Божевільний пиріг Crazy cake

Рецепт божевільного пирога Crazy cake знадобиться в пісні дні і всім, хто виключає вживання яєць, молока, вершкового масла та інших продуктів тваринного походження. Ця популярна американська випічка відноситься до вологих, насичено-шоколадним виробам. М’якуш має схожість з Брауні – навіть без просочення залишається соковитим, цілком обходиться без доповнень у вигляді кремовою прошарку, фруктової / ягідної начинки.

При такому скромному наборі продуктів божевільний пиріг вражає своїм яскравим смаком, сильно вираженою нотою шоколаду, глибоким темним кольором і ніжною структурою. Сливки, молоко і масло відсутні і в складі глазурі, що абсолютно не робить її прісної і непривабливою. У цій випічці все гармонійно і продумано до дрібниць! Десерт для справжніх шокоголіков і любителів смачних, в міру солодких виробів!

Складові:Божевільний пиріг Crazy cake

  • какао-порошок – 30 г;
  • цукор – 120 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • рослинне масло (рафінована) – 70 мл;
  • оцет винний або яблучний – 1 ст. ложка;
  • борошно – 190 г;
  • гаряча вода – 240 мл;
  • сода – 1 ч. ложка.

Для глазурі:

  • какао-порошок – 3 ст. ложки;
  • цукрова пудра – 3 ст. ложки;
  • крохмаль картопляний -1 ст. ложка;
  • вода – 3-4 ст. ложки.

Божевільний пиріг рецепт

  1. Пропускаємо через дрібне сито борошно, соду і головний компонент божевільного пирога – якісний какао-порошок. Чи не нехтуємо кроком з просіюванням сухої суміші – крім додаткового розпушення розбиваються щільні грудки, видаляються можливі забруднення.Божевільний пиріг Crazy cake
  2. Додаємо весь цукор – і звичайний, і ароматизований (ванільний).Божевільний пиріг Crazy cake
  3. Розмішуємо суміш сухих компонентів.Божевільний пиріг Crazy cake
  4. Додаємо рафінована олія та оцет.Божевільний пиріг Crazy cake
  5. Вливаємо всю порцію гарячої води. Ретельно розмішуємо, видаляємо всі сухі ділянки. Міксер не потрібно – з роботою легко справляється ручної віночок. Шоколадне тісто виходить липким, тягучим.Божевільний пиріг Crazy cake
  6. Відразу викладаємо тісто у форму, розподіляючи рівномірно. Пропорції в рецепті розраховані на невелику ємність, діаметром не більше 20 см.Божевільний пиріг Crazy cake
  7. Відправляємо форму в духовку (заздалегідь розпечену), випікаємо при 180 градусах близько 25-35 хвилин. Перевіряємо готовність, проколовши центр пирога дерев’яною шпажкою. Якщо паличка залишається чистою, без сирих слідів, випічка готова!Божевільний пиріг Crazy cake
  8. Коли пиріг охолоне, робимо глазур. Просіваємо через дрібне сито какао-порошок, цукрову пудру і крохмаль. перемішуємо.Божевільний пиріг Crazy cake
  9. До сухої суміші поступово додаємо холодну воду, весь час інтенсивно розтираючи масу ложкою. За консистенцією глазур повинна вийти приблизно як розтоплений шоколад – не дуже рідкої, але і не густий. Якщо необхідно, додаємо ще трохи води.Божевільний пиріг Crazy cake
  10. Остиглий пиріг витягаємо з форми. Покриваємо шаром шоколадної глазурі. За бажанням для легкого декору присипаємо кокосовою стружкою або мигдальними пелюстками, горіховою крихтою і т.д.Божевільний пиріг Crazy cake
  11. Нарізаємо на порції і пригощаємося вологою шоколадної випічкою. Божевільний пиріг Crazy cake готовий!Божевільний пиріг Crazy cake

Приємного чаювання!