Покрокове приготування справжньої грузинської страви в казані з томатами та часником. Спочатку чахохбілі робили з фазана, але рецепт із фото поступово трансформувався, і тепер його готують із будь-якого птаха, особливо з домашнього. Відмінною особливістю цієї страви було сухе обсмажування м’яса, але з часом привнесли правки, і стали смажити у вершковому маслі, що позитивно позначилося на смаку частування. Зазвичай тушкування відбувається без додавання води, всю рідину беруть із цибулі та помідорів, решта овочів у казані на розсуд кухаря
Інгредієнти
- Тушка бройлера – 1 шт.
- Помідори – 8 шт.
- Цибуля велика – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Вершкове масло – 100-120 г (половина пачки)
- Кінза – 2 пучки
- Сіль, чорний перець, хмелі-сунелі – за смаком
Приготування чахохбілі в казані
Беремо із собою на природу необхідні продукти для рецепта
Розігріваємо казан на багатті до високих температур
Видаляємо шкіру з птиці повністю
Відправляємо в казан половину пачки вершкового масла
Обсмажуємо курку без солі до золотистого стану
Не обсмажені шматки перевертайте до стінок казана
Потрібно надати золотистого вигляду м’ясу до готовності доводити не треба
Нарізаємо цибулю не півкільцями, а пір’ям
Дрібно ріжемо головку часнику
Напівготові шматочки виймаємо з казана для подальшої обробки
В олію, що залишилася, закидаємо цибулю, пасеруємо 2-3 хвилини, виймаємо
Нарізаємо помідори кубиком, відправляємо в казан
Додаємо в томати сіль за смаком, пасеруємо 2-3 хв.
Остиглу курку приправляємо сіллю, перцем, і хмелі-сунелі, добре перемішуємо зі спеціями
Відправляємо курочку назад у казан, у томатний соус по-грузинськи
Наливаємо 50 мл води в посуд, у якому перебувала курка, виливаємо вміст у казан. Ці смаколики не повинні пропадати
Накриваємо кришкою тушкуємо 10 хвилин
Додаємо пасеровану цибулю, тушкуємо ще 10 хв. На багатті
Ріжемо кінзу, зелені в грузинському чахохбілі мало не буває. Можна замінити петрушкою або кропом
Ріжемо часник, і разом із зеленню відправляємо в казан із куркою
Не перемішуючи закриваємо кришкою, готуємо заключні 5-10 хвилин
Час приготування вийшов, смачне чахохбілі в казані на багатті готове
Домашній рецепт чахохбілі на сковороді
Інгредієнти
- Тушка – 1 шт.
- Очищені томати у власному соку – банка
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 6 зубчиків
- Томатна паста – 1 столова л
- Хмелі-сунелі, чорний перець, цукор – по 1 чайній л
- Сіль – регулюйте за смаком
- Кінза свіжа – пучок
- Олія рослинна – 100 мл
Чахохбілі в домашніх умовах
Нарізаємо курку на шматки, перерубуємо ножем кісточки
Ріжемо цибульку пір’ям
Шинкуємо зелень кінзи
Часник нарізаємо часточками
Подрібнюємо консервовані помідори, сік не виливаємо
Нагріваємо казан з рослинною олією, обсмажуємо курку
Смажимо м’ясо до золотистості з двох боків, 7-10 хвилин
Як тільки курочка зарум’янилася, додаємо порізані томати разом із соком, перемішуємо. Накриваємо кришкою, тушкуємо 5-7 хв.
Одночасно на окремій сковороді обсмажуємо цибулю з томатною пастою до коричневого кольору по-грузинськи
Обсмажену цибульку додаємо в казан із чахохбілі, так само завантажуємо всі спеції: хмелі-сунелі, чорний перець, сіль, цукор. Перемішуємо, залишаємо тушкуватися під кришкою 15 хвилин
За пару хвилин до закінчення, закладаємо в казан часник із зеленню
Проста та смачна страва по-грузинськи готова