Як приготувати сирний салат мімоза з яблуком

Салат мімоза з яблуком і сиром
Перед основними стравами на будь-якому застілля зазвичай подають страви, головне завдання яких – пробудити апетит і підготувати до основної трапези.

Легкий салат мімоза з яблуком і сиром – один з найпопулярніших святкових аперитивів, що прикрашають стіл своєї ошатною строкатістю. Гармонійне поєднання в ньому продуктів дарує гастрономічне насолоду, а невисока вартість інгредієнтів робить ці ласощі цілком доступним.

Готується цей варіант, улюбленого багатьма гурманами, салату так само просто, як і його класичний варіант. При низькій собівартості частування виходить настільки вишуканим і смачним, що його цілком доречно подавати навіть під час світських раутів найвищого рівня, не кажучи вже про рядових домашніх посиденьках.

Рецепт салату мімоза з картоплею призначений для тих, хто любить ситну їжу. А ось другий варіант цієї салатної закуски більше припаде до смаку гурманам, які віддають перевагу легким і максимально корисним страв.

На основі запропонованих базових рецептур улюбленої мімози можна творити щось своє, граючи з продуктовими поєднаннями.

Святковий салат «Мімоза» з консервами, яблуком і сиром

Як приготувати салат мімоза з яблуком і сиром - класичний рецепт

Складові

  • Рибні консерви в маслі – 1 баночка + –
  • Картопля – 4 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Яйця курячі категорії «О» – 4 шт. + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яблука з кислинкою – 2 шт. + –
  • Майонез – 250 г + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Зелень для декору – 1 пучок + –

Покрокова приготування смачного салату мімоза з яблуком і сиром

Основа такої салатної закуски – риба. Це може бути і благородний тунець в консервованому вигляді, і аристократична червона риба в малосольні варіанті, і смачна баночна сайра.

Твердий сир вибираємо не дуже солоний і високої якості. Кожен шар салату просочуємо майонезом.

  1. Готувати салатну частування імені весняного жіночого квітки ми будемо з варених овочів. Обмивання їх під струменем води, закладаємо коренеплоди і бульби в каструлю, заливаємо повністю водою і ставимо на вогонь. Варимо до м’якості.
  2. Яйця потрібно зварити до крутого стану. Краще класти їх в окрему посудину. Час варіння – до 10 хвилин.
  3. Остудивши зварені продукти, очищаємо їх. Знімаємо шкірку з яблук, видаляємо серцевини.
  4. Яйця ділимо на желточную і білкову частини, дрібніше їх на тертці з найменшими отворами.
  5. Овочі та яблука тремо на тій терці, що побільше.
  6. Цибулини ріжемо дрібними кубиками, обдаємо окропом, щоб не гірчить і не давали занадто сильного запаху.
  7. Приступаємо до збірки улюбленого салату. Перший шар – розім’яті до однорідності рибні консерви. Далі – цибуля, який ми покриємо майонезной сіткою.
  8. Тепер кладемо шар білків, подсаливаем, за ними – сир, далі – морквяний шар.
  9. Яблука йдуть після морквини, а за ними – картопля, трохи солимо.
  10. Прикрасимо салатну закуску тертими жовтками яєць.

Як приготувати сирний салат мімоза з яблуком

Перед відправкою на стіл салатну мімозу, приготовлену пошарово своїми руками, потрібно відставити на півгодини. За цей час вона встигне просочитися майонезом, яким ми змащували шари, і стане ще більш смачною.

Легкий рецепт салату «Мімоза» з тунцем, сиром і яблуком

Пропонуємо ще один, полегшений варіант улюбленого частування – без картоплі і майонезу (або його домашній аналог), зате з тунцем. Продукти розраховані на 3 персони.

Складові

  • Тунець (консерви) – 1 банка;
  • Яйця курячі варені – 3 шт .;
  • Цибулина біла невелика – 1 шт .;
  • Сир твердого сорту – 100 г;
  • Яблуко кисло-солодке – 1 плід;
  • Сметана нежирна – 2-3 ст. л .;
  • Сіль за смаком;
  • Листя зеленого салату – 3 шт.

Готування смачного салату мімоза з яблуком і сиром

Як швидко зробити мімозу самому: низькокалорійний рецепт

  1. Очищаємо цибулину, ріжемо дрібними кубиками, обдаємо окропом, зціджувати його.
  2. З яблука видаляємо серцевину з кісточками, трьом його на крупній тертці.
  3. Сир і білки, які звірені круто яєць, також дрібніше за допомогою великої терки.
  4. На кожну порційну тарілку кладемо по салатному листку. Перший шар – яєчні білки, далі – сметанний сітка, потім – тунець (його потрібно розім’яти виделкою до однорідності), потім – цибуля і сметана.
  5. Тепер кладемо сирну крихту, змащуємо сметаною, потім – яблуко, сметана і в самому кінці – добре подрібнені жовтки.

Даємо салатик настоятися для просочення, прикрашаємо – і на стіл!

Секрети подачі улюбленого святкового салату «Мімоза»

  • Майонезну або сметанним сітку зручно робити кондитерським шприцом з тонкою насадкою-носиком.
  • Естетична подача частування – половина його смакового успіху. Особливо важливо приділити увагу подачі нашого святкового блюда. Ідеальний варіант – скласти його пошарово в порційні маленькі салатниці зі скла або спеціальні салатні келихи.

Як швидко зробити мімозу самому - низькокалорійний рецепт

  • Щоб приємно здивувати гостей не тільки власними кулінарними здібностями, але і вишуканим оформленням, можна скористатися спеціальним сервірувальним кільцем. Воно являє собою невисоку тубу з круглим перетином.

Кільце поміщають на порційну тарілку, пошарово заповнюють закусочним салатом мімоза і акуратно прибирають – на тарілочці залишається акуратна салатна пірамідка, що складається з яскравих апетитних шарів.

  • Можна скористатися і рознімної формою для пирогів. Її заповнюємо так само, як і кільце, потім прибираємо і прикрашаємо вийшов шаруватий «торт» зеленню і фігурної овочевий нарізкою.
  • Якщо ж вибір припав на плоске блюдо, то потрібно стежити за тим, щоб салатна пірамідка вийшла рівною по висоті і формі.
  • Декорувати готовий салат можна трояндами з помідорів або іншими прикрасами з овочів. Як їх зробити своїми руками, дивіться на нашому сайті.
  • Роза з помідора
  • Квіти з редису
  • Як красиво нарізати болгарський перець
  • Як красиво порізати огірок
  • Як красиво порізати моркву

Улюблена закусочна тема, особливо актуальна в свята, нескінченна в своєму смакову різноманітності. Салат мімоза листковий з яблуком і сиром – один з багатьох варіантів приготування улюбленої закуски. Робиться він вкрай просто, подобається всім, без винятку, і ніколи не набридає – словом, те, що потрібно!