Всім, хто не гребує вживати субпродукти, пропонуємо цікаву добірку простих рецептур приготування печінки курки. Куряча печінка з підливою, рецепти з фото якої ми крок за кроком разом розглянемо, хороша тим, що просто і легко готується, але при цьому виходить дуже смачною.
Більш того, вона дуже корисна, що також не можна залишити без уваги, виходячи з усього сказаного, робимо висновок – блюдо можна і потрібно готувати.
Соковита куряча печінка, тушкована в сметанному підливі
Складові
- Куряча печінка – 500 г + –
- Сметана – 2 ст. л. + –
- Вода – 150 мл + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Лавр – 2 листи + –
- Борошно пшеничне – 1 ст. л. + –
- Спеції (які подобаються) – за смаком + –
- Рослинна олія – 3 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
Як смачно приготувати курячу печінку з підливою будинку
Печінка домашньої птиці за цим рецептом робиться буквально за лічені хвилини. Завдяки високій швидкості приготування тушкована печінка курки зберігає максимум своїх поживних і корисних властивостей.
До того ж вона не пересихає в процесі приготування, що дозволяє нам отримати соковитий, ніжний і м’який субпродукт, який з гордістю можна подати домашнім на вечерю в колі сім’ї або навіть гостям на святковий стіл.
- Печінку домашньої птиці ріжемо невеликими шматочками.
- Ріпчасту цибулину дрібніше півкільцями.
- Розігріваємо сковороду на рослинному маслі, потім висипаємо на розпечене дно нарізку з печінки і цибулі і на маленькому вогні обсмажуємо їх.
- Окремо в чистій мисці змішуємо між собою сметану, улюблені запашні спеції і сіль.
- Отриману пряно-сметанним суміш виливаємо в сковороду з курячим субпродуктом і доводимо інгредієнти до кипіння.
- Варимо гаряче частування 2-3 хвилини, після чого плиту вимикаємо, а готову страву, створене своїми руками, перекладаємо на тарілку і ще парующім подаємо до столу.
Це апетитне, ароматне і ласе блюдо можуть їсти все, навіть діти (виняток – малюки, які не досягли 3-х-річного віку) і худнуть.
Калорійність такого страви не настільки висока, щоб відмовити собі в задоволенні їм поласувати. Більше про користь і калоріях курячої печінки читайте на сайті.
Печінка куряча варена: калорійність і користь продукту
Пікантна куряча печінка: рецепт з гострим томатним підливою
Якщо класичні ніжні підливи вам не до душі, тоді можна додати в блюдо гостроти й оригінальності. Технологія смаження печінки курки залишається як і раніше простий, а ось інгредіентний склад трохи ускладниться, адже, крім звичних компонентів, в ньому з’явиться «перчинка» у вигляді часнику з хріном.
Складові
- Готовий томатний соус 2 видів (з часником і хріном) – по 2 ст. л. кожного;
- Куряча печінка – 700 г;
- Лавровий лист – 1-2 шт .;
- Борошно пшеничне (обсмажена) – 2 ст. л .;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Цукор-пісок білий – за смаком;
- Вода кип’ячена – 1-2 ст. об’ємом 200 мл;
- Масло рослинне (для смаження) – к-ть визначайте самі;
- Сіль за смаком;
- Чорний перець горошком – за вашими смаковими уподобаннями;
- Спеції – за смаком.
Покроковий рецепт приготування печінки курячої в томатному соусі
Етап 1: Жарка курячої печінки і цибулі на сковороді
- Зазвичай печінку птиці сама по собі досить чиста, але про всяк випадок ви можете її очистити від наявних в невеликій кількості жилок і плівок. Правда, якщо вирішите залишити нечищеній, то теж не пошкодуєте, адже все утушітся і нічого не залишиться.
- Промиваємо печінку під струменем чистої прохолодної води і відкидаємо субпродукт на друшляк.
- Поки зайва рідина з м’ясного компонента стікає, ми наріжемо цибульні головки.
