Освіжаючі напої полюбилися кожному з нас, адже вони тонізують організм, надаючи йому сил і бадьорості, особливо в спеку. З усіх тонізуючих напоїв особливо популярний лимонний, однак сік, зроблений з інших плодів, виходить не менш жаждоутоляющее, вишневий лимонад тому прикладом. Стигла вишня в поєднанні з грайливими бульбашками газованого напою відмінно бадьорить, до того ж, смак такого прохолодного ласощі дуже приємний.
Рецепт вишневого лимонаду з корицею
Приготувати напій з вишні – настільки незвичайного як для лимонаду інгредієнта, простіше простого. Всього 10-15 хвилин часу – і будь-який бажаний обсяг ароматного лимонаду буде повністю готовий.
Щоб улюблений напій вийшов пікантним на смак – в нього додають різні прянощі. Особливо популярним вважається лимонад вишневий з корицею. Про те, як приготувати такі ласощі, розповімо в покроковому рецепті з фото.
Складові
- Вишня – 250 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Слабогазована вода – 1 л.
для сиропу
- Мелена кориця – 1 ч. Л.
- Вишня – 250 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вода (очищена) – 200-250 мл.
Як приготувати вишневий сироп
Для того, щоб лимонад вийшов по-справжньому смачним, необхідно правильно зварити сироп. Для створення солодощі знадобиться 10 хвилин і прості кулінарні дії:
- перебираємо 250 гр. вишневих плодів, видаляючи із загальної маси гнилі та пошкоджені вишні;
- промиваємо їх у чистій воді, потім видаляємо з ягід кісточки і плодоніжки;
- протираємо очищені вишні через сито;
- отриману плодово-ягідну суміш засипаємо цукром, потім заливаємо її водою. Після цього проварюємо все 5 хвилин на середньому вогні. Важливо, щоб сироп вийшов густим;
- після варіння даємо йому час охолонути і вже охолоджений сироп проціджують через сито.
Рецепт приготування лимонаду
Готувати напій починаємо з підготовки ягід. Для цього відбираємо стиглі незіпсовані вишеньки, обмиваємо їх у воді і очищаємо від кісточок.
Добірні чисті вишні подрібнюємо в блендері, після чого отримане плодово-ягідне пюре перекладаємо в готовий, раніше зварений, сироп.
З лимона вичавлюємо сік (вручну або за допомогою соковижималки) і додаємо фреш в сироп з подрібненими вишнями.
Після цього все переливаємо в чистий глечик, розмішуємо солодкість газованою водою – і подаємо напій до столу.
Як подати вишневий лимонад з корицею
Неправильна подача може зіпсувати враження навіть від самого смачного напою.
Щоб з приготованим вами лимонадом такого не сталося – потрібно перед подачею на стіл розлити напій по келихах або красивим склянках, прикрасивши їх кубиками льоду і 2-3 цілими вишнями.
Вишневий лимонад: рецепт з чебрецем
Складові
- Вишня – 300-400 г + –
- Вода мінеральна – 1 л + –
- Чебрець – 2-3 гілочки + –
- Лимон – 1 шт. + –
- Цукор – 100-150 г + –
- Вишня – 300 г + –
- Вода дистильована – 300 мл + –
Приготування
Ще однією полюбилася різновидом приготування вишневого лимонаду вважається напій з чебрецем. Гостра пряність підсилює смак і без того пікантного ласощі.
Приготувати такий напій в домашніх умовах можна за лічені хвилини, однак знадобиться додатковий час, щоб лимонад настоявся. Саме добре настояний напій має насичений смак і найбільшою кількістю корисних речовин.
- В першу чергу готуємо сироп з чебрецем (рецепт приготування сиропу описаний вище в статті). Після варіння даємо йому охолонути.
- Перебираємо, перемиваємо вишневі плоди, після чого очищаємо їх від плодоніжок і кісточок.
- Закладаємо ягоди в блендер і подрібнюємо до пюревідной маси.
- Отримане пюре змішуємо з остившім сиропом, розбавляємо свіжовичавленим лимонним соком і наостанок заливаємо все мінеральною водою.
- Переливаємо домашній лимонад в чистий глечик і залишаємо його настоюватися.
- При подачі на стіл додаємо в лимонад гілочку чебрецю і 2-3 кубики льоду. При бажанні, можна прикрасити стакан з напоєм стиглими свіжими вишнями.
Вишневий напій з чебрецем: рецепт без сиропу
Зробити лимонад з чебрецем можна не тільки, розбавляючи напій звареним цукрово-вишневим сиропом. Обійтися спокійно можна без сиропу і взагалі без цукру.
Для приготування такого напою існує простий домашній рецепт, який передбачає собою дотримання всіх описаних вище кулінарних дій, тільки без додавання сиропу.
Всі інгредієнти (подрібнені в блендері вишні, несолоним мінеральна вода, прянощі і лимонний сік) змішуємо в одному глечику і на 1 годину залишаємо лимонад настоюватися. Після цього проціджуємо його через сито (за умови, що ви не любите напій з м’якоттю), розливаємо по порційних склянках і подаємо на стіл.
Лимонад вишневий Натахтарі: домашній рецепт
Прохолодний безалкогольний напій грузинського походження давно став популярний за межами Грузії. Натахтарі – це дуже смачний лимонад фабричного виробництва, який готується на основі мінеральної води, фруктово-ягідного сиропу, ароматизаторів, цукру і лимонної кислоти.
Оскільки в нашій країні не так просто купити це споконвічно грузинське ласощі, то можна спробувати самостійно створити відмінну йому альтернативу – приготувати Натахтарі в домашніх умовах.
Складові
- Вишня – 500-600 гр.
- Мінеральна газована вода – 1,5 л.
- Цукор – 10 ст. л.
- Очищена вода – 0,5 л.
- М’ята – 5-6 гілочок (при бажанні можна і більше).
Приготування
- Перетираємо в блендері м’яту з невеликим кол-вом цукру.
- Заливаємо отриману масу крутим окропом.
- Ми залишаємо пряність остигати при кімнатній температурі. Бажано, щоб після охолодження м’ята продовжувала наполягати, хоча б ще 1 годину. Чим довше вона настоюється – тим більш насиченим її смак.
- Настояну пряність проціджуємо через сито.
- З вишень вичавлюємо сік, для цього можемо скористатися блендером. Після віджимання вишневу суміш проціджуємо.
- Змішуємо в графині вишневий сік, м’ятну настоянку, очищену воду.
- Ставимо домашній Натахтарі в холодильник.
- Через час розливаємо готовий напій по келихах (приблизно на 1/3 обсягу ємності), змішуємо його з газованою водою і подаємо до столу. Заливати відразу газованою водою весь приготований обсяг не варто.
Вишневий лимонад має безліч варіацій приготування. З огляду на, що вишня – ягода сезонна, то необхідно встигнути за цей недовгий сезон приготувати якомога більше різновидів смачного напою. Готуйте його часто і з великим задоволенням, адже такий лимонад не тільки тонізує ваш організм, але і наповнить його необхідними вітамінами.
Смачного!