Фаршировані кабачки човники з фаршем в духовці

farshirovannye-kabachki-lodochki-s-farshem-v-duxovke
Головним джерелом білків для нас є м’ясо, і м’ясні страви повинні бути в раціоні здорової людини хоча б 4 рази в тиждень.

І не так важливо чи буде це яловича відбивна або фаршировані кабачки – човники з фаршем в духовці, тут головне – наявність тваринного білка в правильному меню. Але не менш важливий метод приготування страви і набір інгредієнтів для нього, і найкращий варіант в даному випадку – запечені овочі з ніжною м’ясною начинкою!

Кабачки з м’ясом – найкраща страва для обіду

Фарш – це той продукт, з появою якого час приготування м’ясних страв скоротилося багаторазово. Це зручно і для самої господині, і дозволяє зберегти максимально корисні речовини в овочах, з яким готується перекручене м’ясо.

Адже всім відомий той факт, що чим довше продукт піддається термічній обробці, тим менше користі в ньому залишається.

farshirovannye-kabachki-lodochki-s-farshem-v-duxovke3

Разом з тим, фарш відмінно поєднується з будь-якими додатковими інгредієнтами: крупами, овочами, тестом, деякими молочними виробами, з грибами і соусами. Така дивовижна універсальність м’ясної маси дає кухареві практично необмежену фантазію на кухні.

Ми ж сьогодні злегка сузим кулінарні рамки, і приготуємо шикарні кабачкові човники з фаршевих начинкою!

Човники з кабачків з фаршем в мультиварці

Для цієї страви можна використовувати абсолютно будь-який фарш. Ви можете зробити його як в домашніх умовах, подрібнивши м’ясо в блендері або м’ясорубці, так і купити в магазині. Що стосовно кабачків, то тут краще вибрати короткі плоди з тонкою шкіркою, які без зусиль помістяться в мультіварочную чашу, і будуть дуже ніжні і швидкі в приготуванні!

Складові

  • Цукіні – 2 шт .;
  • Рис круглий – 1/3 склянки;
  • Вершки коров’ячі – 120 мл;
  • 20% сметана – 130 г;
  • Фарш телячий – 0,5 кг;
  • Томатна паста – 20 г;
  • Сіль – ½-1 ч.л .;
  • Перцева суміш – 1 ч.л.

Як приготувати фаршировані човники з кабачків

  1. Кабачки миємо, видаляємо кінчики з двох сторін і ріжемо кожен плід вздовж на 2 частини. Тепер з кожної половинки ложкою витягаємо м’якоть, залишаючи по краях стіни товщиною в 1 сантиметр.
  2. Ту кабачкову м’якоть, яку ми повиколупували з серединки, прокручуємо в м’ясорубці і змішуємо з фаршем.
  3. Рис слід дуже добре обмити, щоб вода стала прозорою, і потім заливаємо крупу 1 склянкою води і ставимо варитися. Відварений рис перекладаємо до м’ясо-кабачкова фаршу, додаємо сіль, перець і все перемішуємо.
  4. Начиняємо м’ясною масою човники (але не до країв) і кладемо їх в чашу мультиварки.
  5. Тепер підготуємо заливку. Сливки і сметану перемішуємо ложкою, солимо, перчимо до смаку, додаємо до них томатну пасту і отриманим соусом поливаємо човники. Залишки соусу виливаємо під човники.
  6. Закриваємо мультиварку і ставимо програму «гасіння» на 50 хвилин.

Молоденьким кабачкам з лишком вистачить цього часу на приготування. Якщо ж вам попалися «досвідчені» овочі, то час готування можна збільшити.

Кабачкові човники з фаршем в духовці

Кабачкові човники, фаршировані грибами і рубаним курячим фаршем – це найкраще ласощі для святкового столу в стилі правильного харчування. Для готування беруться виключно традиційні продукти ПП.

Калорійність страви мінімальна, рівно як трудові і тимчасові витрати на приготування оригінального дієтичного шедевра!

Складові

  • Кабачок молодий маленький – 2 шт .;
  • Куряче філе (грудки) – 0,5 кг;
  • Ріпчасту цибулю – 130-150 г;
  • Свіжі гриби печериці – 0,3 кг;
  • Свіжий помідор – 1 плід;
  • Сметана – 3-4 ст.л .;
  • Яйце куряче – 1-2 шт .;
  • Кріп свіжий подрібнений – 2 ст.л .;
  • Сир маложирний – 150 г;
  • Сіль за смаком.

Як запекти човники з кабачків з фаршем

  1. Підготуємо човники з кабачків. Плоди розрізаємо в довжину на 2 частини, ложкою вискоблюємо м’якоть, залишаючи лише трохи для фортеці стінок, порядком 1 сантиметра. В результаті всіх маніпуляцій у нас повинні вийти 4 порційні човники.
  2. Готуємо начинку. Куряче філе нарізаємо дуже дрібними шматочками, або перекручує на м’ясорубці з найбільшою насадкою. Гриби кришимо невеликими кубиками, цибулю шаткуємо дуже дрібно, томати нарізаємо тонкими кружальцями, сир ріжемо на 4 довгі, але тонкі пластинки, або на 8 невеликих.
  3. Робимо соус. Сметану і яйця збиваємо вінчиком, подсаливаем за смаком і змішуємо з кропом.
  4. Начиняємо човники. Курячий фарш подсаливаем і перчимо при бажанні, змішуємо з грибами, цибулею і розкладаємо отриману масу по човник. Далі заливаємо в кожен човник соус, зверху кладемо томатні кружечки і накриваємо човники сирними пластинками.

farshirovannye-kabachki-lodochki-s-farshem-v-duxovke2

Розкладаємо наповнені човники на деку і відправляємо в нагріту до 190 ° градусів піч, де запікатися наше блюдо буде в межах півгодини.

Човники з кабачків з рисом і м’ясним фаршем

Складові

  • Яловичий фарш – 200 г + –
  • Кабачки цукіні – 1 шт. + –
  • Майонез сметанний – 1 ст.л. + –
  • Твердий сир – 50 г + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головки + –
  • Сіль + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –

Як зробити човники з кабачків з фаршем

  1. З розрізаного на дві довгі половинки цукіні витягаємо серцевину, формуючи з плоду ємність у вигляді човника зі стінками товщиною 10-15 міліметрів.
  2. Дрібно нашатковану цибулю відправляємо на добре прогріту сковороду і з додаванням рослинної олії обсмажуємо його до рум’янцю. Потім викладаємо в ємність фарш і зменшуємо вогонь, все заважаємо дерев’яною лопаткою і під кришкою тушкуємо м’ясну начинку 15 хвилин. У процесі готування фарш належить посолити і припорошити улюбленими приправами за смаком.
  3. Тим часом нарізаємо дрібними кубиками томат і відправляємо його також в сковорідку, перемішуємо начинку в черговий раз, чекаємо пару-трійку хвилин і знімаємо сковороду з вогню.
  4. Приготовленої начинкою наповнюємо кабачкові човники, змащуємо зверху майонезом і рясно присипаємо тертим сиром.
  5. У духовці готувати човники потрібно протягом 30 хвилин, і температура при цьому не повинна перевищувати 200 ° С.

Фаршировані кабачки – човники з фаршем в духовці, відомі багатьом господиням і для кого-то вже є класичним варіантом святкового частування! Однак навіть у цьому випадку ви можете внести різноманітність в меню, вибираючи для готування різні рецепти.