Курячі рулетики з беконом і копченим сиром

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром – красиве, смачне і нескладне в приготуванні блюдо. Бекон зробить куряче філе більш соковитим, не дасть йому пересохнути в духовці і разом з сиром збагатить смак новими відтінками.

Курячі рулетики з беконом мають апетитний вигляд

Це блюдо – ще одна відповідь на питання про те, що можна приготувати з курячого філе. Рум’яні рулетики мають апетитний, ми б навіть сказали, майже святковий вигляд, м’ясо в них м’яке і соковите, бекон робить аромат, пливе з духовки, більш насиченим. Коротше, зробіть – не пошкодуєте!

Потрібно:

  • Куряче філе (грудки) – близько 0,6 кілограма
  • Бекон (тонкої нарізки) – 200 г
  • Копчений сир – приблизно 100 грамів
  • Гвоздика – 3-4 бутончики (коментар «для чайників»: мова йде про сухий спеції, не про квіти з такою ж назвою!)
  • Перець чорний горошком – 8-10 горошин
  • Кетчуп (краще без вмісту крохмалю, гострий або класичний – на ваш смак) – 2,5 столові ложки
  • Соєвий соус (класичний) – 5 столових ложок
  • Сіль (при бажанні і з обережністю) – зовсім небагато, максимум пару раз згадати сільницею (типу «грибочок з дірочками») над кожною курячою грудкою. Можна не додавати сіль взагалі (рекомендуємо для першого разу саме цей шлях): бекон, сир, соєвий соус досить солоні і «віддадуть» частину своєї солі курячому м’ясу, можливо, вам здасться, що цього цілком достатньо

Приготування:

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: філе розрізати на пластиниКуряче філе спочатку потрібно вимити холодною проточною водою і промокнути паперовим рушником або серветкою. Кожен шматок розрізаємо на дві тонкі пластини (ніж рухається в площині, паралельній обробній дошці).

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: кожен шматок відбитиПотім кожен шматок курячого філе потрібно злегка відбити. У домашніх умовах це зручно робити, засунувши м’ясо в тонкий чистий поліетиленовий пакет, щоб бризки не летіли по вашій кухні. Злегка відбиваємо: м’ясо курки і так досить м’яке, наше завдання зробити шматки філе більш тонкими.

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: сир нарізати брусочкамиКопчений сир порізати невеликими брусочками (орієнтуємося на перетин зі стороною близько 1 см, довжина сирного брусочки приблизно дорівнює самій широкій частині шматки курячого філе).

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: згорнути рулетик з сиромКладемо брусочок сиру на більш широкий кінець курячого філе і звертаємо рулетик з сиром всередині від широкого кінця шматка м’яса до більш вузького.

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: загорнути рулети в беконКладемо на обробну дошку 2-3 смужки бекону впритул один до одного (а ще краще злегка внахлест) так, щоб отримана смуга бекону по ширині була близька до ширини рулетика, – і загортаємо курячий рулетик в бекон (перегляньте наш відео-рецепт!).

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: укласти в формуУкладаємо рулетики в підходящого розміру глибоку форму для запікання (можна впритул один до одного, можна на невеликій відстані – як вийде). Форму можна нічим не змащувати, бекон досить жирний, і його жиру буде достатньо, щоб рулетики не пригоріли.

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: приготувати соусДалі робимо соус з декількох інгредієнтів: соєвий соус, кетчуп, гвоздика, перець.

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: потовкти перець і гвоздикуГвоздику і горошки перцю потрібно розтовкти (в ідеалі – в ступці, якщо у вас, як і у нас, ступки в господарстві немає, можна просто розчавити їх на дошці, наприклад, толкушкой для пюре або яким-небудь іншим кухонним «інструментом»). Можна використовувати млинок для спецій.

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: додати соєвий соус кетчупПодрібнені перець і гвоздику висипати в невелику ємність, туди ж додати соєвий соус і кетчуп. Все перемішати до однорідного стану.

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром: змастити рулетики соусомПриготованим соусом змастити курячі рулетики зверху і з боків (зручно кулінарної пензликом, але можна і просто ложкою), залишки соусу просто вилити зверху.

Курячі рулетики з беконом і копченим сиром, запікати 30 хвилинДуховку розігріти до 200 градусів (це середній рівень нагріву або трохи вище, якщо у вас в духовці немає термометра, духовку включаємо грітися за 10-15 хвилин до того, як поставити туди форму). Форму з рулетиками поставити в духовку на середню висоту на деко або на решітку. Запікати 30 хвилин. Ще раз нагадуємо: якщо форма у вас скляна, то її ставимо в холодну духовку, потім включаємо нагрівання і збільшуємо час перебування страви в духовці приблизно хвилин на 15. По закінченні вказаного часу наші курячі рулетики з беконом і копченим сиром готові, дістаємо з духовки, розкладаємо по тарілках – і на стіл з будь-яким гарніром: рисом, макаронами, картоплею, овочами.

В якості призового ради для які дочитали рецепт до кінця зазначимо, що це не єдиний рецепт рулетиків з курячого філе, можна приготувати і по-іншому, наприклад, з шинкою, сиром і кропом. Ви можете поекспериментувати з додаванням різних спецій і зелені в рулетики.

Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: