Багато страви мають на увазі вживання їх в їжу з чим-небудь, наприклад, гарнір не подається без м’яса, а м’ясне блюдо дуже рідко виступає в якості самостійного ласощі.
Звичайно, приготування таких комбінацій займає досить багато часу, тому куди зручніше універсальні варіанти, наприклад, кабачки тушковані з фаршем. Це повністю самостійне блюдо стане відмінним помічником в боротьбі з голодом і піднесе ваші кулінарні таланти в очах близьких.
Рецепт тушкованих кабачків фаршированих фаршем
Всі ми звикли, що фаршем зазвичай фарширують перці, ну або роблять голубці. Кабачок ж, насправді, теж прекрасно підходить для цієї ролі. Таке блюдо виходить не тільки смачним, але і досить оригінальним, так що ваші гості напевно будуть в повному захваті!
Складові
- Фарш асорті – 300 г;
- Кабачок – 2 шт;
- Томатна паста – 2 ст.л .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Як згасити кабачки фаршировані фаршем
- Кабачки миємо й нарізаємо. Нам потрібні свого роду циліндри довжиною 4-5 сантиметрів.
- За допомогою невеликого ножа вирізаємо серцевину овоча.
- Блендером або м’ясорубкою перемелює очищену цибулину і наші вийшли «обрізки». Додаємо їх до фаршу.
- У миску до фаршу також додаємо сіль, перець, спеції (рекомендуємо використовувати прованські трави або просто базилік) і промешівают.
- Заповнюємо порожні кабачкові циліндри м’ясною масою.
- Окремо змішуємо дві склянки окропу, томатну пасту і невелику кількість солі. Фаршировані шматочки поміщаємо в казан або глибоку сковороду, заливаємо отримати розчин і готуємо протягом півгодини під кришкою на середньому вогні.
Вийшло блюдо можна подавати окремо зі сметаною, або використовувати в якості доповнення до гарнірів.
Тушковані з фаршем кабачки в мультиварці
Якщо ви є щасливим володарем цієї незамінної кухонної техніки, то ви напевно вже урізноманітнили своє повсякденне меню стравами, які зазвичай готують тільки на свята. Даний кулінарний шедевр з великою часткою ймовірності також займе почесне місце у вашому раціоні і буде високо оцінений навіть самими вимогливими гурманами.
Складові
- Кабачок – 1 кг;
- Лук – 250 г;
- Помідори – 300 г;
- Фарш асорті – 500 г;
- Морква – 250 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Лист лавровий – 2 шт;
- Сіль, перець і спеції – за смаком;
- Рослинна олія – для смаження.
Як приготувати тушковані з фаршем кабачки в мультиварці
- Якщо ви використовуєте молоді кабачки, то просто їх обмийте і наріжте середнім кубиком. Старі ж овочі краще очистити від шкірки і видалити насінну частину.
- Цибулю і моркву очищаємо і досить дрібно ріжемо. Можете скористатися великої теркою.
- На мультиварці вибираємо режим «випічка» і встановлюємо таймер на 20 хвилин. Додаємо в чашу невелику кількість масла і фарш. Смажити його слід близько 10 хвилин.
- Тепер всипаємо подрібнені цибулю і моркву, а також видавлюємо через прес часник. Перемішуємо і готуємо ще 10 хвилин до звукового сигналу.
- Помідори нарізаємо і додаємо їх в чашу мультиварки разом з кабачками і лавровим листом. Все солимо, перчимо і присипаємо улюбленими спеціями, після чого добре перемішуємо.
- Встановлюємо режим «гасіння», а таймер ставимо на півтори години.
Після того, як ви почуєте сигнал, ми рекомендуємо присипати готову страву подрібненою свіжою зеленню і ретельно перемішати, так воно вийде ще більш смачним і ароматним!
Кабачки тушковані з фаршем на сковороді
Складові
- Фарш асорті – 500 г + –
- Кабачки – 2 шт + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт + –
- Рис готовий – 1 стакан + –
- Сметана – 3 ст.л. + –
- Паста томатна – 1 ст.л. + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Вода очищена – 1 стакан + –
Як зробити тушковані з фаршем кабачки на сковороді
- Цибулю нарізаємо і дуже дрібненько рубаємо.
- У толстодонную досить глибоку сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, прогріваємо на середньому вогні і висипаємо цибулька.
- Рис і фарш змішуємо, присаливаем і перчимо.
- Кабачки при необхідності очищаємо від шкірки і нарізаємо півколом.
- У цей час цибулю вже повинен стати золотистим, додаємо до нього третину всієї маси кабачків.
- Чи не перемішуємо і накриваємо овоч «шапкою» фаршу. Потім знову сипем кабачки, знову фарш і завершуємо шаром кабачків.
- Змішуємо воду (попередньо нагріту), сметану і томатну пасту. Заливаємо цим розчином фарш і кабачки.
- Збільшуємо вогонь до максимуму, доводимо до кипіння, потім робимо вогонь маленьким і тушкуємо під кришкою близько години.
Такі кабачки тушковані з фаршем подаються до столу в змішаному вигляді і присипаються зверху свіжою дрібно нарізаною зеленню.