Австрійський торт Захер

Напевно, всі знають це знаменитий австрійський десерт торт Захер, дуже шоколадний з абрикосовою кислинкою. Рецептів чимало і навіть в самій Австрії його готують по-різному.

Пропоную досить простий, але, на мій погляд, вдалий і смачний рецепт. З наших тортів близьким аналогом є торт Прага.

Отже,

Рецепт шоколадного торта Захер

Це базовий рецепт. Всі доповнення у вигляді коньяку або мигдальної муки за вашим бажанням.

Складові:

корж:

  • 60 г борошна
  • 60 г чорного шоколаду (70%)
  • 60 г вершкового масла
  • 60 г цукру
  • 3 середніх яйця

прошарок

  • абрикосовий джем

глазур

  • 75 г чорного шоколаду
  • 60 мл води
  • 100 г цукру

Для початку підготуйте форму. Якщо будете готувати в рознімної формі, засетліте її дно пекарської папером, бортики змастіть рослинною олією і присипте борошном.

Духовку розігрійте до 150 °

Як приготувати корж для Захера

  • Поставте на водяну баню (дно миски не повинно торкатися води) шоколад і вершкове масло.
  • РРастопленную масу перемішайте до однорідності.
  • Яйця розділіть на білки і жовтки.
  • Збийте жовтки з половиною цукру до світлої кремоподібної маси.
  • Акуратно введіть в жовтки шоколад з маслом, перемішуючи все складалося рухами зверху вниз.
  • Білки збийте з цукром, що залишився до пишної стійкої піни.
  • борошно просійте.
  • Вводите в шоколадно-жовткову суміш по черзі половину борошна, половину жовтків, борошно, що залишилося і ооставшіеся жовтки. Інтенсивно заважати не потрібно, щоб тісто не осіло.

Тісто вилийте в форму і відразу відправте в духовку на середній рівень.

Випікайте 10 хвилин при температурі 150 °, потім збільшіть нагрів до 170 ° і залиште до готовності, в зависмости від розмірів торта час від 30 до 50 хвилин.

Готовий корж перемістіть на решітку, хвилин через 5 звільніть з форми і залиште до повного охолодження.

Можна приготувати корж з вечора.

Видаліть з коржа тверді кірочки, найзручніше це зробити дрібної теркою.

Розріжте корж навпіл. рівнішу половину залиште, як верхній корж.

Нижню частину промажьте половиною абрикосового джему і накрийте другим коржем.

Другу половину джему розтопіть до рідкого стану, додайте чайну ложку лимонного соку і перемішайте.

Пензликом, лопаткою або ложкою нанесіть джем тонким шаром на весь торт, обмазуючи в тому числі і боки.

Приберіть торт в холодильник, щоб джем «встав».

Як приготувати шоколадну глазур

Покладіть подрібнений шоколад у високу склянку.

Цукор і воду перемішайте в сотейнику і поставте на плиту.

На мінімальному нагріві доведіть сироп до повного розчинення цукру і змийте зі стінок посуду все решта кристали.

Залиште сироп кипіти на невеликому нагріванні 6-7 хвилин.

Гарячим сиропом залийте шоколда і дайте йому зігрітися.

Розмішайте глазур лопаткою або пробийте блендером.

Глазур застигає довльно швидко і тому, коли вона трохи охолоне, покрийте торт. Можна покрити його двічі, в Захер шар шоколадної глазурі досить товстий.

Прикрасьте за своїм бажанням. Традиційно торт прикрашається тільки шоколадної написом Sacher.

Перед подачею дайте торту висояться 12, а лусше 24 години.

Відео – Як приготувати австрійський торт Захер


Смачного!