У мене не завжди є час піч до сніданку тортики, кексики та інші смаколики. Тому іноді я готую хліб до чаю в хлібопічці. Сьогодні приготуємо хліб з маком.
Щоб приготувати маковий хліб в хлібопічці нам знадобиться:
- 240 мл води,
- 30 грам живих дріжджів (або 2 чайні ложки швидких сухих),
- 450 грам борошна,
- 2 столові ложки сухого молока,
- 1 чайна ложка солі,
- 2 столові ложки рослинної олії,
- 2 столові ложки меду,
- 2 столових ложки цедри лимона,
- 4 столових ложки маку,
- можна додати 1/4 чайної ложки мускатного горіха.
Рецепт макового хліба в хлібопічці.
Натремо на тертці цедру лимона.
У відерці хлібопічки розведемо дріжджі в теплій воді.
Додамо мед і рослинне масло.
Просеем борошно.
Додамо сіль, мак, цедру, сухе молоко.
Поставимо відерце в хлібопічку. Виберемо режим “Швидкий”. Це режим, який триває трохи менше двох годин. Колір скоринки “Темний”.
Обов’язково простежимо за тим, як формується колобок.
Подивимося чи добре хлібець піднявся перед випічкою. Я підняла кришку хлібопічки, щоб зробити фотографію, але Ви не в якому разі цього не робіть.
Хлібець вийшов дуже ароматним і смачним.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.