Американські панкейкі на молоці

Американські панкейкі на молоціПанкейкі – поширене американське блюдо, яке представляє собою пишні млинці, які, як правило, подаються з великою кількістю солодкого сиропу. Візуально ці круглі апетитні коржі нагадують звичні для нас оладки на кефірі, однак під час спроби або в процесі виготовлення можна помітити явні відмінності.

Мабуть, найбільш значним перевагою панкейк є те, що ці млинці смажаться на абсолютно сухій сковороді і, відповідно, виходять абсолютно нежирними. Отже, якщо бажаєте внести різноманітність в щоденний раціон харчування, спробуйте популярні американські панкейкі!

Складові:Американські панкейкі на молоці

  • молоко – 300 мл;
  • яйце – 1 шт .;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • борошно – 200-250 г;
  • вершкове масло – 40 г;
  • розпушувач тіста – 2 ч. ложки;
  • ванільний цукор – 2 ч. ложки;
  • сіль – пучку.

Американські панкейкі рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати панкейкі на молоці

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Шматок вершкового масла розтоплюємо, охолоджуємо до кімнатної температури. До масляної рідини додаємо яйце, кидаємо сіль, цукор (звичайний і ванільний).Американські панкейкі на молоці
  2. В олійно-цукрову суміш вливаємо молоко кімнатної температури, а потім перемішуємо отриманий склад.Американські панкейкі на молоці
  3. Поступово просіюємо в майбутнє тісто суміш борошна і розпушувача. Енергійно працюємо віночком, доводячи суміш до однорідної консистенції. У підсумку нам необхідно отримати тісто середнього ступеня густоти (приблизно як для оладок). При необхідності збільшуємо порцію борошна.Американські панкейкі на молоці
  4. Тепер нам знадобиться сковорода з антипригарним покриттям. На суху поверхню виливаємо 2-3 ст. ложки в’язкого тесту (якщо є сумніви в якості сковороди можна все-таки скропити поверхню крапелькою масла). Смажимо під щільно закритою кришкою на помірному вогні близько 2-3 хвилин. Протягом цього часу поверхню млинця покриється характерними дрібними бульбашками, а нижня сторона добре підрум’яниться.Американські панкейкі на молоці
  5. Перевернувши корж, доводимо до рум’яного відтінку другу сторону, а потім знімаємо готовий виріб зі сковороди.Американські панкейкі на молоці
  6. Свіжоприготовані американські панкейкі укладаємо стопкою, рясно заливаємо шоколадним або іншим сиропом (або, наприклад, варенням), за бажанням декоруємо ягодами і подаємо до чаю / кави.Американські панкейкі на молоціАмериканські панкейкі на молоці

Приємного вам апетиту!