Домашній майонез

Вітаю Вас дорогі читачі!

Купуючи в магазині майонез, ми знаємо, що в його склад входять не найкорисніші добавки. Важко зітхаємо, але кладемо в кошик. Адже без майонезу не обійтися. Далеко не завжди його можна чимось замінити або не класти зовсім. Тому краще, корисніше і безпечніше приготувати майонез самим.

Домашній майонез не підходить для запікання, при нагріванні він просто розсиплеться. Але зате для заправки салатів він просто ідеальний.

Домашній майонез

Щоб приготувати домашній майонез нам знадобиться:

  • 3 жовтки,
  • 150 мл рослинного масла,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 0,5 чайної ложки цукру,
  • 1 чайна ложка готової гірчиці,
  • 1-5 чайних ложок лимонного соку.

Приготування домашнього майонезу.

Всі інгредієнти необхідно дістати з холодильника і дати їм зігрітися до кімнатної температури.

Перед тим як відокремлювати білки від жовтків, яйця треба ретельно вимити харчовою содою.

Жовтки збити міксером з гірчицею, цукром і сіллю.

Додаючи гірчицю, ми отримуємо майонез “Провансаль”. Якщо Ви з якихось причин не їсте гірчицю, то можете її не додавати.

Потім почнемо вводити масло, не припиняючи збивання. Воно вводиться спочатку буквально по краплях. Кожен раз контролюємо, що масло з’єдналося з жовтками в однорідну емульсію.

У мене вже був один не вдалий досвід приготування домашнього майонезу за іншим рецептом, тому в цей раз, з міркувань економії, я взяла соняшникова олія. Але можна робити і з оливкового масла або змішати ці масла. 

Коли масло почне добре зв’язуватися з жовтками, можна збільшити додається кількість.

Чим більше масла Ви додасте, тим густіше буде майонез.

Потім додамо в майонез сік лимона за смаком і ще раз добре все збити.

Сік лимона можна замінити оцтом. 

Розкладемо майонез в чисті скляні банки і будемо зберігати в холодильнику не довше 5-7 днів.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.