Знову у мене пиріг і знову дуже простий. Зовсім випадково знайшла рецепт, вирішила випробувати і пошкодувала … Пошкодувала про те, що відразу не спекла подвійну порцію. Пиріг вийшов дуже смачний.
Для приготування цукрового пирога нам знадобиться:
- 100 грам молока,
- 15 грам живих дріжджів (приблизно 1,5 чайні ложки сухих),
- 1 чайна ложка цукру,
- 2 яйця,
- дрібка солі,
- 100 грам вершкового масла або маргарину,
- 1 столова ложка ванільного цукру,
- 250 грам борошна,
інші інгредієнти
- 100 грам цукру,
- 50 грам вершкового масла,
- 200 мл вершків (у мене були жирністю 20%).
Рецепт приготування дуже смачного цукрового пирога.
Вершкове масло (маргарин) викладемо з холодильника, щоб воно стало тепле до кімнатної температури, розм’якшилося.
Замісити дріжджове тісто. Для цього розчинний дріжджі в теплому молоці, додамо чайну ложку цукру, розмішати і дамо постояти. Дріжджі почнуть пінитися і трохи піднімуться.
Додамо в дріжджову суміш яйця, ванільний цукор і вершкове масло. Перемішуємо.
Просіваємо борошно, додаємо її в тісто і ложкою добре його заважаємо. Тісто виходить липке, м’яке, пиріжків або булочок з такого не наліпити.
Накриваємо ємність з тістом рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину, підніматися.
Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, діаметр форми приблизно 20-22 см. Тісто, що підійшло перекладаємо в форму і руками рівномірно розподіляємо по поверхні. Ми залишаємо для підйому ще на 30-40 хвилин, накривши рушничком.
Ставимо розігріватися духовку до 180 градусів.
Змішуємо масло з цукром.
Коли пиріг у формі підійшов, акуратно пальцем, змоченим в рослинному маслі, зробимо поглиблення. Викладемо на пиріг масло з цукром і відправимо в духовку на 30 хвилин.
Після закінчення часу дістаємо пиріг, заливаємо вершками, розливаючи їх по всій поверхні пирога і знову відправляємо в духовку хвилин на 7-9. У деяких джерелах зустрічала заміну вершків сметаною.
Смачний цукровий пиріг готовий. Дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути, нарізаємо і сідаємо пити чай.
У гарячому вигляді від нього просто неможливо відірватися.
розрізаний гарячим
розрізаний холодним
Смачного.