Американський сніданок

американський сніданок
Погодьтеся, що при словосполученні «їжа в Америці» перед очима одразу ж виникають 20-ти сантиметровий гамбургер і банку газованої води. Насправді все не так погано і в американській кухні є свої традиції, особливості і варіації для сніданку, обіду, вечері і святкового меню. Сьогодні ми дізнаємося, якими стравами починають свій ранок жителі США і спробуємо приготувати найсмачніші і цікаві!

Як правило, традиційний американський сніданок є рясну трапезу і включає багато ситної жирної білкової їжі: свіжий або підсмажений бекон, яйця – від яєчні до «Бенедикт», шкворчать сосиски.

Крім того обов’язкове десертна складова у вигляді панкейк – пишних млинців, що подаються зі всеразлічнимі джемами, сиропами, ягодами або фруктами. Останні, до речі кажучи, можуть входити до складу самого тіста, що робить випічку більш корисною і незвичайною. Наприклад, бананові або чорничні панкейкі дуже смачні!

Для тих, кому такий сніданок здається занадто важким, існує і його легша американський різновид. У ній ми зустрінемо пластівці з молоком або натуральним йогуртом або гранола – дуже смачне блюдо, що нагадує мюслі, і різні каші.

У будь-якому сніданку знайдеться місце тостів, смузі, свіжовичавленого апельсинового соку і гарячих напоїв – чаю та кави.

Гранола

Для початку приготуємо гранола – це одне з найпростіших в приготуванні страв, яке, при цьому, може дуже довго зберігатися. До того ж воно дуже корисно!

Пропорції до грама годі й вираховувати, точність тут важлива набагато менше, ніж наші смакові переваги, тому все робимо на око.

  • Стакан вівсяних пластівців (не швидше приготування, а самих звичайних) змішуємо з ½ склянки будь-яких подрібнених в блендері горіхів.
  • Додаємо ¼ склянки насіння – кунжутного, гарбузових або соняшникового, пару столових ложок рослинного масла, 5 ст.л сиропу (кленового, шипшини і т.п.) або 2 ст.л рідкого меду.
  • Все ретельно перемішуємо, добре солимо (без цього гранола вийде прісної) і викладаємо рівним шаром на деко.
  • Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин, перемішуючи суміш кожні 3 – 4 хвилини.
  • За 5 хвилин до кінця приготування, додамо будь-які сухофрукти або цукати на свій смак: від чорносливу і кураги, до кумквата і кокосових кубиків. Раніше робити цього не варто, щоб не засушити їх.

Гранола - варіант американського сніданку

Коли гранола зарум’яниться і стане яскравого золотистого кольору, дістаємо її з духовки! Знову перемішуємо, охолоджуємо при кімнатній температурі і зсипали в металеву або скляну банку.

Тепер щоранку нас чекає корисний і дуже ситний сніданок. Їмо її з молоком, натуральним йогуртом або кефіром. Смачного!

яйця скрембл

Що ж, тепер саме час приготувати що-небудь серйозніше, наприклад, американські яйця скрембл. Це простий рецепт відрізняється від класичного омлету тільки процесом приготування.

Збовтуємо віночком 2 яйця, вливаємо 1/3 склянки молока, солимо, перчимо і виливаємо на гарячу сковороду з маслом. А тепер, як тільки яйця почнуть схоплюватися, заважаємо їх з невеликими інтервалами, щоб утворювалися щільні шматочки.

Виходить яєчна маса, яку можна подавати з зеленню на тарілці, а можна укладати на тост.

яйця скрембл

Яйця «Бенедикт»

Блюдо яйця «Бенедикт» готуються не так просто, але зате це справжній американський сніданок вихідного дня. Іноді можна себе і побалувати!

Складові

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Хліб – 2 скибочки
  • Шинка або бекон – 2 скибочки
  • Лимонний сік – 1/3 ч.л
  • Сіль – щіпка
  • Оцет 9% – 1 – 2 ч.л
  • Перець чорний / червоний – за бажанням

яйця

Приготування

  1. В першу чергу готуємо соус. Для цього збиваємо на водяній бані жовток, поступово додаючи в нього по черзі шматочки рубаного вершкового масла. Робимо це акуратно, стежачи за температурою – жовток не повинен зваритися, а олія повинна повністю розтанути. Перчимо, солимо і відставляємо в сторону.
  2. Тепер займемося яйцями-пашот. Літр води доводимо до кипіння, додаємо туди оцет і пріворачіваем вогонь, щоб бульбашок майже не було. Акуратно розбиваємо в воду спочатку одне яйце, надаємо йому форму, роблячи в воді ложкою воронку, потім – друге. Варимо 2 – 3 хвилини на дуже маленькому вогні.

