Американський гарбузовий пиріг

Американський гарбузовий пирігВін володіє яскравим кольором, насиченим ароматом і цікавим смаком, класичний американський гарбузовий пиріг (Pumpkin pie) – затребувана випічка не тільки в США, але і далеко за межами цієї країни. Рецепт з кожним роком набирає популярність, зростає і число шанувальників простого, але в той же час нетривіального вироби з гарбуза. Випробуємо і ми сучасну рецептуру на практиці, докладно з фото розберемо технологію приготування!

Пиріг поєднує дуже ніжний, подібний мусу гарбузовий шар і тендітну розсипчасту основу. Начинка займає більшу частину, а пісочна «кошик» тільки підтримує і доповнює хиткий помаранчевий склад. Однак побоюватися значної кількості гарбуза не варто – щедра порція добавок у вигляді прянощів і апельсинової цедри дозволяє хитро замаскувати специфічний смак багатого на вітаміни, але не всіма улюбленого плоду. Приємна солодкість начинки упереміш з натуральними ароматизаторами утворює апетитну і гармонійну суміш.

Складові:Американський гарбузовий пиріг

Для тіста:

  • вершкове масло – 150 г;
  • борошно – 200 г;
  • яєчний жовток – 1 шт .;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • холодна вода – 1-2 ст. ложки.

Для начинки:

  • гарбузове пюре – 450 г (приблизно 600 г очищеної гарбуза);
  • згущене молоко – 300 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • сіль – пучку;
  • цедра 1 апельсина;
  • кориця мелена – 1 ч. ложка без гірки;
  • імбир мелений – 1/2 ч. ложки;
  • крохмаль кукурудзяний – 2 ст. ложки.

Американський гарбузовий пиріг – класичний рецепт

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Почнемо з тіста. До робочої миску просіваємо всю порцію борошна, додаємо цукор і перемішуємо. Над борошняної сумішшю крупною стружкою натираємо охолоджене тверде масло.Американський гарбузовий пиріг
  2. Енергійно розтираємо суміш вручну до отримання розсипчастої маси, що складається з дрібних крихт.Американський гарбузовий пиріг
  3. Додаємо яєчний жовток, ложку холодної води і швидко (без тривалого замісу!) Збираємо масу в єдиний клубок. Якщо суміш занадто суха і неможливо зліпити крихти воєдино, підливати ще одну ложку води, але намагаємося не переборщувати з рідиною – тісто не повинно вийти липким. Обертаємо борошняної кому харчовою плівкою і на 20-30 хвилин відправляємо в морозильну камеру.Американський гарбузовий пиріг

    Начинка для американського гарбузового пирога

  4. Готуємо гарбузове пюре. Очищену м’якоть гарбуза нарізаємо довільними шматочками, заливаємо водою, кип’ятимо. Варимо при помірному бурлінні близько 10-20 хвилин. Щоб перевірити готовність, протикаємо один шматочок ножем – гарбуз повинна бути м’якою.Американський гарбузовий пиріг
  5. Відкидаємо гарбузову нарізку на друшляк. Позбувшись від рідини, повертаємо помаранчеві скибочки в каструлю. Пюріруем занурювальним блендером до гладкості і максимально можливої ​​однорідності. остужаем.Американський гарбузовий пиріг
  6. В іншому посуді збиваємо яйця за допомогою ручного віночка.Американський гарбузовий пиріг
  7. Додаємо до яєчної суміші повністю остигле пюре гарбуза, сіль і крохмаль. ретельно розмішуємо.Американський гарбузовий пиріг
  8. З апельсина знімаємо цедру шляхом натирання на дрібній тертці – важливо задіяти тільки тонкий помаранчевий шар шкірки, не зачіпаючи білу тяжкої долі. Додаємо ароматну стружку до гарбузової масі, слідом кидаємо корицю і імбир, розмішуємо. Крім зазначених добавок можна використовувати інші відповідні спеції / прянощі (мелену гвоздику, мускатний горіх і т.д.). Виключати цедру і пряні ароматизатори не варто – смак стане значно простіше.Американський гарбузовий пиріг
  9. Додаємо згущене молоко.Американський гарбузовий пиріг
  10. Ретельно перемішуємо помаранчеву начинку.Американський гарбузовий пиріг
  11. Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий круглий пласт, переносимо в форму для випічки (в нашому прикладі діаметр ємності 22 см). Трамбуємо борошняну основу по дну, по краю формуємо високий борт. По всій площі проколюємо тісто виделкою, щоб корж не роздувається в духовці. Борти робимо з запасом, так як під час попереднього випікання вони трохи опустяться і стануть нижче.Американський гарбузовий пиріг
  12. Прибираємо форму з тестом на 20-30 хвилин в морозильну камеру. Через відведений час, приступаємо до випікання пирога. Спочатку «підсушимо» борошняну основу окремо від начинки. Для цього ставимо форму з охолодженим тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.Американський гарбузовий пиріг
  13. Напівготову пісочну «кошик» наповнюємо гарбузової сумішшю, повертаємо в духовку.Американський гарбузовий пиріг
  14. Підтримуючи температуру на колишній позначці, випікаємо американський гарбузовий пиріг близько 40-60 хвилин. Начинка готової випічки не повинна бути рідкою – обов’язково чекаємо, щоб вона остаточно «схопилася»!Американський гарбузовий пиріг
  15. Спечені гарбузовому пирога дозволяємо повністю охолонути і тільки потім приступаємо до нарізки і дегустації вироби. Якщо є можливість, перед подачею можна витримати виріб ніч в холодильнику.Американський гарбузовий пиріг

Класичний американський гарбузовий пиріг готовий! Приємного чаювання!