Чахохбілі з курки класичний рецепт по-грузинськи

Чахохбілі з курки класичний рецепт по-грузинськи

Покрокове приготування справжньої грузинської страви в казані з томатами та часником. Спочатку чахохбілі робили з фазана, але рецепт із фото поступово трансформувався, і тепер його готують із будь-якого птаха, особливо з домашнього. Відмінною особливістю цієї страви було сухе обсмажування м’яса, але з часом привнесли правки, і стали смажити у вершковому маслі, що позитивно позначилося на смаку частування. Зазвичай тушкування відбувається без додавання води, всю рідину беруть із цибулі та помідорів, решта овочів у казані на розсуд кухаря

Інгредієнти

  • Тушка бройлера – 1 шт.
  • Помідори – 8 шт.
  • Цибуля велика – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Вершкове масло – 100-120 г (половина пачки)
  • Кінза – 2 пучки
  • Сіль, чорний перець, хмелі-сунелі – за смаком

Приготування чахохбілі в казані

продукти для чахохбілі

Беремо із собою на природу необхідні продукти для рецепта

розігріваємо казан для рецепта з курки

Розігріваємо казан на багатті до високих температур

розрізаємо шкіру на курці

знімаємо з курки шкіру повністю

Видаляємо шкіру з птиці повністю

додаємо в казан олію

Відправляємо в казан половину пачки вершкового масла

обсмажуємо курку в казані

Обсмажуємо курку без солі до золотистого стану

перевертаємо м'ясо якщо треба

Не обсмажені шматки перевертайте до стінок казана

Потрібно надати золотистого вигляду м’ясу до готовності доводити не треба

ріжемо цибулю пір'їнками

Нарізаємо цибулю не півкільцями, а пір’ям

дрібно шаткуємо часник

Дрібно ріжемо головку часнику

виймаємо курку з казана

вивантажуємо м'ясо в тарілку

Напівготові шматочки виймаємо з казана для подальшої обробки

пасеруємо цибулю до золотистого стану

В олію, що залишилася, закидаємо цибулю, пасеруємо 2-3 хвилини, виймаємо

Чахохбілі з курки класичний рецепт по-грузинськи

Нарізаємо помідори кубиком, відправляємо в казан

додаємо в помідори сіль

Додаємо в томати сіль за смаком, пасеруємо 2-3 хв.

посипаємо куряче м'ясо сіллю

додаємо в чахохбілі хмелі-сунелі

Остиглу курку приправляємо сіллю, перцем, і хмелі-сунелі, добре перемішуємо зі спеціями

відправляємо курку назад у казан

Відправляємо курочку назад у казан, у томатний соус по-грузинськи

промиваємо посуд з-під курки

Наливаємо 50 мл води в посуд, у якому перебувала курка, виливаємо вміст у казан. Ці смаколики не повинні пропадати

тушкуємо чахохбілі під кришкою 10 хвилин

Накриваємо кришкою тушкуємо 10 хвилин

додаємо в казан із куркою цибулю

тушкуємо чахохбілі в казані ще 10 хв

Додаємо пасеровану цибулю, тушкуємо ще 10 хв. На багатті

промиваємо кінзу під водою

дрібно стругаємо зелень для курки

Ріжемо кінзу, зелені в грузинському чахохбілі мало не буває. Можна замінити петрушкою або кропом

часник із зеленню відправляємо в казан

Ріжемо часник, і разом із зеленню відправляємо в казан із куркою

накриваємо казан кришкою

Не перемішуючи закриваємо кришкою, готуємо заключні 5-10 хвилин

чахохбілі з курки готове

виловлюємо овочі з казана

поливаємо соусом куряче чахохбілі

вживаємо чахохбілі з лавашем і мінеральною водою

Час приготування вийшов, смачне чахохбілі в казані на багатті готове

Домашній рецепт чахохбілі на сковороді

рецепт чахохбілі в казані на плиті

Інгредієнти

  • Тушка – 1 шт.
  • Очищені томати у власному соку – банка
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Томатна паста – 1 столова л
  • Хмелі-сунелі, чорний перець, цукор – по 1 чайній л
  • Сіль – регулюйте за смаком
  • Кінза свіжа – пучок
  • Олія рослинна – 100 мл

Чахохбілі в домашніх умовах

нарізаємо курку на шматочки

Нарізаємо курку на шматки, перерубуємо ножем кісточки

ріжемо цибулину в чахохбілі

Ріжемо цибульку пір’ям

шаткуємо дрібно зелень петрушки

Шинкуємо зелень кінзи

ріжемо часник часточками

Часник нарізаємо часточками

ріжемо томати для казана кубиком

Подрібнюємо консервовані помідори, сік не виливаємо

обсмажуємо курку в олії в казані

Нагріваємо казан з рослинною олією, обсмажуємо курку

смажимо курку до золотистості

Смажимо м’ясо до золотистості з двох боків, 7-10 хвилин

додаємо в чахохбілі помідори з соком

Як тільки курочка зарум’янилася, додаємо порізані томати разом із соком, перемішуємо. Накриваємо кришкою, тушкуємо 5-7 хв.

обсмажуємо цибулю з томатною пастою

Одночасно на окремій сковороді обсмажуємо цибулю з томатною пастою до коричневого кольору по-грузинськи

додаємо цибулю до курки зі спеціями

Обсмажену цибульку додаємо в казан із чахохбілі, так само завантажуємо всі спеції: хмелі-сунелі, чорний перець, сіль, цукор. Перемішуємо, залишаємо тушкуватися під кришкою 15 хвилин

кладемо в казан зелень із часником

За пару хвилин до закінчення, закладаємо в казан часник із зеленню

подаємо чахохбілі з курки з лавашем і томатним соусом

Проста та смачна страва по-грузинськи готова