Перед основними стравами на будь-якому застілля зазвичай подають страви, головне завдання яких – пробудити апетит і підготувати до основної трапези.
Легкий салат мімоза з яблуком і сиром – один з найпопулярніших святкових аперитивів, що прикрашають стіл своєї ошатною строкатістю. Гармонійне поєднання в ньому продуктів дарує гастрономічне насолоду, а невисока вартість інгредієнтів робить ці ласощі цілком доступним.
Готується цей варіант, улюбленого багатьма гурманами, салату так само просто, як і його класичний варіант. При низькій собівартості частування виходить настільки вишуканим і смачним, що його цілком доречно подавати навіть під час світських раутів найвищого рівня, не кажучи вже про рядових домашніх посиденьках.
Рецепт салату мімоза з картоплею призначений для тих, хто любить ситну їжу. А ось другий варіант цієї салатної закуски більше припаде до смаку гурманам, які віддають перевагу легким і максимально корисним страв.
На основі запропонованих базових рецептур улюбленої мімози можна творити щось своє, граючи з продуктовими поєднаннями.
Святковий салат «Мімоза» з консервами, яблуком і сиром
Складові
- Рибні консерви в маслі – 1 баночка + –
- Картопля – 4 шт. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Яйця курячі категорії «О» – 4 шт. + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яблука з кислинкою – 2 шт. + –
- Майонез – 250 г + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Зелень для декору – 1 пучок + –
Покрокова приготування смачного салату мімоза з яблуком і сиром
Основа такої салатної закуски – риба. Це може бути і благородний тунець в консервованому вигляді, і аристократична червона риба в малосольні варіанті, і смачна баночна сайра.
Твердий сир вибираємо не дуже солоний і високої якості. Кожен шар салату просочуємо майонезом.
- Готувати салатну частування імені весняного жіночого квітки ми будемо з варених овочів. Обмивання їх під струменем води, закладаємо коренеплоди і бульби в каструлю, заливаємо повністю водою і ставимо на вогонь. Варимо до м’якості.
- Яйця потрібно зварити до крутого стану. Краще класти їх в окрему посудину. Час варіння – до 10 хвилин.
- Остудивши зварені продукти, очищаємо їх. Знімаємо шкірку з яблук, видаляємо серцевини.
- Яйця ділимо на желточную і білкову частини, дрібніше їх на тертці з найменшими отворами.
- Овочі та яблука тремо на тій терці, що побільше.
- Цибулини ріжемо дрібними кубиками, обдаємо окропом, щоб не гірчить і не давали занадто сильного запаху.
- Приступаємо до збірки улюбленого салату. Перший шар – розім’яті до однорідності рибні консерви. Далі – цибуля, який ми покриємо майонезной сіткою.
- Тепер кладемо шар білків, подсаливаем, за ними – сир, далі – морквяний шар.
- Яблука йдуть після морквини, а за ними – картопля, трохи солимо.
- Прикрасимо салатну закуску тертими жовтками яєць.
Перед відправкою на стіл салатну мімозу, приготовлену пошарово своїми руками, потрібно відставити на півгодини. За цей час вона встигне просочитися майонезом, яким ми змащували шари, і стане ще більш смачною.
Легкий рецепт салату «Мімоза» з тунцем, сиром і яблуком
Пропонуємо ще один, полегшений варіант улюбленого частування – без картоплі і майонезу (або його домашній аналог), зате з тунцем. Продукти розраховані на 3 персони.
Складові
- Тунець (консерви) – 1 банка;
- Яйця курячі варені – 3 шт .;
- Цибулина біла невелика – 1 шт .;
- Сир твердого сорту – 100 г;
- Яблуко кисло-солодке – 1 плід;
- Сметана нежирна – 2-3 ст. л .;
- Сіль за смаком;
- Листя зеленого салату – 3 шт.
Як швидко зробити мімозу самому: низькокалорійний рецепт
- Очищаємо цибулину, ріжемо дрібними кубиками, обдаємо окропом, зціджувати його.
- З яблука видаляємо серцевину з кісточками, трьом його на крупній тертці.
- Сир і білки, які звірені круто яєць, також дрібніше за допомогою великої терки.
- На кожну порційну тарілку кладемо по салатному листку. Перший шар – яєчні білки, далі – сметанний сітка, потім – тунець (його потрібно розім’яти виделкою до однорідності), потім – цибуля і сметана.
- Тепер кладемо сирну крихту, змащуємо сметаною, потім – яблуко, сметана і в самому кінці – добре подрібнені жовтки.
Даємо салатик настоятися для просочення, прикрашаємо – і на стіл!
Секрети подачі улюбленого святкового салату «Мімоза»
- Майонезну або сметанним сітку зручно робити кондитерським шприцом з тонкою насадкою-носиком.
- Естетична подача частування – половина його смакового успіху. Особливо важливо приділити увагу подачі нашого святкового блюда. Ідеальний варіант – скласти його пошарово в порційні маленькі салатниці зі скла або спеціальні салатні келихи.
- Щоб приємно здивувати гостей не тільки власними кулінарними здібностями, але і вишуканим оформленням, можна скористатися спеціальним сервірувальним кільцем. Воно являє собою невисоку тубу з круглим перетином.
Кільце поміщають на порційну тарілку, пошарово заповнюють закусочним салатом мімоза і акуратно прибирають – на тарілочці залишається акуратна салатна пірамідка, що складається з яскравих апетитних шарів.
- Можна скористатися і рознімної формою для пирогів. Її заповнюємо так само, як і кільце, потім прибираємо і прикрашаємо вийшов шаруватий «торт» зеленню і фігурної овочевий нарізкою.
- Якщо ж вибір припав на плоске блюдо, то потрібно стежити за тим, щоб салатна пірамідка вийшла рівною по висоті і формі.
- Декорувати готовий салат можна трояндами з помідорів або іншими прикрасами з овочів. Як їх зробити своїми руками, дивіться на нашому сайті.
- Роза з помідора
- Квіти з редису
- Як красиво нарізати болгарський перець
- Як красиво порізати огірок
- Як красиво порізати моркву
Улюблена закусочна тема, особливо актуальна в свята, нескінченна в своєму смакову різноманітності. Салат мімоза листковий з яблуком і сиром – один з багатьох варіантів приготування улюбленої закуски. Робиться він вкрай просто, подобається всім, без винятку, і ніколи не набридає – словом, те, що потрібно!