Як зробити вино з агрусу і чорної смородини

domashnee-vino-iz-kryzhovnika-i-chernoj-smorodiny
Якість всього, що зроблено своїми руками в домашніх умовах, та ще й за власною технологією, незрівнянно вище, ніж у заводських продуктів.

Купажне вино з агрусу і чорної смородини, виготовлене оригінальним способом, про який можна дізнатися з цього поста – зовсім не виняток з цього правила! Його багатий букет і терпкий, але дуже приємний ягідний присмак, що нагадує про літо, призведе в захват будь-якого цінителя домашнього виноробства.

Смородинове вино з агрусом: простий рецепт

Складові

  • Агрус світлого сорту – 1 кг;
  • Смородина чорна солодка – 1 кг;
  • Цукровий пісок – близько 1 кг;
  • Вода очищена – 3 л.

Як приготувати вдома купажне вино з агрусу і смородини

  • Перебравши ягоду і відбракувавши зіпсовані, а також листя та інше сміття, перетворюємо її в кашку. Це можна зробити за допомогою м’ясорубки або руками.
  • Отриману ягідну кашку доливаємо водою, використовуючи не всю підготовлену рідину.
  • Воду, яка у нас залишилася, злегка підігріваємо, висипаємо в неї половину цукрового піску і заважаємо до повного розчинення крупинок.
  • Отриманий сироп потрібно остудити до кімнатної температури і додати в розбавлену ягідну кашку. Нею заповнюємо ідеально чисту скляну ємність з широким горлом не більше, ніж на 2/3, залишивши місце для інтенсивного бродіння.
  • Закриваємо горлечко винної ємності марлевою серветкою, щоб виключити потрапляння всередину сміття, і відправляємо бутель в тепло (температура не менше 25 ° С) на 5-10 діб для первинного зброджування.
  • Тепер потрібно відокремити зробила свою справу мезгу від сусла, з яким будемо продовжувати працювати. Нам допоможе зробити це друшляк, застелений марлею.

Як зробити вино з агрусу і чорної смородини

  • Віджавши і викинувши ягідні відходи, виливаємо сусло в стерильну скляну ємність і знову поміщаємо під гідрозатвор.
  • Повторне бродіння в теплі триває 2-3 тижні. Час від часу хмільну рідину потрібно перемішувати і пробувати для отримання бажаної цукристості. При необхідності подслащивания вводимо залишки цукру за описаною вище схемою.
  • Як тільки рукавичка опуститься, майже готове вино потрібно буде акуратно злити за допомогою гнучкої трубки (осад залишаємо у бутлях) в іншу, чисту ємність або розлити в порційні пляшки, заповнивши їх доверху і щільно закупорити.
  • Пляшки відправляємо в прохолоду (близько 10 ° С), і залишаємо вино на «тихе бродіння». Якщо в ємностях знову почнуть з’являтися бульбашки повітря, потрібно надіти на них гідрозатвори і дочекатися кінця бродіння. У міру появи осаду, десь раз на місяць, вино потрібно буде зливати з осаду в чисті ємності.

Показник готовності вина – воно більше не бродить і не осідає.

Якщо напій вийде не настільки солодким, як хотілося б, це можна виправити Підсолоджування за згаданою вище схемою.

Але в цьому випадку його знову доведеться помістити під гідрозатвор і дочекатися кінця бродіння. Як тільки напій перестане вирувати і давати осад, він готовий – його можна розливати в пляшки і пригощати ним гостей.

Солодке вино з агрусу і чорної смородини

Домашнє вино з агрусу і чорної смородини - оригінальний рецепт

Складові

  • Агрус стиглий – 3 кг + –
  • Смородина чорна солодка – 1 кг + –
  • Цукор-пісок білий – 3,5 кг + –
  • Вода очищена – 3 л + –

Як зробити своїми руками десертне ягідно-агрусового вино

  1. Щоб вигнати домашнє вино з агрусу, почнемо з приготування солодкого сиропу: 2 кг цукру додаємо в воду і нагріваємо на вогні середньої інтенсивності до закипання – і ще потім кілька хвилин, знизивши вогонь до мінімуму.
  2. Поки сироп буде остигати до кімнатної температури, переберемо ягоди і перетворимо їх в пюре м’ясорубкою. Далі викладаємо його у велику стерильну ємність об’ємом не менше 12 л (з розрахунку, щоб залишилося місце на бродіння).
  3. Заливаємо мезгу сиропом, перемішуємо, накриваємо чистою марлею – і в тепло на тиждень, не забуваючи щодня провідувати сусло і заважати його.
  4. Коли бродіння закінчиться, мезгу потрібно акуратно зібрати, а саму рідину з винним ароматом перелити в іншу сулію, встановити гідрозатвор і знову відправити в тепло десь на 7 днів, до закінчення бродіння.
  5. Молоде вино зливаємо з осаду, розливаємо по пляшках і відправляти дозрівати в прохолоду десь на 1,5 місяця. При бажанні, на цьому етапі приготування вже можна зняти з нього першу пробу, але смак його в цей час буде ще не настільки багатий, як після витримки.

Як бачите, вигнати будинку своїми руками запашний напій зі смородини і стиглого агрусу дуже просто.

Як зробити своїми руками десертне ягідно-агрусового вино

Згадавши традиційні рецепти домашнього виноробства, неодмінно пропонуємо приготувати це чудове домашнє вино!

Ароматний напій благородного рубінового відтінку, що дарує гарний настрій – гідна нагорода за труди. Його можна вживати і молодим, але найцінніший смак воно набуде з часом.