Бісквіт для рулету

Бісквіт для рулету
Ніжний і м’який, шоколадний, вершковий і фруктовий, з горішками і кокосовою стружкою, политий глазур’ю або без будь-яких декорацій. Серед безлічі кондитерських виробів саме він увібрав в себе всю пишноту солодощів, тому так хочеться знати рецепт, як приготувати бісквіт для рулету. Маючи хорошу основу для цієї смакоти, можна пуститися в справжній кругообіг думок і фантазії, і в результаті отримати щось оригінальне і смачне.

Про бісквітах вже не одна пісня заспівана і не одна казка складена. Випічка з пишного яєчного тіста завжди славилася і користувалася підвищеним попитом. Ці тануть у роті ласощі зводили з розуму жінок протягом багатьох століть. А якщо задатися питанням, руці якого майстра належить це кулінарне відкриття, то тут і до ворожки не потрібно ходити, як завжди все лаври належать французам.

Ну, що ж тут поробиш, коли саме вони, земляки Ейфелевої вежі, в кухарських питаннях йдуть попереду планети всієї, і саме вони придумали таку хитрість, як загорнути рулет з солодкого бісквіта. Честь і хвала за це, адже завдяки їм ми сьогодні можемо ласувати цією неймовірно смачною випічкою.

Сьогодні асортимент готових кручених Бісквітики просто приголомшує. Ні, справа зовсім не в достатку кремів, джемів і інших начинок, справа в виробниках, які навперебій обіцяють диво – чудове, смакоту – смачну.

Однак насправді все виявляється навпаки – сухий корж, крем залишає бажати кращого, а фруктовий джем має в собі від справжніх плодів хіба що смакові добавки, ідентичні натуральним. Ну, навіщо ж труїтися і витрачатися, коли можна вдома приготувати по-справжньому вартісне блюдо до чаю, тим більше, що рецепт рулетное бісквіт має до смішного простецький, і робиться дуже навіть швидко.

Бісквіт «Асорті»

Як приготувати бісквіт для рулету
Щоб приготувати класичне тісто для тонкого бісквіта, нам будуть потрібні наступні інгредієнти.

Складові

  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Цукровий пісок – 1 склянка + –
  • Борошно пшеничне в / с – 1 стакан + –

Приготування

Даний варіант випічки не дарма називається таким чином, адже найголовніше в нашому рецепті – це корж, ніжний і повітряний, а ось начинку можна підібрати абсолютно будь-яку, на власний смак.

  1. Всупереч поширеній думці, що яйця для бісквіта повинні бути виключно охолодженими, ми беремо для збивання білки і жовтки кімнатної температури. Вони збиваються краще, та й при випічці ми гарантовано зможемо уникнути гіркоти розчарування у вигляді плоскої неапетитною коржі.
  2. Отже, яйця вбиваємо в глибоку миску, засипаємо до них цукровий пісок і починаємо збивати міксером на найменшій швидкості, поступово додаючи обертів, щоб приблизно за пару хвилин дістатися до найвищої потужності.
    Збивати яєчно-цукрову масу нам потрібно до тих пір, поки не утвориться стійка біла піна, на якій будуть чітко проглядатися сліди від віночків. Після досягнення потрібного нам результату міксер вимикаємо і прибираємо.
  3. Тепер прийшла черга борошна. Її нам обов’язково потрібно просіяти пару раз, завдяки чому пшеничне пудра насититься киснем, що самим позитивним чином відбитися на легкості нашого коржа.
    Тут варто звернути увагу, що якщо ви маєте намір готувати шоколадний бісквіт, то какао необхідно змішати з борошном. Те саме можна сказати і до шоколадної крихті, розпушувач і іншим сипучим добавкам.
    Тільки після цього додаємо борошно в тісто і акуратно ложкою з дна нагору перемішуємо все до однорідної маси, не допускаючи усадки яєчної суміші.
  4. Бісквітне тісто можна вважати готовим. Тепер нам залишилося його спекти. Духовку ми повинні розігріти до 200оС. В цей час днище дека застилає пергаментним папером, змащуємо її поверхню маслом і викладаємо на неї тісто, рівномірно розподіливши його по всій площі. Після цього відправляємо піддон в жаровню на 15-20 хвилин.
  5. Через відведений час корж придбав золотистий колір, а при протикає бісквіта, зубочистка залишається сухою. Все це вказує на готовність нашої випічки.
  6. Тепер нам потрібно зняти майбутній рулет з пекарської папери. Для цього ми повинні проявити неабияку вправність і акуратно перевернути корж на іншу промаслений кальку. Тільки після цього ми можемо не поспішаючи міліметр за міліметром відклеїти папір від випічки.

Щоб наш шедевр не потріскається при фінальному закручуванні, бісквіт на пергаменті слід гарненько просочити.

Як просочення можна використовувати будь-яку ароматичну рідину: сік, компот, сироп, кава і т.д. Ось тепер можна обмазувати коржик джемом, згущеним молоком або кремом, і загортати в справжній рулет.

Бісквіт для рулету - домашній рецепт

Оформити зверху наше кондитерський виріб можна як завгодно. Змастивши кремом, прикрасити посипкою або крихтою шоколаду, також можна облити його глазур’ю або вершками і зверху укласти ягоди або часточки фруктів. Загалом, діємо за натхненням, наскільки вистачить оригінальності і креативу.

Як загорнути рулет з бісквіту

Тут ми привели найпростіший рецепт бісквіта для рулету, але кондитерська історія налічує сотні різних методів приготування тіста для цієї випічки, тому перед нами відкриті всі кордони, і наше кулінарне, солодке подорож закінчиться ще не скоро.