Вітаю Вас дорогі читачі!
Купуючи в магазині майонез, ми знаємо, що в його склад входять не найкорисніші добавки. Важко зітхаємо, але кладемо в кошик. Адже без майонезу не обійтися. Далеко не завжди його можна чимось замінити або не класти зовсім. Тому краще, корисніше і безпечніше приготувати майонез самим.
Домашній майонез не підходить для запікання, при нагріванні він просто розсиплеться. Але зате для заправки салатів він просто ідеальний.
Щоб приготувати домашній майонез нам знадобиться:
- 3 жовтки,
- 150 мл рослинного масла,
- 0,5 чайної ложки солі,
- 0,5 чайної ложки цукру,
- 1 чайна ложка готової гірчиці,
- 1-5 чайних ложок лимонного соку.
Приготування домашнього майонезу.
Всі інгредієнти необхідно дістати з холодильника і дати їм зігрітися до кімнатної температури.
Перед тим як відокремлювати білки від жовтків, яйця треба ретельно вимити харчовою содою.
Жовтки збити міксером з гірчицею, цукром і сіллю.
Додаючи гірчицю, ми отримуємо майонез “Провансаль”. Якщо Ви з якихось причин не їсте гірчицю, то можете її не додавати.
Потім почнемо вводити масло, не припиняючи збивання. Воно вводиться спочатку буквально по краплях. Кожен раз контролюємо, що масло з’єдналося з жовтками в однорідну емульсію.
У мене вже був один не вдалий досвід приготування домашнього майонезу за іншим рецептом, тому в цей раз, з міркувань економії, я взяла соняшникова олія. Але можна робити і з оливкового масла або змішати ці масла.
Коли масло почне добре зв’язуватися з жовтками, можна збільшити додається кількість.
Чим більше масла Ви додасте, тим густіше буде майонез.
Потім додамо в майонез сік лимона за смаком і ще раз добре все збити.
Сік лимона можна замінити оцтом.
Розкладемо майонез в чисті скляні банки і будемо зберігати в холодильнику не довше 5-7 днів.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.