День святого Валентина – прекрасний добре свято, в який треба дарувати валентинки. У мене валентинка з заварного тіста. До речі, в цьому році День Валентина – гарна дата 14 02 2014.
Для приготування еклерів з сирним кремом нам знадобиться:
для заварного тесту
- 150 грам борошна,
- 100 грам вершкового масла або маргарину,
- 150 мл молока,
- 100 мл води,
- 0,5 чайної ложки солі,
- 4 яйця.
для сирного крему
- 300 грам сиру,
- 300 грам сметани,
- 200 грам цукру (або за смаком),
- 1 пачка желатину (10 грам),
- 50 грам води,
- 10 грам ванільною пудри (за бажанням),
- 2 столові ложки варення (за бажанням, для додання рожевого кольору).
Рецепт приготування еклерів з сирним кремом.
З заварним тестом у нас все просто. Я вже докладно розповідала про технологію його приготування, коли пекла еклери із заварним кремом. Сьогодні ж розповім про свій експеримент приготування заварного тіста в мультиварці.
Включаємо режим “Випічка”, наливаємо в каструльку молоко, воду, кладемо сіль і вершкове масло. Чекаємо, поки закипить. Разом кладемо всю муку і дерев’яною або пластиковою лопаткою швидко все перемішуємо до отримання тесту, однорідної консистенції. Шкода, звичайно, що в мультиварці можна замішувати тісто міксером :(.
Тепер викладемо тісто в іншу ємність (в таку, щоб можна було попрацювати міксером). Туди ж розбиваємо 4 яйця і збиваємо до отримання однорідного тіста. Вичитала цей рада на одному з форумів, пишуть, що коли міксери були розкішшю, яйця втирали в тісто по одному, а зараз це зовсім не обов’язково.
Тісто викладемо в кондитерський мішок і намалюємо їм на деку сердечка. Щоб фігури були плоскими, краще малювати в кілька шарів. Я малювала в три шари, два поруч і один зверху.
Випікаємо еклери при 160 градусах 30-40 хвилин.
Для приготування крему сир перетремо через сито. У блендер складемо сир, сметану, цукор, ванільний цукор і варення. Добре збийте.
Желатин замочити у воді і розігріємо. Хтось рекомендує гріти на водяній бані, але я вже давно грію в мікрохвильовці, потужність максимальна, час 15-20 секунд.
Додамо в блендер желатин і ще раз збити. Відправимо крем в холодильник. Дочекаємося поки желатин трохи схопиться, і крем перестане бути дуже рідким.
Дуже акуратно розрізати кожен еклер-сердечко на 2 половинки. Смажена кожну половинку кремом і з’єднаємо їх.
Прикрасимо еклери цукровою пудрою і мармеладом.
З Днем усіх закоханих!
Приємного чаювання.