Він володіє яскравим кольором, насиченим ароматом і цікавим смаком, класичний американський гарбузовий пиріг (Pumpkin pie) – затребувана випічка не тільки в США, але і далеко за межами цієї країни. Рецепт з кожним роком набирає популярність, зростає і число шанувальників простого, але в той же час нетривіального вироби з гарбуза. Випробуємо і ми сучасну рецептуру на практиці, докладно з фото розберемо технологію приготування!
Пиріг поєднує дуже ніжний, подібний мусу гарбузовий шар і тендітну розсипчасту основу. Начинка займає більшу частину, а пісочна «кошик» тільки підтримує і доповнює хиткий помаранчевий склад. Однак побоюватися значної кількості гарбуза не варто – щедра порція добавок у вигляді прянощів і апельсинової цедри дозволяє хитро замаскувати специфічний смак багатого на вітаміни, але не всіма улюбленого плоду. Приємна солодкість начинки упереміш з натуральними ароматизаторами утворює апетитну і гармонійну суміш.
Складові:
Для тіста:
- вершкове масло – 150 г;
- борошно – 200 г;
- яєчний жовток – 1 шт .;
- цукор – 1 ст. ложка;
- холодна вода – 1-2 ст. ложки.
Для начинки:
- гарбузове пюре – 450 г (приблизно 600 г очищеної гарбуза);
- згущене молоко – 300 г;
- яйця – 2 шт .;
- сіль – пучку;
- цедра 1 апельсина;
- кориця мелена – 1 ч. ложка без гірки;
- імбир мелений – 1/2 ч. ложки;
- крохмаль кукурудзяний – 2 ст. ложки.
Американський гарбузовий пиріг – класичний рецепт
[Ad # first]
[Ad # second]
- Почнемо з тіста. До робочої миску просіваємо всю порцію борошна, додаємо цукор і перемішуємо. Над борошняної сумішшю крупною стружкою натираємо охолоджене тверде масло.
- Енергійно розтираємо суміш вручну до отримання розсипчастої маси, що складається з дрібних крихт.
- Додаємо яєчний жовток, ложку холодної води і швидко (без тривалого замісу!) Збираємо масу в єдиний клубок. Якщо суміш занадто суха і неможливо зліпити крихти воєдино, підливати ще одну ложку води, але намагаємося не переборщувати з рідиною – тісто не повинно вийти липким. Обертаємо борошняної кому харчовою плівкою і на 20-30 хвилин відправляємо в морозильну камеру.
Начинка для американського гарбузового пирога
- Готуємо гарбузове пюре. Очищену м’якоть гарбуза нарізаємо довільними шматочками, заливаємо водою, кип’ятимо. Варимо при помірному бурлінні близько 10-20 хвилин. Щоб перевірити готовність, протикаємо один шматочок ножем – гарбуз повинна бути м’якою.
- Відкидаємо гарбузову нарізку на друшляк. Позбувшись від рідини, повертаємо помаранчеві скибочки в каструлю. Пюріруем занурювальним блендером до гладкості і максимально можливої однорідності. остужаем.
- В іншому посуді збиваємо яйця за допомогою ручного віночка.
- Додаємо до яєчної суміші повністю остигле пюре гарбуза, сіль і крохмаль. ретельно розмішуємо.
- З апельсина знімаємо цедру шляхом натирання на дрібній тертці – важливо задіяти тільки тонкий помаранчевий шар шкірки, не зачіпаючи білу тяжкої долі. Додаємо ароматну стружку до гарбузової масі, слідом кидаємо корицю і імбир, розмішуємо. Крім зазначених добавок можна використовувати інші відповідні спеції / прянощі (мелену гвоздику, мускатний горіх і т.д.). Виключати цедру і пряні ароматизатори не варто – смак стане значно простіше.
- Додаємо згущене молоко.
- Ретельно перемішуємо помаранчеву начинку.
- Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий круглий пласт, переносимо в форму для випічки (в нашому прикладі діаметр ємності 22 см). Трамбуємо борошняну основу по дну, по краю формуємо високий борт. По всій площі проколюємо тісто виделкою, щоб корж не роздувається в духовці. Борти робимо з запасом, так як під час попереднього випікання вони трохи опустяться і стануть нижче.
- Прибираємо форму з тестом на 20-30 хвилин в морозильну камеру. Через відведений час, приступаємо до випікання пирога. Спочатку «підсушимо» борошняну основу окремо від начинки. Для цього ставимо форму з охолодженим тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
- Напівготову пісочну «кошик» наповнюємо гарбузової сумішшю, повертаємо в духовку.
- Підтримуючи температуру на колишній позначці, випікаємо американський гарбузовий пиріг близько 40-60 хвилин. Начинка готової випічки не повинна бути рідкою – обов’язково чекаємо, щоб вона остаточно «схопилася»!
- Спечені гарбузовому пирога дозволяємо повністю охолонути і тільки потім приступаємо до нарізки і дегустації вироби. Якщо є можливість, перед подачею можна витримати виріб ніч в холодильнику.
Класичний американський гарбузовий пиріг готовий! Приємного чаювання!