Дуже смачна ватрушка з шоколадом

За цим рецептом виходить дуже смачна ватрушка, мабуть, найсмачніша з усіх, що я пробувала. Пісочна основа і дві ніжні сирні начинки, нітрохи не гірше королівської, а може навіть і краще.

Що говорити, краще спробуйте.

Отже,

Рецепт смачної ватрушки з пісочним тістом

Діаметр цієї ватрушки 18 см, для форми 24 см кількість інгредієнтів потрібно збільшити вдвічі.

Складові:

тісто:

  • 120 г борошно
  • 60 г сл. масло
  • 25 г (1 ст.л.) цукор
  • ½ ч.л. Пекарський порошок
  • 1 ст. л. сметана або жовток

начинка:

  • 300 г сир
  • 50 г (2 ст.л.) цукор
  • 2 яйця
  • 100 г молочний шоколад
  • 2 ст.л. апельсиновий сік
  • Цедра половини апельсина

Спочатку підготуйте форму: кільце або роз’ємну. Кільце поставте на Пекарській папір і вистелити зсередини тієї ж папером. Робити це необов’язково, але так буде легше витягнути ватрушку.

Як приготувати пісочне тісто

  • Змішайте борошно, цукор і розпушувач.
  • Холодне вершкове масло наріжте ножем або натріть на крупній тертці прямо в борошно.
  • Розітріть все в крихту.
  • Зробіть поглиблення і влийте сметану або покладіть жовток.
  • Швидко замісіть тісто. Довго вимішувати не потрібно, потрібно щоб з’єдналися всі продукти і тісто сліпих в кого.

Викладіть тісто в кільце або форму і розподіліть по дну, формуючи основу.

Густо наколи його виделкою.

Поставте в холодильник, поки готуєте начинку.

Як приготувати сирну начинку

  • Розділіть яйця на білки і жовтки.
  • Сир подрібнити блендером або протріть через сито.
  • Додайте до сиру жовтки, цукор і добре перемішайте.
  • Апельсин вимити, обсушити і зніміть з половинки цедру, тільки кольорову частина.
  • Видавіть дві столові ложки соку в сир і перемішайте.
  • Розтопіть шоколад на водяній бані, помішуючи або в мікрохвильовці в кілька прийомів.
  • Половину сиру змішайте з шоколадом, другу половину – з цедрою.
  • З дрібкою солі збийте білки спочатку на малих обертах міксера, потім на великих до м’яких піків.
  • Половину білків додайте до світлої начинці і акуратно перемішайте, половину до шоколадної і теж перемішайте.

Витягніть з холодильника пісочне підставу і викладіть тісто в довільному порядку. Я вважаю за краще, щоб шоколадний шар був по краю, тому що це тісто густіше. Все інше, як підкаже вам ваша фантазія.

Поставте ватрушку в розігріту до 170 ° духовку на 50-60 хвилин. Після виключення потримайте ватрушку ще 10-15 хвилин в залишковому теплі.

Дайте трохи охолонути, зніміть кільце і стрічку.

ватрушка готова!

Відео – Як приготувати ватрушку з двома начинками


Приємного чаювання!