- У розігріту на маслі сковороду викладаємо нарізану курячу печінку і Томім (смажимо) на вогні з обох сторін, поки на ній не з’явиться приємна золотава скоринка.
- В процесі обсмажування не забудьте субпродукт поперчити, посолити і приправити прянощами за смаком.
- В іншій сковорідці пасеруємо на олії до «позолоти» лушпиння нарізку.
- Коли обидва компонента окремо обсмажити, можна їх поєднувати.
Етап 2: Готуємо підливу для печінки курячої
- Змішуємо підсмажене борошно (2 ст. Л.) Зі 1 ст. кип’яченої води (обов’язково теплою), після чого збиваємо суміш віночком.
- У збиту масу додаємо необхідну кількість томатного соусу і знову все на совість перемішуємо вінчиком.
Для того, щоб зробити підливу з печінкою курячої, байдуже брати томатний соус саме з хроном або часником. Ви можете взяти готову масу з будь-яким іншим смаком, головне тут інше – блюдо вам має подобатися на смак.
Етап 3: Варка печінки в підливі з томатів до готовності
- Готову підливу переливаємо через металеве сито в сковорідку, де змішані цибулю і курячий субпродукт.
- Перемішуємо все і, якщо потрібно, вливаємо порцію чистої кип’яченої води.
- Знову все солимо, присмачуємо цукром, після даємо підливі закипіти.
- Як тільки підлива почне булькати, кидаємо в неї горошки чорного перцю, сухе листя лавра і гасимо вогонь на плиті.
- Пару-трійку хвилин готову страву нехай постоїть, далі можна подавати його до столу, поки воно не охололо.
Вживати курячу печінку (незалежно від того – смажена вона або варена) можна практично з будь-яким гарніром, але найкраще субпродукт розкриє свій смак, якщо подати його з ніжним картопляним пюре, відварною рисом або гречкою.
Секрети смачної курячої печінки, зробленої по-домашньому
Загасити, посмажити і зварити печінку курочки, як ви вже переконалися, досить просто, адже її навіть не потрібно вимочувати, на відміну від яловичої.
Куряча не накопичує стільки шкідливих речовин, зате запросто вбирає в себе всі запахи і присмаки сусідніх компонентів. Саме тому її дуже легко зробити такою, якою ви її собі уявляєте.
Але для початку необхідно вибрати якісну свіжу печінку, адже з неякісного товару хорошого частування не вийде. Про секрети вибору улюбленого субпродукту читайте докладніше в наступній статті.
Як вибрати хорошу курячу печінку: прості поради
Ну а щоб в кожному рецепті натуральний курячий продукт по-новому розкривав свій приголомшливий смак, треба знати кілька простих порад. Їх ми вам на допомогу і пропонуємо, щоб звичайне гаряче блюдо вдалося зробити вишуканим.
- Використовуйте для готування підливи всілякі овочі: морква, цибуля, солодкий перець, помідори і все, що хотіли б бачити в своєму блюді. Якщо не переборщувати з компонентами, то вийде досить смачно.
- Обов’язково всипати в підливу спеції і прянощі. Це можуть бути самі різні ароматні добавки: чорний перець (мелений або горошком), базилік, лавровий лист, прованські трави, орегано, спеціальні суміші спецій для курятини і т. П.
- Також можна використовувати і всілякі основи для варіння підливи: сметану, томатний соус (або пасту), поєднання томатів зі сметаною, вершки, грибний соус, овочевий або м’ясний бульйон і т. Д.
Якщо проявити трохи фантазії, то можна отримати приголомшливе блюдо. Куряча печінка з підливою рецепти має різні і в широкому спектрі, так що вибрати рецептурну інструкцію для себе вам буде нескладно.
Не думайте, що субпродукт – це відхід, який гідний тільки сміттєвого відра. Якщо правильно його приготувати, то він складе конкуренцію м’ясних страв кращих світових ресторанів. Пробуйте – і переконуйтеся.
Смачного!