Домашня випічка – це хороший привід зібратися всією родиною, і за кухлем гарячого чаю, та з солодким тортиком, душевно поговорити про життя. Що б спекти такого незвичайного, щоб чаювання стало приємніше, а ласий шматочок пирога можна було з’їсти навіть в дні посту, – звичайно ж, вегетаріанський шоколадний бісквіт без яєць. Пиріг з ніжним ароматом і тонким, але незабутнім, смаком прикрасить ваш стіл і підсолодить навіть самий прісний розмову.
Бісквіт – це таке частування, без якого важко уявити святковий стіл. Дорослі та діти обожнюють неземний смак десертного ласощі. А приготувавши бісквітний торт без яєць, можна спокійно їм ласувати навіть в пісні дні. Щоб приготувати смачний, по-справжньому, святковий бісквіт потрібен простий рецепт, за допомогою якого ми і створимо на своїй кухні «Райський острів».
Пиріг без яєць «Райський острів»
Складові
Продукти для тіста (в розрахунку на 2 коржі):
- Рослинна олія – 1 стакан (бажано, щоб масло було без запаху) + –
- Сода – 1 ч. Л. + –
- Сметана жирністю близько 15% (але не більше) – 2 склянки + –
- Мак – 1/2 склянки + –
- Борошно пшеничне в / с – 2 склянки + –
- Ванілін – на кінчику ножа + –
- Цукор – 2/3 склянки + –
Продукти для начинки і прикраси торта:
- Банан – 4 шт. (Великі) + –
- Виноград – кисть + –
- Посипання кольорова – за бажанням + –
- Горіхи – 1,5 склянки + –
- Цукровий квітка – 1 шт. + –
Продукти для приготування крему:
- Згущене молоко (обов’язково з позначкою ГОСТ) – 400 г + –
- Масло вершкове – 250 г + –
Приготування
- Готувати ніжний бісквітний торт починаємо з просіювання борошна. Вибираємо для випікання борошно тільки вищого сорту і ретельно її просіюємо.
- Далі включаємо духовку і чекаємо, поки вона прогріється до 200 ° С.
- Поки буде прогріватися духовка, беремо форму для випікання і змащуємо її маслом (рослинним), тільки масла повинно бути небагато. Потім рівномірно посипаємо дно формочки борошном.
- Сметану (1 склянка) перекладаємо в окрему миску, додаємо в неї ½ ч. Л. соди і починаємо збивати віночком.
* Секрети кухарчуком
Для випікання коржів домашня сметана не підходить. Краще взяти покупну.
Поки перший коржик буде «грітися в променях слави», нам необхідно встигнути помити віночок, а також миску, в якій ми робили тестовий заміс. Після ополіскування насухо витираємо посуд, щоб на ній не залишилося тесту. Інакше – залишки потраплять в сметану, яка буде використовуватися для випікання другого коржа, а це значить, що тісто не підніметься. Корж буде дуже щільним.
Як тільки перший коржик спечеться – ми його дістаємо з духовки. Кладемо гарячий корж на дощечку і залишаємо остигати. Після першого випеченого коржа форму моєму і насухо витираємо. Другий корж для ніжного бісквітного торта випікаємо так само, як і перший, тільки можна не додавати мак.
Як зробити крем для бісквітного коржа
Щоб приготувати смачний крем для змащення коржиків знадобиться вершкове масло і згущене молоко.
- Масло спочатку розтоплюємо, потім збиваємо його міксером.
- Після цього невеликими порціями починаємо додавати згущене молоко. Кожну нову порцію збиваємо міксером.
Коли крем буде готовий – беремо вже остиглі коржі, кладемо їх на рівну тарілку і починаємо по черзі змащувати. Мажемо акуратно, але ретельно, щоб кожен корж добре просочився.
Начинку приготувати так для бісквіта
Як спекти бісквітний пиріг з бананово-горіховою начинкою?
- Все дуже просто, беремо великі банани, очищаємо їх, а потім ріжемо кільцями, діаметром не менше 1 см.
- Нарізані кільця шаром викладаємо зверху на першому коржі.
- Якщо між бананами будуть проміжки – закриваємо їх маленькими банановими шматочками. Зверху все змащуємо кремом.
- Далі дрібно рубаємо волоські горіхи. Після цього висипаємо їх у миску, додаємо до них крем, щоб вони «склеїли» і не розсипалися. Готову кремово-горіхову начинку наносимо тонким шаром на бананові кільця. Важливо, щоб все було рівномірно.
- Поверх горіхів робимо ще один кремовий шар, щоб можна було класти другий корж.
Ніжний шоколадний бісквіт без яєць в руках може поламатися. Тому його ми не перекладаємо руками, а перевертаємо з тарілки безпосередньо відразу на перший корж. Тільки перевертати потрібно обережно, адже, якщо перевернути неправильно, то зрушити корж з місця, не пошкодивши його, буде важко.
Коли другий корж буде «на місці», починаємо його змащувати кремом з усіх боків. Як тільки коржик буде намазаний – з боків починаємо наносити посипання. Робити це будемо з допомогою ножа. Вести ніж необхідно від низу до верху, щоб посипання добре прилипала до крему.
прикраса бісквіта
Зверху прикрасити торт можна як завгодно. Як зробити торт красивим вирішувати тільки вам.
Варіантів багато: можна бісквітний пиріг притрусити простий посипкою.
Можна зробити візерунок з фруктових шматочків або з стиглих виноградин (будь-якого сорту). Красиво буде, якщо в центрі пирога «посадити» цукровий квітка. Словом, місця для фантазії більше, ніж достатньо. Вибирайте те, що вам до душі, а головне – не бійтеся експериментувати.
Подавати своє «твір мистецтва» можна до чаю або до чашечки ароматної кави. Смачний бісквіт подарує вам і вашим рідним гарний настрій, а значить – створить в будинку атмосферу радості і солодкого щастя.
З нашого рецепта ви дізналися, як спекти апетитний бісквітний пиріг для всієї родини. Бісквіт без яєць – це смачне прикраса будь-якого свята і солодка радість серед звичайних буднів. Радуйте себе і дорогих вам людей, і нехай кожен ваш день буде солодким, як шматочок випеченого вами бісквітного торта.