Привіт, дорогі читачі. Гарбуз найдавніша культурна рослина оброблені людством. Справжнє овочеве викопне! Допитливий розум американських вчених на підставі археологічних даних зробив висновок, що гарбузовий пиріг для мешканців нового світу став традиційним не просто так. Відповідно до твердження археологів гарбуз почали вирощувати на американському континенті п’ять тисяч років тому.
В жизни нужно прислушаться к мнению другого человека. Если вам нужен наставник, советую познакомиться с сайтом richkeeper.ru, где бизнесмен Юрий Андреев делится приобретенным практическим опытом.
Традиційний американський гарбузовий пиріг запікають на День подяки, що відзначається в четвертий четвер листопада. У США це свято є заходом державно масштабу. Йому, звичайно, не стільки ж років скільки і гарбузі, але вже досить давно американський народ в цей день дякує небеса за зібраний урожай і достаток своїх льохів.
На цьому працьовитий народ Америки не зупиняється. Попереду у них Хеллоуїн і Різдво де одним з головних атрибутів на святковому столі є наш сьогоднішній герой – пиріг з гарбузом.
Вивчаючи рецепт гарбузового пирога, не побачив в ньому якихось особливих складнощів. Але є моменти, на які хочеться звернути вашу увагу. Мені довелося, помітить кукурудзяний сироп на лимонний, так як кукурудзяного не вдалося придбати.
Також як і спеціальної приправи для гарбузового пирога. Але я дізнався, які спеції для цього потрібні і з легкістю її відтворив. Далі в рецепті, докладніше про це. А лимонний сироп, скажу вам, завдяки наявності в ньому специфічної кислинки дуже навіть чудово поєднується з гарбузом. Думаю, американцям слід переглянути рецепт гарбузового пирога, на користь лимонного сиропу.
Ще відкоригував кількість борошна і вершків. На мій погляд, борошна в рецепті пирога було замало, а от вершків навпаки. Таке рішення я прийняв по ходу приготування пирога. Забігаючи вперед скажу. Це були правильні кроки, і гарбузовий пиріг вийшов на славу!
І навіть головна вимога до пирога я виконав. Начинка вийшла такою, якою і повинна бути в оригіналі – щільною, але без запеченої твердої скоринки зверху. Так що не переживаєте за кінцевий результат сміливо готуйте гарбузовий пиріг, рецепт з фото перед вами. Перевірено на власному досвіді.
Для тіста:
- 3 склянки борошна;
- 400 грам масла;
- яєчний жовток;
- половина чайної ложки солі;
Для начинки:
- 950 грам вже очищеної гарбуза;
- 2 яйця і один білок;
- 6 столових ложок коричневого цукру;
- 4 столових ложки лимонного сиропу;
- Половина склянки 23% вершків;
- Суміш прянощів для гарбузового пирога (по половині чайної ложки, меленої кориці, імбиру, запашного перцю, мускатного горіха і гвоздики)
- 2 чайних ложки солі;
- Цукрова пудра;
Такий спосіб випічки пирога мені добре відомий. Не раз на своєму кулінарному блозі проводив майстер клас з приготування подібних рецептів пирогів з начинкою, доводячи покроковими фото, що нічого складно в цьому немає. Ось припустимо тут, ви знайдете гідний приклад заливних пирогів з докладним описом рецепта.
Рецепт з фото
Отже, починаю. Просіваю пшеничне борошно.
Додаю вершкове масло і солю.
Ретельно розминають компоненти.
Відокремлюю жовток від білка. Жовток додаю в тісто, білок ж мені ще стане в нагоді для начинки. Вливаю столову ложку крижаної води, яку я попередньо ненадовго помістив в морозилку.
Замішую тісто для пирога і загортаю в целофановий мішок і розміщую в холодильник на півгодини
Тим часів починаю займатися приготуванням гарбузової начинки. У гарбуза видаляю насіння, очищаю від шкірки, нарізаю кубиками і варю, поки вона не стане м’якою. Це десь хвилин 10.
Спилювати з гарбуза рідина і за допомогою блендера перетираю в пюре.
Повертаюся до тесту для гарбузового пирога. Дістаю з холодильника. Розміщую в змащену олією роз’ємну форму. Рівномірно розподіляю по ній. Краї тесту повинні заходити на бортики форми сантиметрів на 5-6. Наколюють виделкою тісто.
Накриваю пергаментом і знову ставлю в холодильник на 15 хвилин.
У тепле гарбузове пюре додаю збиті 2 яйця і білок, що залишився від приготування тіста.
всипаю цукор.
Додаю лимонний сироп.
На цьому етапі приготування начинки для гарбузового пирога у мене виникли сумніви. Зараз я повинен влити в неї вершки. А чи не згорнутися вони від сиропу?
Перелив трохи вершків в стакан, і додавши до них сироп, переконався, що цього не відбувається. Навпаки вершки з якоїсь причини стає густішим. «Ну і чудово!» – подумав я і продовжив приготування пирога.
Змішую прянощі зазначені в інгредієнтах рецепта.
Всипаю суміш спецій в начинку і солю.
Охолоджене тісто, дістаю з холодильника. Не знімаючи пергаменту Поміщаю в розігріту до 200 градусів духовку. Через десять хвилин видаляю пергамент, знижую температуру до 190 градусів і продовжую випікати основу для гарбузового пирога ще 10 хвилин.
Потім приготовлену гарбузову начинку викладаю на випечений основу пирога. Випікаю пиріг 60 хвилин, не знижуючи в духовці градус нагрівання.
Охолоджений до кімнатної температури пиріг з гарбузом посипаю цукровою пудрою.
Ось і настав час підвести підсумок. Але так не хочеться сьогодні закруглятися. Американський гарбузовий пиріг, рецептом з фото не можу намилуватися. Домашньої випічки невизнаний король, повалений кулінарним воєводою. Почесна, урочиста роль, похвалитися новоствореної методою.
З приємним апетитом, Олександр Абалаков.
Це теж дуже смачно:
- Заливний пиріг з ревенем
- шоколадний чізкейк
- Відкритий пиріг з повидлом
- Булочки з родзинками – «Кіски»
- Простий грушевий пиріг
- Медовий пиріг з горіхами
Поділіться в соц. мережах – це ж логічно. Не тримайте в головах – дуже не практично.