Абрикосовий джем

Часто в рецептах я стикаюся з необхідністю додати в блюдо джем. Сама я його якось ніколи не заготовлювала, а магазинний не влаштовує своїм складом. Тому, щоб не відмовлятися від хороших, на мій погляд, рецептів, в цьому році я вирішила приготувати джем сама. Почала з абрикосового.

При виборі плодів віддала перевагу більш м’яким, стиглим.

абрикосовий джем

Щоб приготувати абрикосовий джем нам знадобиться:

  • 2 кг стиглих абрикос,
  • 1,6 кг цукру,
  • лимонна кислота на кінчику ножа,
  • вода.

Рецепт приготування абрикосового джему.

Плоди я добре вимила і відокремила від кісточок. Склала половинки абрикоса в каструлю і залила водою (вона повинна лише злегка покрити їх). Оскільки у мене немає в наявності дуже великій емальованій каструлі, варила я абрикоси в 2 етапи. Спочатку варила половину плодів до м’якості, вийняла їх, потім, в цій же воді, варила другу половину.

5507

Тепер м’які абрикоси, разом з водою, в якій вони варилися, необхідно протерти через сито. Сита у мене немає, зате є відмінна насадка для пюрірованія в кухонному комбайні, якої я і скористалася.

5525

Перетерті абрикоси помістила назад в каструлю, додала цукор, лимонну кислоту. Перемішала і поставила варитися на 2 години. Можливо, знадобиться більше або менше часу для уварювання джему до потрібної консистенції.

55325540

Під час варіння з поверхні потрібно регулярно знімати пінку і стежити, щоб джем не пригоріла.

Гарячий джем розливають у стерилізовані банки і закриваємо гвинтовими кришками, або закочує.

IMG_5584

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.