За цим рецептом виходить дуже смачна ватрушка, мабуть, найсмачніша з усіх, що я пробувала. Пісочна основа і дві ніжні сирні начинки, нітрохи не гірше королівської, а може навіть і краще.
Що говорити, краще спробуйте.
Отже,
Рецепт смачної ватрушки з пісочним тістом
Діаметр цієї ватрушки 18 см, для форми 24 см кількість інгредієнтів потрібно збільшити вдвічі.
Складові:
тісто:
- 120 г борошно
- 60 г сл. масло
- 25 г (1 ст.л.) цукор
- ½ ч.л. Пекарський порошок
- 1 ст. л. сметана або жовток
начинка:
- 300 г сир
- 50 г (2 ст.л.) цукор
- 2 яйця
- 100 г молочний шоколад
- 2 ст.л. апельсиновий сік
- Цедра половини апельсина
Спочатку підготуйте форму: кільце або роз’ємну. Кільце поставте на Пекарській папір і вистелити зсередини тієї ж папером. Робити це необов’язково, але так буде легше витягнути ватрушку.
Як приготувати пісочне тісто
- Змішайте борошно, цукор і розпушувач.
- Холодне вершкове масло наріжте ножем або натріть на крупній тертці прямо в борошно.
- Розітріть все в крихту.
- Зробіть поглиблення і влийте сметану або покладіть жовток.
- Швидко замісіть тісто. Довго вимішувати не потрібно, потрібно щоб з’єдналися всі продукти і тісто сліпих в кого.
Викладіть тісто в кільце або форму і розподіліть по дну, формуючи основу.
Густо наколи його виделкою.
Поставте в холодильник, поки готуєте начинку.
Як приготувати сирну начинку
- Розділіть яйця на білки і жовтки.
- Сир подрібнити блендером або протріть через сито.
- Додайте до сиру жовтки, цукор і добре перемішайте.
- Апельсин вимити, обсушити і зніміть з половинки цедру, тільки кольорову частина.
- Видавіть дві столові ложки соку в сир і перемішайте.
- Розтопіть шоколад на водяній бані, помішуючи або в мікрохвильовці в кілька прийомів.
- Половину сиру змішайте з шоколадом, другу половину – з цедрою.
- З дрібкою солі збийте білки спочатку на малих обертах міксера, потім на великих до м’яких піків.
- Половину білків додайте до світлої начинці і акуратно перемішайте, половину до шоколадної і теж перемішайте.
Витягніть з холодильника пісочне підставу і викладіть тісто в довільному порядку. Я вважаю за краще, щоб шоколадний шар був по краю, тому що це тісто густіше. Все інше, як підкаже вам ваша фантазія.
Поставте ватрушку в розігріту до 170 ° духовку на 50-60 хвилин. Після виключення потримайте ватрушку ще 10-15 хвилин в залишковому теплі.
Дайте трохи охолонути, зніміть кільце і стрічку.
ватрушка готова!
Відео – Як приготувати ватрушку з двома начинками
Приємного чаювання!