Тонка, шовковиста текстура нашого печива досягається за рахунок цукрової пудри і яєчних жовтків, какао надає впевнений смак шоколаду, а ніжний заварний крем з кокосовою стружкою робить випічку дуже ніжною, схожою на якісний фабричний тістечко.
Таке печиво виходить ніжним, розсипчастим і смачним навіть без начинки і інших доповнень, але якщо змастити половинки кремом і оформити шоколадом, звичайна випічка перетворюється в повноцінне насолоду!
Складові:
- яєчні жовтки – 2 шт .;
- вершкове масло – 150 г;
- какао-порошок – 25 г;
- цукрова пудра – 80 г;
- борошно – 250 г;
- сіль – пучку;
- розпушувач тіста – 1 ч. ложка.
Для начинки:
- молоко – 200 мл;
- кокосова стружка – 30 г;
- цукор – 50 г;
- яєчні жовтки – 2 шт .;
- борошно – 20 г.
Для оформлення:
- вершкове масло 150 г;
- молочний шоколад – 90 г.
Шоколадне печиво рецепт покроково з фото
- Грунтовно підтале масло (НЕ розтоплене) з’єднуємо з жовтками, сіллю. Всипаємо відразу всю норму цукрової пудри, збиваємо міксером до з’єднання компонентів в однорідну пишну масу.
- Окремо змішуємо борошно, какао і розпушувач.
- Частинами вводимо борошняну суміш до масляної. Замішуємо м’яке, рівномірно забарвлене в шоколадний тон тісто. Якщо маса виходить розсипчастою і не збирається в одну грудку, додаємо 1-2 ложки холодної води. Довго місити тісто для печива не потрібно – як тільки компоненти сліпий воєдино, зупиняємося.
- Скачує довгасту заготовку, за формою нагадує ковбаску. Діаметр бруска – близько 5 см. Обернувши плівкою, прибираємо заготовку в морозильну камеру хвилин на 30 (до охолодження і легкого затвердіння).
- Уже холодний шоколадний брусок, звільнивши від плівки, ріжемо на кружечки товщиною 5 мм. Всього вийде приблизно 24-28 круглих заготовок.
- Переносимо кружечки на великий лист з пергаментним папером. Дотримуємося дистанцію між заготовками, так як печиво злегка збільшиться в діаметрі. Випікаємо, попередньо розжаривши духовку до 180 градусів, 10-15 хвилин.
- Спечене печиво охолоджуємо.
Кокосовий крем для шоколадного печива
- Жовтки з цукром енергійно розтираємо.
- Додаємо кокосову стружку, борошно. Вливаємо приблизно третина молока, розмішуємо масу.
- Підливаємо залишки молока. Варимо крем на невеликому вогні, безупинно перемішуючи, до загусання. Знявши з вогню, охолоджуємо.
- Збираємо печиво. На один шоколадний гурток наносимо порцію крему, накриваємо другим гуртком, злегка притискаємо. Так формуємо всі екземпляри.
- М’яке масло збиваємо до пишності. Паралельно на водяній бані розтоплюємо молочний шоколад. Повністю остудивши, додаємо шоколадну масу до маслу.
- Знову збиваємо, перекладаємо крем в кондитерський мішок і наносимо тонким шаром на кожне печиво, зверху злегка присипаємо кокосовою стружкою. Перед дегустацією бажано витримати десерт ніч в холодильнику, тоді він стане ще ніжніше і більш насиченим за смаковими якостями.
Шоколадне печиво з кокосовим кремом готово! Приємного чаювання!