Ух і смачним рецептом мені хочеться сьогодні поділитися! Набір інгредієнтів, звичайно, не з найдоступніших і дешевих, але він того вартий.
Для приготування класичного італійського десерту “Тірамісу” нам знадобиться:
- 300 грам печива Савоярді або Дамських пальчиків,
- 500 грам маскарпоне,
- 100 грам цукру,
- 300 мл свіжозвареної кави,
- 4 курячих яйця (або 18 перепелиних яєць),
- какао-порошок.
Рецепт приготування десерту “Тірамісу”.
Спочатку розповім про яйця. Я готувала і з перепелиними і з курячими яйцями. Класичний рецепт має на увазі використання курячих яєць, але в зв’язку з небезпекою заразитися сальмонельозом, краще використовувати перепелині.
Завчасно приготуємо кави. Зваримо його так, як більше подобається, або за рецептом, вказаною виробником на упаковці. Остудити кави.
Яйця вимиємо щіткою під проточною водою. Відділимо білки від жовтків.
Розітремо жовтки з цукром. Додамо маскарпоне і акуратно все перемішати.
Білки зіб’ємо в міцну піну. Змішаємо їх з сирно-жовткова сумішшю, це потрібно робити дуже акуратно, щоб крем залишився легким і повітряним.
Швидким рух руки занурюємо печиво в каві і викладаємо їх щільно в форму, поки не заповниться дно. Форму можна використовувати будь-яку, зручніше, звичайно, прямокутну. А ще краще використовувати креманки або невеликі формочки, оскільки десерт дуже ніжний і перемістити його шматочок з великої форми на блюдце не завжди виходить акуратно.
Викладемо на печиво частина крему, добре розрівняти.
Заповнимо форму, чергуючи печиво і крем. У мене вийшло 3 шари печива, можливо у Вас вийде 2, все залежить від розміру форми. Смажена останній шар печива залишками крему, добре розрівняти і приберемо десерт в холодильник годин на 5.
Перед подачею на стіл необхідно посипати “Тірамісу” какао-порошком через сито.
Смачного.