Бульйонні кубики з курячого м’яса – це чудова можливість швидко та легко приготувати бульйон для будь-якого супу, соусу або гарніру. А кубики, приготовані в домашніх умовах без жодної хімії – це подвійно смачно і корисно. Спробуйте наші рецепти приготування кубиків із курячого філе та насолодіться їхнім смаком і ароматом у будь-якій вашій страві.
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Цибуля, морква – по 2 шт.
- Часник – 3 зубці.
- Вода – 50 мл
- Куркума – 1 ч. Л. Ложка
- Сіль – 2 столові л
- Кріп, петрушка
Рецепт домашніх бульйонних кубиків
Миємо грудку, зелень, чистимо овочі
Пасеруємо цибулю до прозорості 3-5 хвилин. Додаємо курку.
Обсмажуємо 5-7 хвилин до матового стану.
Завантажуємо крупно порізану моркву, пасеруємо все разом 3-5 хв.
Вливаємо 100 мл гарячої води, тушкуємо під кришкою до м’якості моркви 20 хвилин. Наприкінці додаємо порізаний часник і томимо ще 1-2 хв.
Перекладаємо зі сковороди в іншу ємність, додаємо подрібнену зелень, куркуму, сіль.
Пробиваємо блендером до однорідної маси.
Бульйонну суміш перекладаємо в неглибокий контейнер, застелений плівкою. Можна і в глибокий до половини. Або у форму для випічки, деко. Головне, щоб влазило в морозильну камеру.
Відправляємо в морозилку на 4-5 годин. Дехто рекомендує ставити на ніч, але незрозуміло як потім це різати.
Викладаємо з форми нарізаємо на кубики.
Порізану масу загортаємо у фольгу, поміщаємо в пакет і назад у морозилку.
Домашні курячі кубики
Інгредієнти
- Грудка – 1 шт.
- Овочі будь-які – 1 кг
- Кріп/петрушка – пучок
- Куркума – 1 чайна л
- Обсмажене борошно – 2 ст. Ложки
- Оливкова/рослинна олія – 3 ст. Л. Л
- Сіль – 1 ст. Ложка
- Вода – 50 мл
Приготування покроково з фото
Обсмажуємо куряче філе на сковороді до матового стану буквально 5 хвилин.
Додаємо довільно порізані овочі, у мене: цибуля-порей, цибуля ріпчаста, морква, селера, пастернак, болгарський перець і часник.
Вливаємо воду, накриваємо кришкою, тушкуємо від 20-30 хвилин до повної готовності. Після чого даємо охолонути до теплого стану.
Овочеву масу перекладаємо в процесор, додаємо сіль, куркуму, олію або оливкову олію та обсмажене до кремового кольору борошно.
Пробиваємо до пюре подібного стану.
Наприкінці додаємо зелень і ще трохи крутимо.
Застеляємо форму папером для випічки або харчовою плівкою. Викладаємо та розрівнюємо бульйонну суміш.
Відправляємо в морозильну камеру на 4 години.
Минуло 3 години приступаємо до нарізки.
Закриваємо у фольгу прибираємо в морозилку. Готові домашні курячі кубики – це справжня знахідка для всіх любителів чашечки бульйону. Вони поєднують у собі ніжність і соковитість м’яса, а також мають чудовий аромат.
Овочеві бульйонні кубики
Овочі по 2-3 штуки
- Болгарський перець
- Цукіні
- Помідори
- Морква
- Цибуля ріпчаста
- Селера
- Зелень
- Часник
- Оливкової олії – 3 ст. Л
- Сіль – 3 ст. Л. Л
- Спеції: куркума обов’язково – 1-2 ч. Л. Л
- Імбир, чорний перець, орегано..
Покроковий рецепт приготування
Перемиваємо овочі від піску та пилу, знімаємо шкірку.
Нарізаємо довільними шматочками викладаємо в сковороду.
Тушкуємо до м’якості близько 30 хвилин.
Завантажуємо в блендер перемелюємо до однорідності.
Наприкінці додаємо зелень.
Додаємо сіль, спеції, оливкову олію, перемішуємо.
Через помідори маса вийшла трішки рідка тому я протушкую її ще трішки на пательні і випарю зайву вологу.
Як форму я використовую невелику тацю. Вистилаю його плівкою і розкладаю пюре. Ставлю в морозилку на 3-5 годин.
Бульйонна суміш схопилася, нарізаємо на фракції.
Рецепт ідеальний для тих, хто прагне до більш здорового способу життя, а також для вегетаріанців і веганів. Приготуйте овочеві або курячі кубики та насолодіться яскравими, вітамінними смаками.