Напевно, всі знають це знаменитий австрійський десерт торт Захер, дуже шоколадний з абрикосовою кислинкою. Рецептів чимало і навіть в самій Австрії його готують по-різному.
Пропоную досить простий, але, на мій погляд, вдалий і смачний рецепт. З наших тортів близьким аналогом є торт Прага.
Отже,
Рецепт шоколадного торта Захер
Це базовий рецепт. Всі доповнення у вигляді коньяку або мигдальної муки за вашим бажанням.
Складові:
корж:
- 60 г борошна
- 60 г чорного шоколаду (70%)
- 60 г вершкового масла
- 60 г цукру
- 3 середніх яйця
прошарок
- абрикосовий джем
глазур
- 75 г чорного шоколаду
- 60 мл води
- 100 г цукру
Для початку підготуйте форму. Якщо будете готувати в рознімної формі, засетліте її дно пекарської папером, бортики змастіть рослинною олією і присипте борошном.
Духовку розігрійте до 150 °
Як приготувати корж для Захера
- Поставте на водяну баню (дно миски не повинно торкатися води) шоколад і вершкове масло.
- РРастопленную масу перемішайте до однорідності.
- Яйця розділіть на білки і жовтки.
- Збийте жовтки з половиною цукру до світлої кремоподібної маси.
- Акуратно введіть в жовтки шоколад з маслом, перемішуючи все складалося рухами зверху вниз.
- Білки збийте з цукром, що залишився до пишної стійкої піни.
- борошно просійте.
- Вводите в шоколадно-жовткову суміш по черзі половину борошна, половину жовтків, борошно, що залишилося і ооставшіеся жовтки. Інтенсивно заважати не потрібно, щоб тісто не осіло.
Тісто вилийте в форму і відразу відправте в духовку на середній рівень.
Випікайте 10 хвилин при температурі 150 °, потім збільшіть нагрів до 170 ° і залиште до готовності, в зависмости від розмірів торта час від 30 до 50 хвилин.
Готовий корж перемістіть на решітку, хвилин через 5 звільніть з форми і залиште до повного охолодження.
Можна приготувати корж з вечора.
Видаліть з коржа тверді кірочки, найзручніше це зробити дрібної теркою.
Розріжте корж навпіл. рівнішу половину залиште, як верхній корж.
Нижню частину промажьте половиною абрикосового джему і накрийте другим коржем.
Другу половину джему розтопіть до рідкого стану, додайте чайну ложку лимонного соку і перемішайте.
Пензликом, лопаткою або ложкою нанесіть джем тонким шаром на весь торт, обмазуючи в тому числі і боки.
Приберіть торт в холодильник, щоб джем «встав».
Як приготувати шоколадну глазур
Покладіть подрібнений шоколад у високу склянку.
Цукор і воду перемішайте в сотейнику і поставте на плиту.
На мінімальному нагріві доведіть сироп до повного розчинення цукру і змийте зі стінок посуду все решта кристали.
Залиште сироп кипіти на невеликому нагріванні 6-7 хвилин.
Гарячим сиропом залийте шоколда і дайте йому зігрітися.
Розмішайте глазур лопаткою або пробийте блендером.
Глазур застигає довльно швидко і тому, коли вона трохи охолоне, покрийте торт. Можна покрити його двічі, в Захер шар шоколадної глазурі досить товстий.
Прикрасьте за своїм бажанням. Традиційно торт прикрашається тільки шоколадної написом Sacher.
Перед подачею дайте торту висояться 12, а лусше 24 години.
Відео – Як приготувати австрійський торт Захер
Смачного!