Маковий хліб

У мене не завжди є час піч до сніданку тортики, кексики та інші смаколики. Тому іноді я готую хліб до чаю в хлібопічці. Сьогодні приготуємо хліб з маком.

маковий хліб

Щоб приготувати маковий хліб в хлібопічці нам знадобиться:

  • 240 мл води,
  • 30 грам живих дріжджів (або 2 чайні ложки швидких сухих),
  • 450 грам борошна,
  • 2 столові ложки сухого молока,
  • 1 чайна ложка солі,
  • 2 столові ложки рослинної олії,
  • 2 столові ложки меду,
  • 2 столових ложки цедри лимона,
  • 4 столових ложки маку,
  • можна додати 1/4 чайної ложки мускатного горіха.

Рецепт макового хліба в хлібопічці.

Натремо на тертці цедру лимона.

У відерці хлібопічки розведемо дріжджі в теплій воді.

Додамо мед і рослинне масло.

Просеем борошно.

Додамо сіль, мак, цедру, сухе молоко.

Поставимо відерце в хлібопічку. Виберемо режим “Швидкий”. Це режим, який триває трохи менше двох годин. Колір скоринки “Темний”.

Обов’язково простежимо за тим, як формується колобок.

Подивимося чи добре хлібець піднявся перед випічкою. Я підняла кришку хлібопічки, щоб зробити фотографію, але Ви не в якому разі цього не робіть.

Хлібець вийшов дуже ароматним і смачним.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.