Головним джерелом білків для нас є м’ясо, і м’ясні страви повинні бути в раціоні здорової людини хоча б 4 рази в тиждень.
І не так важливо чи буде це яловича відбивна або фаршировані кабачки – човники з фаршем в духовці, тут головне – наявність тваринного білка в правильному меню. Але не менш важливий метод приготування страви і набір інгредієнтів для нього, і найкращий варіант в даному випадку – запечені овочі з ніжною м’ясною начинкою!
Кабачки з м’ясом – найкраща страва для обіду
Фарш – це той продукт, з появою якого час приготування м’ясних страв скоротилося багаторазово. Це зручно і для самої господині, і дозволяє зберегти максимально корисні речовини в овочах, з яким готується перекручене м’ясо.
Адже всім відомий той факт, що чим довше продукт піддається термічній обробці, тим менше користі в ньому залишається.
Разом з тим, фарш відмінно поєднується з будь-якими додатковими інгредієнтами: крупами, овочами, тестом, деякими молочними виробами, з грибами і соусами. Така дивовижна універсальність м’ясної маси дає кухареві практично необмежену фантазію на кухні.
Ми ж сьогодні злегка сузим кулінарні рамки, і приготуємо шикарні кабачкові човники з фаршевих начинкою!
Човники з кабачків з фаршем в мультиварці
Для цієї страви можна використовувати абсолютно будь-який фарш. Ви можете зробити його як в домашніх умовах, подрібнивши м’ясо в блендері або м’ясорубці, так і купити в магазині. Що стосовно кабачків, то тут краще вибрати короткі плоди з тонкою шкіркою, які без зусиль помістяться в мультіварочную чашу, і будуть дуже ніжні і швидкі в приготуванні!
Складові
- Цукіні – 2 шт .;
- Рис круглий – 1/3 склянки;
- Вершки коров’ячі – 120 мл;
- 20% сметана – 130 г;
- Фарш телячий – 0,5 кг;
- Томатна паста – 20 г;
- Сіль – ½-1 ч.л .;
- Перцева суміш – 1 ч.л.
Як приготувати фаршировані човники з кабачків
- Кабачки миємо, видаляємо кінчики з двох сторін і ріжемо кожен плід вздовж на 2 частини. Тепер з кожної половинки ложкою витягаємо м’якоть, залишаючи по краях стіни товщиною в 1 сантиметр.
- Ту кабачкову м’якоть, яку ми повиколупували з серединки, прокручуємо в м’ясорубці і змішуємо з фаршем.
- Рис слід дуже добре обмити, щоб вода стала прозорою, і потім заливаємо крупу 1 склянкою води і ставимо варитися. Відварений рис перекладаємо до м’ясо-кабачкова фаршу, додаємо сіль, перець і все перемішуємо.
- Начиняємо м’ясною масою човники (але не до країв) і кладемо їх в чашу мультиварки.
- Тепер підготуємо заливку. Сливки і сметану перемішуємо ложкою, солимо, перчимо до смаку, додаємо до них томатну пасту і отриманим соусом поливаємо човники. Залишки соусу виливаємо під човники.
- Закриваємо мультиварку і ставимо програму «гасіння» на 50 хвилин.
Молоденьким кабачкам з лишком вистачить цього часу на приготування. Якщо ж вам попалися «досвідчені» овочі, то час готування можна збільшити.
Кабачкові човники з фаршем в духовці
Кабачкові човники, фаршировані грибами і рубаним курячим фаршем – це найкраще ласощі для святкового столу в стилі правильного харчування. Для готування беруться виключно традиційні продукти ПП.
Калорійність страви мінімальна, рівно як трудові і тимчасові витрати на приготування оригінального дієтичного шедевра!
Складові
- Кабачок молодий маленький – 2 шт .;
- Куряче філе (грудки) – 0,5 кг;
- Ріпчасту цибулю – 130-150 г;
- Свіжі гриби печериці – 0,3 кг;
- Свіжий помідор – 1 плід;
- Сметана – 3-4 ст.л .;
- Яйце куряче – 1-2 шт .;
- Кріп свіжий подрібнений – 2 ст.л .;
- Сир маложирний – 150 г;
- Сіль за смаком.
Як запекти човники з кабачків з фаршем
- Підготуємо човники з кабачків. Плоди розрізаємо в довжину на 2 частини, ложкою вискоблюємо м’якоть, залишаючи лише трохи для фортеці стінок, порядком 1 сантиметра. В результаті всіх маніпуляцій у нас повинні вийти 4 порційні човники.
- Готуємо начинку. Куряче філе нарізаємо дуже дрібними шматочками, або перекручує на м’ясорубці з найбільшою насадкою. Гриби кришимо невеликими кубиками, цибулю шаткуємо дуже дрібно, томати нарізаємо тонкими кружальцями, сир ріжемо на 4 довгі, але тонкі пластинки, або на 8 невеликих.
- Робимо соус. Сметану і яйця збиваємо вінчиком, подсаливаем за смаком і змішуємо з кропом.
- Начиняємо човники. Курячий фарш подсаливаем і перчимо при бажанні, змішуємо з грибами, цибулею і розкладаємо отриману масу по човник. Далі заливаємо в кожен човник соус, зверху кладемо томатні кружечки і накриваємо човники сирними пластинками.
Розкладаємо наповнені човники на деку і відправляємо в нагріту до 190 ° градусів піч, де запікатися наше блюдо буде в межах півгодини.
Човники з кабачків з рисом і м’ясним фаршем
Складові
- Яловичий фарш – 200 г + –
- Кабачки цукіні – 1 шт. + –
- Майонез сметанний – 1 ст.л. + –
- Твердий сир – 50 г + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головки + –
- Сіль + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
Як зробити човники з кабачків з фаршем
- З розрізаного на дві довгі половинки цукіні витягаємо серцевину, формуючи з плоду ємність у вигляді човника зі стінками товщиною 10-15 міліметрів.
- Дрібно нашатковану цибулю відправляємо на добре прогріту сковороду і з додаванням рослинної олії обсмажуємо його до рум’янцю. Потім викладаємо в ємність фарш і зменшуємо вогонь, все заважаємо дерев’яною лопаткою і під кришкою тушкуємо м’ясну начинку 15 хвилин. У процесі готування фарш належить посолити і припорошити улюбленими приправами за смаком.
- Тим часом нарізаємо дрібними кубиками томат і відправляємо його також в сковорідку, перемішуємо начинку в черговий раз, чекаємо пару-трійку хвилин і знімаємо сковороду з вогню.
- Приготовленої начинкою наповнюємо кабачкові човники, змащуємо зверху майонезом і рясно присипаємо тертим сиром.
- У духовці готувати човники потрібно протягом 30 хвилин, і температура при цьому не повинна перевищувати 200 ° С.
Фаршировані кабачки – човники з фаршем в духовці, відомі багатьом господиням і для кого-то вже є класичним варіантом святкового частування! Однак навіть у цьому випадку ви можете внести різноманітність в меню, вибираючи для готування різні рецепти.