Пісний апельсиновий маннік

Багатьма улюблений пиріг з доступних продуктів – маннік готують з чим завгодно. У хід йдуть свіжі, заморожені, сушені або консервовані плоди. Класичний на кефірі, сирний, шоколадний, з добавками або без них, пиріг завжди виходить вдалим, виручає при нестачі часу і обмежених запасах в холодильнику.

Сьогодні представляємо чергову варіацію універсальної випічки – готуємо пісний апельсиновий маннік на цитрусовому соку. Виріб формуємо за принципом пирога-перевертні – просочені сиропом апельсини залишаємо на дні, під шаром тіста. Після випічки перевертаємо маннік на тарілку і насолоджуємося сонячним відтінком, цитрусовим ароматом і смаком.

Складові:Пісний апельсиновий маннік

  • манна крупа – 250 г;
  • апельсиновий сік – 200 мл (2-3 апельсина);
  • цукор – 80 г;
  • сіль – пучку;
  • цедра 1 апельсина;
  • рослинне масло (рафінована) – 40 мл;
  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка з гіркою;
  • сода – ¼ ч. ложки;
  • куркума – ¼ ч. ложки.

Для сиропу:

  • цукор – 100 г;
  • вода – 100 мл;
  • апельсин – 1 шт.

Пісний апельсиновий маннік рецепт

  1. З одного апельсина знімаємо цедру шляхом натирання на дрібній тертці. Потрібна тільки тонка помаранчева шкірка без білого гіркого шару. Потім вичавлюємо з цитрусів сік, використовуючи соковижималку. Для рецепта потрібно рівно 200 мл.Пісний апельсиновий маннік
  2. Свіжовичавленим апельсиновим соком заливаємо манну крупу. Перемішуємо і залишаємо осторонь на 15-20 хвилин.Пісний апельсиновий маннік
  3. Тим часом нарізаємо апельсин тонкими кругами.Пісний апельсиновий маннік
  4. Для сиропу висипаємо на сковороду 100 г цукру, додаємо 100 мл води. Розмішуючи, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 1-2 хвилини, до легкого загустіння. Викладаємо в киплячу рідину апельсинові гуртки. Накриваємо сковороду кришкою і тримаємо на середньому вогні 8-10 хвилин.Пісний апельсиновий маннік
  5. До просоченої апельсиновим соком манки додаємо сіль, цукор і цедру. Вливаємо строго рафінована рослинна олія.Пісний апельсиновий маннік
  6. Для красивого відтінку додаємо куркуму. Кидаємо розпушувач і соду, ретельно перемішуємо манне тісто.Пісний апельсиновий маннік
  7. Для випічки вибираємо форму діаметром 20 см, не більше. Прокладаємо дно пергаментним папером. Просочені сиропом апельсини витягаємо з рідини, розподіляємо одним шаром.Пісний апельсиновий маннік
  8. Зверху викладаємо тісто, заповнюючи весь простір рівномірно. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.Пісний апельсиновий маннік
  9. Випікаємо пісний апельсиновий маннік приблизно 25-35 хвилин. Перевіряємо готовність, проткнув середину пирога дерев’яною шпажкою – вона повинна залишатися сухою, без вологих крихт і мокрого тесту.Пісний апельсиновий маннік
  10. Остужаем випічку, перевертаємо на тарілку. Знімаємо пергаментний папір.Пісний апельсиновий маннік
  11. Розрізаємо пісний апельсиновий маннік на порції і пригощаємося!Пісний апельсиновий маннік

Приємного чаювання!