Домашні млинці з яблучним колесо до воза

domashnie-blinchiki-s-yablochnym-pripekom.1
Як поєднати млинцеву простоту приготування зі смаком і ароматом рум’яних бабусиних пиріжків, які тануть у роті? Здається, що це неможливо, адже така випічка – справа трудомістка, але спробуйте зробити млинці з колесо до воза з яблуками і переконайтеся в зворотному! Готуються за дві секунди, а з’їдаються в один, адже що може бути смачніше класичного поєднання хрусткого підсмаженого тіста і соковитого кисло-солодкого яблучка.

Смачні секрети смаження млинців з яблучним колесо до воза

начинка

Щоб млинці виходили соковитими, але не текли в процесі приготування і, тим більше, не горіли, яблучка вибираємо жорсткіше, але не дуже кислі.

Спосіб приготування

Фрукти можна натерти, нарізати кубиками або кружками. Кожен раз смак буде виходити різним, та й зовнішній вигляд страви сильно зміниться. Рекомендуємо спробувати все, щоб визначитися з уподобаннями!

Топінги для яблук

Як них підійдуть спеції – кориця, ванілін, крапелька лимонного соку – скропити яблука на сковороді перед заливкою тесту. Якщо справа йде до зими, обов’язково пробуємо додавати мелену гвоздику і цедру апельсина. Так млинці з колесо до воза з яблуками придбають аромат і післясмак справжнього глінтвейну!

тісто

Готуємо його з будь-якого рецепту, але найкраще до яблучної начинці підходять варіанти з кислою складової, наприклад, кефіром або дріжджами. Головне, пам’ятаємо: тісто при випіканні не повинно ставати занадто ніздрюватим, дірчастим, так сік буде розтікатися по сковороді і може почати горіти.

Також не розбавляємо тісто занадто сильно, воно повинно бути трохи густіше, ніж на звичайні млинці – самі яблука дадуть додаткову вологу.

Масло

Щоб десерт вийшов особливо смачним і легким у приготуванні, тісто не липнуло, а яблука не пригорали, перед кожною порцією наливаємо на сковороду масло для смаження. З ним у країв буде рум’яна кірочка, яблука злегка закарамелізуется з цукром, а млинець придбає незвичайний аромат.

Будь-який з рецептів нижче може вважатися традиційним і однаково нескладним в приготуванні. Вибираємо для початку той, що здасться на перший погляд самим «смачним» і надихаючим!

Тонкі домашні млинці з колесо до воза з тертими яблуками

Складові

  • Яйця – 2 шт .;
  • Кефір – 1 стк .;
  • Борошно – 3 ст.л .;
  • Вода – 100 мл;
  • Сіль – щіпка;
  • Цукор – 3 ст.л .;
  • Сода – ½ ч.л .;
  • Яблуко тверде – 1 велике або 2 дрібних;
  • Спеції – за бажанням;
  • Масло рослинне для смаження;
  • Цукрова пудра – за бажанням 1-2 ст.л.

domashnie-blinchiki-s-yablochnym-pripekom

Готовим дома покроково млинці з яблучним колесо до воза

  1. Збиваємо яйця з кефіром, додаємо до них сіль, цукор, борошно і перемішуємо.
  2. За необхідності додаємо воду, але робимо це порційно, щоб не розбавити масу занадто сильно. Відставляємо сторону готове тісто.
  3. Яблука миємо, витираємо, чистимо від шкірки і видаляємо серцевину. Трьом їх на крупній тертці.
  4. Ставимо на вогонь сковороду з порцією масла і, поки вона прогрівається протягом 20-30 секунд на середньому вогні, втручаємося в тісто потрібну кількість соди. Коли реакція почнеться, беремося піч.
  5. Наливаємо шар в 2 мм, тут же посипаємо його тертим яблуком, за бажанням додаємо спеції на свій смак і заливаємо все ще однією порцією тесту. Тримаємо на невеликому вогні, щоб млинець встиг повністю пропектися, особливо в середині, інакше при перевертанні він може порватися.

Іншу сторону підсмажуємо менше – вона майже готова, залишилося лише зарум’янити.

Блін не згортаємо, а залишаємо так, але обов’язково змащуємо розтопленим вершковим маслом – це зробить його надзвичайно ароматним і апетитним.

Лайфхак: Якщо перший блинок здався недостатньо солодким, а процес смаження вже підійшов, чи не засмучуємося, а озброюємось ситом і цукровою пудрою. Кожен поштучно прямо з печі посипаємо поверх і отримуємо солодкий соковитий десерт!

