Літній сезон і велика кількість свіжих ягід розширюють можливості для любителів домашньої випічки. Сьогодні ми трохи «модернізуємо» популярний, оповитий легендами цветаевский пиріг, в оригінальній версії складається з тонкого тесту, яблук і сметаною заливки. Наш варіант замінює яблучний наповнювач насиченою за кольором і аромату малиною, яка анітрохи не гірше гармонує з ніжною і солодкою начинкою. В іншому загальну технологію залишаємо незмінною.
Цвєтаєвський пиріг – це універсальне поєднання м’якого, трохи пухкого коржа на основі сметанного тіста і вологим кремообразной начинки. Місце яблук або малини тут може займати полуниця, чорниця, вишня, а також інші ягоди і фрукти – в будь-якому випадку виходить відмінна комбінація смаків і фактур! Залежно від натуральної солодощі обраних добавок можна змінювати кількість цукру в заливці.
Складові:
Для тіста:
- сметана 15-20% – 100 г;
- вершкове масло – 100 г;
- борошно – 200 г;
- розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
- цукор – 2 ст. ложки.
Для заливки:
- сметана 15-20% – 300 г;
- цукор – 150 г;
- яйце – 1 шт .;
- борошно – 50 г.
Для начинки:
- малина – 250 г.
Цвєтаєвський пиріг з малиною покроковий рецепт з фото
- Готуємо тісто. Масло, попередньо розм’якшене при кімнатній температурі, розтираємо з цукром за допомогою вилки.
- Додаємо сметану, яка зробить тісто м’яким і еластичним. розмішуємо.
- Борошно з’єднуємо з розпушувачем і, просіявши, поступово додаємо до олійно-сметанною суміші. Замішуємо пластичний кому тесту.
- Форму діаметром 22 см для зручності по дну прокладаємо пергаментним папером. Потім викладаємо тісто і розтягуємо рівним шаром, по краю піднімаємо борт висотою 2,5-3 см.
- Готуємо заливку. Сметану, яйце, цукор і борошно з’єднуємо в одній ємності. Розмішуємо до отримання єдиної гладкою і однорідної маси.
- Малину заздалегідь промиваємо і обсушуємо, потім висипаємо ягоду в підготовлену борошняну «кошик».
- Покриваємо ягідний шар сметанною заливкою. Можна злегка нахиляти форму в різні боки, щоб склад розподілився більш рівномірно.
- Ставимо пиріг в прогріту духову піч (температура 180 градусів). Випікаємо приблизно 30-50 хвилин – обов’язково чекаємо, щоб вся заливка «схопилася». Начинка повинна вийти дуже м’якою, хиткою, злегка «тремтячою» по центру, але не рідкою і не текучої!
- Цвєтаєвський пиріг з малиною повністю охолоджуємо і тільки потім дістаємо з форми, ріжемо і приступаємо до чаювання.
Смачного!