Часто в рецептах я стикаюся з необхідністю додати в блюдо джем. Сама я його якось ніколи не заготовлювала, а магазинний не влаштовує своїм складом. Тому, щоб не відмовлятися від хороших, на мій погляд, рецептів, в цьому році я вирішила приготувати джем сама. Почала з абрикосового.
При виборі плодів віддала перевагу більш м’яким, стиглим.
Щоб приготувати абрикосовий джем нам знадобиться:
- 2 кг стиглих абрикос,
- 1,6 кг цукру,
- лимонна кислота на кінчику ножа,
- вода.
Рецепт приготування абрикосового джему.
Плоди я добре вимила і відокремила від кісточок. Склала половинки абрикоса в каструлю і залила водою (вона повинна лише злегка покрити їх). Оскільки у мене немає в наявності дуже великій емальованій каструлі, варила я абрикоси в 2 етапи. Спочатку варила половину плодів до м’якості, вийняла їх, потім, в цій же воді, варила другу половину.
Тепер м’які абрикоси, разом з водою, в якій вони варилися, необхідно протерти через сито. Сита у мене немає, зате є відмінна насадка для пюрірованія в кухонному комбайні, якої я і скористалася.
Перетерті абрикоси помістила назад в каструлю, додала цукор, лимонну кислоту. Перемішала і поставила варитися на 2 години. Можливо, знадобиться більше або менше часу для уварювання джему до потрібної консистенції.
Під час варіння з поверхні потрібно регулярно знімати пінку і стежити, щоб джем не пригоріла.
Гарячий джем розливають у стерилізовані банки і закриваємо гвинтовими кришками, або закочує.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.