Домашні млинці з колесо до воза з обсмаженою яблуком

domashnie-blinchiki-s-yablochnym-pripekom.2
складові

  • Дріжджі швидкі – 10 г + –
  • Молоко – 700 мл + –
  • Цукор-пісок білий – 5 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 150 г + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + –
  • Яблука – 2 шт. + –
  • Кориця – до смаку + –

Як посмажити дріжджові млинці з колесо до воза з яблуками своїми руками

Цей рецепт займе більше часу, ніж попередній, так як тісто ми будемо готувати дріжджове. Замісити його можна з вечора, а вранці швиденько приготувати начинку і пекти.

  1. Так як дріжджі у нас швидкодіючі, замішуємо відразу тісто. Прогріваємо молоко до температури в 40 ° С і втручається в нього частину цукру (2 ст.л.) і частина борошна, поки маса не стане однорідною.
  2. Всипаємо пакетик дріжджів, додаємо інші інгредієнти: яйця, сіль і борошно, що залишилося, стежачи, щоб не зробити тісто занадто в’язким. Коли воно буде готове, накриваємо кришкою і ставимо в тепле місце на 1,5 – 2 години.

Якщо в кімнаті жарко, піднятися тісто може і раніше, тому перевіряти його починаємо через годину. Головним сигналом до того, що воно готове, послужать бульбашки на поверхні і збільшився обсяг.

  1. Пора приступати до підготовки начинки! Своїм та чистимо яблука, нарізаємо їх середніми часточками.
  2. На сковороді – не тієї, в якій плануємо смажити млинці, – розтоплюємо вершкове масло і викладаємо сирі яблучка. Засипаємо їх поверх 2 ст.л. цукру і Томім на середньому вогні, безупинно помішуючи. Витримуємо 4-5 хвилин, присмачуємо корицею і прогріваємо ще хвилинку.
  3. На іншу млинцеву сковорідку наливаємо трохи олії для смаження і, коли вона прогріється, ллємо перший шар тіста. Поверх викладаємо 1-2 ст.л. коричних яблук і поливаємо другим шаром.

Обсмажуємо кожен млинець, як описувалося вище по обидва боки. Так як начинка вже термічно оброблена, нам досить пропекти тісто і можна перевертати на іншу сторону.

Млинці з колесо до воза з яблуками за таким рецептом виходять з незвичайним карамельним присмаком, завдяки поєднанню вершкового масла і гарячого цукру. Подавайте десерт окремо, з вершками або сметаною – дорослі і діти будуть в захваті!

На завершення пропонуємо вам, мабуть, саме незвичайне виконання цих ласощів.

Млинці з солодким яблучним колесо до воза «Рідкісний Фрукт»

Млинці за цим рецептом можуть випікатися з будь-якого тесту, виходячи з наших можливостей і бажання; дріжджового, пісного, на молоці або на кефірі. Пропонуємо класичний варіант з молоком і водою.

Складові

  • Яйце – 2 шт .;
  • Молоко – 150мл;
  • Вода – 100 мл;
  • Борошно – 4-5 ст.л. з гіркою;
  • Сіль – 1 ч.л .;
  • Цукор – 2 ст.л. з гіркою;
  • Сода – ½ ч.л.
  • Яблука середні – 2-3 шт.

domashnie-blinchiki-s-yablochnym-pripekom.3

Як спекти млинці з яблучним колесо до воза самостійно

  1. Збиваємо яйця з молоком, цукром і сіллю.
  2. Висипаємо частина борошна, приблизно 3 ст.л., перемішуємо в однорідну масу.
  3. Додаємо воду, що залишилася борошно, соду і доводимо густоту тіста до оптимальної – трохи густіше, ніж зазвичай.
  4. Яблука миємо, витираємо, чистимо і прибираємо насіння так, щоб не розрізати плід. Для цього знадобиться спеціальний кухонний круглий ніж. Нарізаємо кільцями не більше 3 мм завтовшки.
  5. На млинцевій сковороді прогреваем масло, викладаємо на нього кілька гуртків яблук. Залежно від їх розміру і габаритів посуду може поміститися і 3, і 5 штучок. Зверху заливаємо тестом, щоб воно покривало фрукти. Досить «заховати» їх наполовину.

Випікаємо з обох сторін на середньому вогні, особливу увагу, приділяючи, як завжди, нижньої частини. Подаємо такі млинці з колесо до воза з яблуками, виклавши стопкою один на інший. При бажанні посипаємо гарячі корицею і цукровою пудрою.

Як бачите, з простих продуктів можна скласти абсолютно незвичайний десерт – здивувати і потішити себе, рідних і друзів. Спробуйте приготувати млинці з яблучним колесо до воза і відпишіть в коментарях, який варіант вразив вас найбільше!