Баварський яблучний пиріг

Баварський яблучний пирігБаварський яблучний пиріг з’єднує борошняну основу з розсипчастою структурою, тонкий прошарок ароматного варення, світлий крем на вершковому сирі і багато запечених фруктових часточок. Всі складові підібрані бездоганно – корж залишається ламким і сухим, начинка – м’якою і ніжною, яблука стають пропареними, насичуються теплим ароматом кориці. Доречні і мигдальні пелюстки, хаотично розкидані по поверхні десерту – підрум’яниться, вони не тільки прикрашають випічку, а й доповнюють смак, злегка похрустивая при дегустації.

Рецепт баварського пирога можна сміливо включати в категорію святкової випічки – виглядає виріб привабливо, за рахунок вершкового крему нагадує торт, виходить дуже смачним, а готується нескладно. Замішуємо тісто, формуємо просту начинку, відправляємо в духовку. Трохи довгого очікування – і красивий рум’яний пиріг виявиться на столі!

Складові:Баварський яблучний пиріг

Для тіста:

  • вершкове масло – 125 г;
  • цукор – 80 г;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач тесту – ½ ч. ложки.

Для начинки:

  • малинове варення – 70 г;
  • вершковий сир «Almette» або т.п. – 400 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка.

Для верхнього шару:

  • яблука – 500 г;
  • кориця мелена – 1 ч. ложка;
  • цукор – 2-3 ст. ложки;
  • мигдальні пелюстки – 30 г.

Баварський яблучний пиріг рецепт з фото

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Масло за пару годин до початку приготування дістаємо з холодильника, дозволяємо розм’якшити до пластичного, кремоподібного стану. Змішуємо з цукром і енергійно розтираємо виделкою – повинна утворитися єдина маса.Баварський яблучний пиріг
  2. Борошно з’єднуємо з розпушувачем. Просіваємо і додаємо до масляної суміші.Баварський яблучний пиріг
  3. Ретельно перемішуємо вручну до утворення крихт. Маса виходить сухою і розсипчастою – її можна зліпити в кого, але пластичної вона не буде (в даному рецепті це і не потрібно).Баварський яблучний пиріг
  4. Викладаємо сипуча тісто в форму для випікання (тут використовується ємність діаметром 24 см). Пальцями або, наприклад, дном склянки утрамбовуємо рівним шаром, заповнюючи весь периметр. По краю формуємо борт висотою близько 2 см.Баварський яблучний пиріг
  5. Змащуємо борошняну основу тонким шаром варення або джему. Для нашого баварського пирога вибрано ароматне варення з малини. Можна замінити вишневим, сливовим, чорничним і т.д. З рекомендацій – варення не повинно бути нудотним, в ідеалі – з легкою кислинкою.Баварський яблучний пиріг
  6. Для вершкового крему змішуємо сир, цукор (в тому числі і ванільний), додаємо яйця. Збиваємо міксером до отримання гладкою і однорідної маси.Баварський яблучний пиріг
  7. Викладаємо крем в борошняну «чашу», розрівнюємо ложкою.Баварський яблучний пиріг
  8. У яблук видаляємо серцевину, зрізаємо тонкий шар шкірки. Нарізаємо тонкими часточками, перемішуємо з корицею і викладаємо поверх сирного крему – намагаємося розподілити рівномірно.Баварський яблучний пиріг
  9. Присипаємо яблука цукром і розкидаємо мигдальні пелюстки. Останні можна замінити дрібно порубаними горіхами. Ставимо баварський пиріг в прогріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 60-70 хвилин (до рум’яності).Баварський яблучний пиріг
  10. Готову випічку повністю охолоджуємо в формі, потім витягуємо.Баварський яблучний пиріг

Баварський яблучний пиріг готовий! Приємного чаювання!