Бананові панкейкі

бананові панкейкіТрадиційні американські панкейкі – апетитні круглі вироби, що зовні нагадують щось середнє між звичними для нас млинцями і пишними оладками. Їх головна особливість – жарка на абсолютно сухій сковороді. Незважаючи на відсутність рослинного масла, панкейкі прекрасно пропікаються, швидко зарум’янюється і виходять м’якими, оксамитовими, що не сухими. Одна сторона покривається частими отворами, інша виходить абсолютно гладкою, пофарбованої рівномірно.

Базове тісто, замішане на молоці, підштовхує до експериментів з добавками. У цій статті розглянемо рецепт бананового панкейк. Шовковисте фруктове пюре подарує солодкуватий аромат, приємний присмак тропічних плодів і ніжність фактури. Відмінний варіант солодкого сніданку для всієї родини!

Складові:бананові панкейкі

  • банан – 1 шт .;
  • молоко – 350 мл;
  • яйце – 1 шт .;
  • цукор – 1-2 ст. ложки;
  • вершкове масло – 50 г;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • борошно – 150-180 г.

Бананові панкейкі рецепт

  1. Яйце з’єднуємо з цукром. Злегка збиваємо ручним віночком – змішуємо жовток і білок.бананові панкейкі
  2. Вибираємо стиглий м’який банан. Очищаємо і в окремому посуді ретельно розминаємо виделкою до стану шовковистого пюре. Намагаємося не залишати великих грудок.бананові панкейкі
  3. Масло розтоплюємо, охолоджуємо і переливаємо до яєчної суміші. Слідом додаємо бананову масу. перемішуємо.бананові панкейкі
  4. Вливаємо молоко, злегка розмішуємо.бананові панкейкі
  5. До рідкої бананово-молочної масі поступово вводимо загущувач – просіяне з розпушувачем борошно. Розмішуємо віночком, розчиняємо все борошняні грудки, згустки. Повинна вийти тягуча маса, густа, але ллється, по консистенції схожа на тісто для оладок.бананові панкейкі
  6. Розігріваємо сковороду з якісним антипригарним покриттям. Нагадуємо, що бананові панкейкі, як і класичні, випікають на сухій поверхні без масла. У центр викладаємо 2-3 ложки тіста і злегка розмазує в круглий коржик діаметром 10-12 см. Смажимо на невеликому вогні до появи частих дірочок-отворів.бананові панкейкі
  7. Піддягаємо лопаткою, перевертаємо і підсушують другу сторону до зарум’янювання.бананові панкейкі
  8. Знявши зі сковороди, відразу переносимо корж на тарілку. Панкейкі не потрібно викладати на паперові серветки подібно оладок. Видаляти надлишки жиру не доведеться – його тут немає! Слідом формуємо наступну корж, смажимо, знімаємо, складаємо стопкою і т.д. Всього вийде 10-15 штук панкейк – залежить від розміру.бананові панкейкі
  9. Подаємо бананові панкейкі з улюбленим доповненням – солодким або нейтральним. Мед, сметана, ягоди, згущене молоко, шоколадні топпинги, варення, сиропи і т.д. Вибираємо будь-який варіант!бананові панкейкі

Бананові панкейкі на молоці готові! пригощаємося!