Рецепт божевільного пирога Crazy cake знадобиться в пісні дні і всім, хто виключає вживання яєць, молока, вершкового масла та інших продуктів тваринного походження. Ця популярна американська випічка відноситься до вологих, насичено-шоколадним виробам. М’якуш має схожість з Брауні – навіть без просочення залишається соковитим, цілком обходиться без доповнень у вигляді кремовою прошарку, фруктової / ягідної начинки.
При такому скромному наборі продуктів божевільний пиріг вражає своїм яскравим смаком, сильно вираженою нотою шоколаду, глибоким темним кольором і ніжною структурою. Сливки, молоко і масло відсутні і в складі глазурі, що абсолютно не робить її прісної і непривабливою. У цій випічці все гармонійно і продумано до дрібниць! Десерт для справжніх шокоголіков і любителів смачних, в міру солодких виробів!
Складові:
- какао-порошок – 30 г;
- цукор – 120 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- рослинне масло (рафінована) – 70 мл;
- оцет винний або яблучний – 1 ст. ложка;
- борошно – 190 г;
- гаряча вода – 240 мл;
- сода – 1 ч. ложка.
Для глазурі:
- какао-порошок – 3 ст. ложки;
- цукрова пудра – 3 ст. ложки;
- крохмаль картопляний -1 ст. ложка;
- вода – 3-4 ст. ложки.
Божевільний пиріг рецепт
- Пропускаємо через дрібне сито борошно, соду і головний компонент божевільного пирога – якісний какао-порошок. Чи не нехтуємо кроком з просіюванням сухої суміші – крім додаткового розпушення розбиваються щільні грудки, видаляються можливі забруднення.
- Додаємо весь цукор – і звичайний, і ароматизований (ванільний).
- Розмішуємо суміш сухих компонентів.
- Додаємо рафінована олія та оцет.
- Вливаємо всю порцію гарячої води. Ретельно розмішуємо, видаляємо всі сухі ділянки. Міксер не потрібно – з роботою легко справляється ручної віночок. Шоколадне тісто виходить липким, тягучим.
- Відразу викладаємо тісто у форму, розподіляючи рівномірно. Пропорції в рецепті розраховані на невелику ємність, діаметром не більше 20 см.
- Відправляємо форму в духовку (заздалегідь розпечену), випікаємо при 180 градусах близько 25-35 хвилин. Перевіряємо готовність, проколовши центр пирога дерев’яною шпажкою. Якщо паличка залишається чистою, без сирих слідів, випічка готова!
- Коли пиріг охолоне, робимо глазур. Просіваємо через дрібне сито какао-порошок, цукрову пудру і крохмаль. перемішуємо.
- До сухої суміші поступово додаємо холодну воду, весь час інтенсивно розтираючи масу ложкою. За консистенцією глазур повинна вийти приблизно як розтоплений шоколад – не дуже рідкої, але і не густий. Якщо необхідно, додаємо ще трохи води.
- Остиглий пиріг витягаємо з форми. Покриваємо шаром шоколадної глазурі. За бажанням для легкого декору присипаємо кокосовою стружкою або мигдальними пелюстками, горіховою крихтою і т.д.
- Нарізаємо на порції і пригощаємося вологою шоколадної випічкою. Божевільний пиріг Crazy cake готовий!
Приємного чаювання!