Як зробити персикове вино будинку

Вино з персиків в домашніх умовах
Для цінителів шляхетних алкогольних напоїв немає нічого кращого якісного продукту, а тому знавці виноробства все частіше готують їх самостійно.

Вино з персиків в домашніх умовах, без сумніву, має бути присутнім в ваших запасах «звеселяючих» напоїв. Солодке і ароматне питво має чудодійну силу і допоможе вам впоратися з втомою в одну мить.

Вибір плодів для вина грає дуже важливу роль, так як від якості фруктів буде залежати смак і аромат напою. Приділіть цьому аспекту трохи часу, і ви зможете самостійно приготувати чарівне вино.

Як вибрати персики для приготування вина

  • Найкраще вино виходить з диких персиків, але знайти в нинішній час такі плоди дуже важко. Щоб вибрати хороші персики серед ринкового достатку – потрібно спочатку відмовитися від імпортних сортів.
  • Красиві на вигляд плоди можуть бути оброблені хімікатами, а тому вино з них, як ви розумієте, не вийде натуральним.

Найсмачніші і натуральні фрукти зовні завжди трохи деформовані і злегка асиметричні.

  • Можна вибирати персики і за кольором. Темні плоди більш ароматні, а світлі – дуже солодкі. Для приготування вина краще взяти обидва варіанти в рівних частинах.
  • Один з найпростіших ознак якості – це кучеряве навколо лотків з персиками оси і бджоли. Якщо бачите рій таких комах – значить, фрукти точно відмінної якості.
  • Стиглі персики мають яскраво виражений запах. Потримавши в руках зрілий і натуральний плід, навіть долоні будуть пахнути персиками.

Як приготувати персикове вино будинку

  • Якщо ви не впевнені в якості продукту – розламати персик. Його кісточка «розповість» вам: наскільки оброблений плід хімікатами.

Якщо з обробкою переборщили, то кісточка буде висохлої і навіть може разломаться на дві частини. Такі персики небезпечні для здоров’я і є їх сирими не потрібно. З цих плодів можна приготувати варення.

  • На дотик стиглий персик повинен бути середньої м’якості. Злегка натиснувши на персик, повинні залишатися невеликі вм’ятини. Дуже м’які, перезрілі, персики втрачають свою солодкість і корисні якості.
  • І найголовніше: персики повинні бути без пошкоджень, гнилі і чорних крапок. Дуже уважно огляньте плоди на предмет цвілі. З зіпсованих плодів ви не зможете приготувати гідний напій.

Рецепт домашнього вина з персика з кісточками

Рецепт домашнього вина з персика з кісточками

Складові

  • Стиглі персики – 5,5 кг (з кісточками) + –
  • Цукор – 2,5 кг + –
  • Лимон – 3 шт. + –
  • Вода фільтрована – 2 л + –
  • Виноградний сік – 1 л + –

Як приготувати персикове вино з кісточками своїми руками

Персикове домашнє вино не тільки смачне, а ще й корисне – отаке солодкі ліки від душевного неспокою. Особливо жінкам припаде до смаку такий напій, адже, крім смаку, в ньому міститься мінімум калорій.

У 100 г персикового вина всього 126 калорій, а це вагомий аргумент, щоб не відмовляти собі в задоволенні. Приготування вина з персиків не займе у вас багато часу і сил: потрібно лише стежити за бродінням і вчасно фільтрувати напій.

  • Навіть якщо ви впевнені в тому, що купили якісні персики, все одно ретельно переглянете кожен плід. Мити фрукти не потрібно, просто протріть брудні персики м’якою тканиною.

Якщо ви обробите плоди водою, то змиєте куля природних дріжджів, тоді вино не блукатиме.

  • З кожного плода вийміть кісточки, вони нам не знадобляться.
  • Половинки фруктів помістіть у велику каструлю (не оцинкований), потім ретельно розімніть персики руками в кашку. Працювати потрібно в рукавичках: якщо м’яти персики голими руками, то шкіра буде свербіти кілька днів.
  • Всю масу засипте 1,5 кг цукру і добре перемішайте. Влийте до маси очищену воду і виноградний сік. Зі свіжих лимонів вичавити сік і також влийте в каструлю. Ще раз ретельно розмішайте, після чого накрийте ємність марлею. Поставте тару в тепле місце, де на неї не потраплять сонячні промені.
  • Спостерігайте масу до появи перших ознак бродіння, потім зцідіть рідину на марлю і добре відіжміть м’якоть. Персиковий сік перелийте в скляну тару для подальшого бродіння. Встановіть гідрозатвор (або рукавичку) і поставте ємність в темне місце на тиждень.
  • Через тиждень відкрийте тару і візьміть (злийте) 1 літр рідини. Розмішайте в ньому 0,5 кг цукру до повного розчинення і вилийте назад. Через 5 днів таким же чином додайте решту цукру (0,5 кг).
  • Приблизно через місяць вино перебродить, про це можна буде дізнатися по вздувшейся рукавичці. Обережно злийте вино з осаду і кілька разів відфільтруйте.

Як приготувати персикове вино з кісточками своїми руками

  • Розлийте вино по банкам і помістіть в темне місце (комору або льох). До повного дозрівання витримаєте вино 6-7 місяців. Хоча б раз на місяць зливайте вино з осаду зручним для вас способом.

Вино з персика готове. Після витримки розлийте його по пляшках і помістіть в холодильник. Свій справжній смак персиковий напій розкриє в охолодженому вигляді.

Домашнє персикове вино з медом і горілкою

З сонячних і ароматних плодів можна зробити кріплене персикове вино. До Нового Року ви вже зможете оцінити його смак і пригостити близьких неповторним напоєм. Смак кріпленого вина близький до п’янкої Мадері, але п’ється дуже легко і без утяжеляющих організм наслідків.

Складові

  • Стиглі персики – 4 кг;
  • Липовий мед – 200 г;
  • Цукор – 1 кг;
  • Мускатний горіх – 1 ч.л .;
  • Кісточки песиків – 5 шт .;
  • Вода – 3,5 л;
  • Горілка – 1 л.

Як зробити кріплене вино з персика з медом і мускатним горіхом

  1. Персики ретельно переглянете, щоб не було зіпсованих плодів. Чи не піддаючи миття, плоди розберіть на половинки і видаліть кісточки (5 кісточок відкладіть в сторону).
  2. Половинки фруктів пропустіть через м’ясорубку і помістіть в скляну або металеву ємність (оцинковану не використовуйте). До персиковому пюре влийте воду і додайте мед, добре перемішайте. Залиште масу в темному місці на 20 днів.
  3. Після цього зцідіть сік на марлю, додайте до нього цукор, горілку, кісточки і мускатний горіх. Щільно закрийте ємність і настоюйте ще 25 днів.
  4. Готове вино отфильтруйте кілька разів і розлийте по пляшках. Зберігайте тару з вином в прохолодному місці 2,5 місяця. Можливо, осад не з’явиться, але якщо трапиться навпаки, тоді ретельно відфільтруйте вино ще раз.

Вино з персиків в домашніх умовах - класичний рецепт

Як бачите, вино з персиків в домашніх умовах приготувати дуже просто. Головне в нашій справі – пережити очікування, поки сонячний напій дійде до потрібної кондиції. А ось коли цей момент настане – ви зможете повністю насолодитися неповторним смаком напою, приготованого своїми руками.

Приємною дегустації!