Якщо ви помітили, то яйця ми не посолити, причому абсолютно свідомо. Сіль у воді змусить білок розтікатися, в той час, як один оцет, навпаки, коагулировать.

  1. Поки готуються яйця, підсушують тости і можемо підсмажити на сковороді шинку або бекон.
  2. Викладаємо на хліб по черзі спочатку м’ясо, потім яйце-пашот (для цього промаківаем шумовку знизу, щоб не намочити шинку). Поливаємо все соусом.

Наш аристократичний американський сніданок готовий, насолоджуємося! Тепер можемо сміливо братися за десертну складову, а саме, за панкейкі.

класичні панкейкі

Це не просто млинці або оладки, смак і консистенція справжніх американських панкейк до сніданку дійсно відрізняються від нашої традиційної випічки. Вони виходять щільними, але, в той же час, повітряними і дуже м’якими.

Складові

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Цукор – 3 ст.л
  • Сіль – щіпка
  • Сода гашене – 1 ч.л
  • Масло для смаження

Приготування

  1. Акуратно відділяємо білки від жовтків і збиваємо останні з цукром до білого кольору.
  2. Вливаємо порціями молоко, потім додаємо борошно, весь час збиваючи суміш. Нарешті, додаємо гашене оцтом соду.
  3. Тепер збиваємо з сіллю білки. Вони повинні перетворитися в пишну піну.
  4. Акуратно з’єднуємо разом обидві частини, вже без міксера, просто ложкою втручаємося білкову піну. Зверніть увагу, яке повітряне вийшло тісто.
  5. Смажимо на гарячій сковороді, на маслі або без, за ​​бажанням. Перевертаємо, коли на сирої стороні полопаються бульбашки повітря.
  6. Готові панкейкі складаємо один на інший – це важливо, щоб вони залишилися теплими і соковитими. Посипаємо цукровою пудрою або поливаємо сиропами, або згущеним молоком. Також добре подавати їх зі свіжими ягодами або порізаними на шматочки фруктами.

класичні панкейкі

Цей рецепт є базовим, прямо в тісто ми можемо додати Пюріровать банан, або порізані на шматочки яблука. Робити це найкраще між всмоктування борошна і збивання молока.

Консистенція яблучних панкейк, звичайно, буде відрізнятися, так як часточки дадуть сік, а ось банановий залишиться майже таким же, тільки смак стане цікавіше.

Залишилася остання складова справжнього американського сніданку – це смузі.

Готується такий напій легко, а можливих варіантів у нього незліченна кількість.

Молочно-банановий смузі

Для сніданку ми зробимо молочно-банановий смузі.

  • У чаші блендера або занурювальним прямо в склянці збиваємо 1 банан з 200 мл молока.
  • За бажанням туди ж можна всипати вівсяних пластівців, давши їм попередньо постояти 3 хвилини замоченими. Так вийде не просто напій, але справжня, тамує ранковий голод їжа.

Замість молока можна взяти йогурт, особливо якщо інший інгредієнт буде кислим, наприклад, заморожена полуниця або чорниця.

Молочно-банановий смузі

Головний принцип приготування смузі такий – один інгредієнт повинен бути щільним, інший – соковитим. Змішуємо їх в співвідношенні 1: 1. Добре поєднуються банан з ківі і апельсином, зайва кислинка нівелюється солодким бананом. Персик або груша з ананасом. Стежимо, щоб консистенція не вийшла дуже густий, а смак надмірно нудотним або кислим.

У молочні смузі добре додавати кави або шоколад: розтоплений або тертий.

Американський сніданок може бути дуже смачним і поживним. А, крім того, всупереч розхожій думці, ще й корисним! Пробуйте, друзі, адже так приємно побалувати себе чимось новеньким!