соусі. Вони дуже популярні, адже вони неймовірно смачні.
Начинка з куркою і грибами
- Відварене в підсоленій воді протягом 25 хвилин куряче філе (200 г) охолоджуємо і дрібно подрібнюємо.
- Мелконашінкованний цибулю (1 головка) і подрібнені свіжі гриби (150 г) обсмажуємо в маслі до золотистого кольору, після чого додаємо до них куряче філе і продовжуємо обсмажування.
- Потім заливаємо начинку вершками (200 мл), солимо, умащали будь-якими спеціями за смаком і доводимо масу до кипіння при постійному перемішуванні.
- Після закипання в начинку засипаємо 150 г натертого сиру і добре перемішуємо.
- Гарячу начинку викладаємо в млинець, зав’язуємо його у вигляді кулька і відправляємо мішечки з начинкою в духовку на 8 хвилин.
Шинки-грибна начинка
- Для приготування начинки нам необхідно 200 г відварених грибів дрібно подрібнити і гарненько обсмажити в маслі до коричневої скоринки.
- Тим часом 200 г шинки або ковбаси копченої нарізаємо дрібними кубиками і змішуємо разом з грибами і 200 г тертого сиру.
- Таку начинку пакуємо в млинці, після чого мішечки випікаємо 10 хвилин в духовці при 180оС.
Куряче-рисова начинка
- 200 г відвареного і подрібненого курячого філе змішуємо з ½ ст. відвареного рису, 4-ма вареними круто і натертими на крупній тертці яйцями, подрібненою пучком укропной зелені і зеленої цибулі, 100 г тертого сиру.
- Отриману суміш розкладаємо в млинці, загортаємо їх кульками і випікаємо в духовці протягом 8 хвилин при 200оС.
- Подавати ці млинці-мішечки з гарячою начинкою слід під вершковим соусом: ½ головку ріпчастої цибулі дрібно-дрібно шаткуємо й обсмажуємо, додаємо до нього 4 ст.л. вершкового сиру і 1/3 ст. води. Коли маса стане однорідною і густою, додаємо трохи борошна (½ ст.л.) і ще ½ ст. води, подсаливаем, перчимо до смаку, доводимо до кипіння і вимикаємо.
Начинка з фаршем і рисом
Складові:
- Фарш яловичий – 0,5 кг;
- Відварений рис – 1 ст .;
- Ріпчасту цибулю – 1 головка;
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець чорний порошком – ½ ч.л .;
- Олія – 5 ст.л .;
приготування:
- У розігріту сковорідку заливаємо масло і викладаємо мелконашінкованний цибулю. Після обсмажування цибулі до золотистого кольору також викладаємо в ємність фарш, сіль, перець, і на малому вогні тушкуємо м’ясну масу до готовності (20 хвилин).
- Потім змішуємо фарш з рисом і можна начиняти млинці.
- Упаковані мішечки запікаємо в духовці 5 хвилин.
Млинці мішечки з солодкою начинкою
Солодкі мішечки стануть відмінним рішенням як десертних закусок.
Начинити млинці можна будь-яким фруктовим салатом, ягідним асорті з сиропом, фруктами в фруктовому желе, різними кремами і солодкими горіховими пастами, джемами і конфітюром. Однак класикою залишаються сирні і вишневі млинці.
Мішечки з сиром та родзинками
- Для приготування начинки беремо 300 г м’якого сиру, 50 г сметани, промитий і пропарений білий або чорний родзинки (50 г) ванільний цукор (1 пачка) і цукрову пудру (1 ст.л.).
- Змішуємо всі заявлені компоненти і начиняє млинці у формі мішечків. Таку закуску можна подавати і в охолодженому вигляді, і в гарячому.
- Для приготування гарячого десерту мішечки слід розмістити жароміцної ємності, залити кремом зі сметани (200 г) з цукровою пудрою (1,5 ст.л.), і потім запікати в духовці 30 хвилин при 200оС.
Мішечки з вишнею
- 0,4 кг замороженої вишні викладаємо в емальований ємність, заливаємо водою (3 ст.л.), доводимо масу до кипіння і потім додаємо 1 ст.л. картопляного крохмалю і 3 ст.л. цукрового піску.
- При регулярному перемішуванні витримуємо ягідну масу на вогні ще 3 хвилини і вимикаємо.
- Тепер начинці потрібно дати трохи часу охолонути і можна приступати до формування мішечків.
Перед подачею млинцеві кульочки з вишнею потрібно посипати цукровою ванільною пудрою.
Мішечки з бананами і полуницею
- 3 банана нарізаємо кубиками і змішуємо з нарізаною невеликими скибочками полуницею (300 г), після чого змішуємо фруктово-ягідну нарізку з кремом з 4 ст.л. сметани і 3 ст.л. згущеного молока.
- Перед подачею такий десерт слід охолодити в холодильнику 1-2 години.
Урізноманітнити меню оригінальними закусками і десертами не так вже й складно, адже мішечки з млинців з начинкою готуються легко і досить швидко, адже ці рецепти підвладні навіть починає кулінарці.