Як зробити яблучний салат мімоза будинку

salat-mimoza-s-yablokom
У сучасному світі кулінарії існує безліч салатних закусок, які можна грубо розділити на дві групи – примушення страви і листкові. До других якраз відноситься салат мімоза з яблуком, про який ми поговоримо сьогодні, в цій страві поєднуються, здавалося б, не поєднувані продукти. Саме завдяки листкової структурі це страва поєднує в собі абсолютно різні інгредієнти і при цьому зберігає смакову цілісність і гармонійність.

Покроковий рецепт класичної мімози з вершковим маслом і яблуками

Насправді за радянських часів (а саме звідти до нас і прийшов цей чудовий салат) дане частування готувалося щодо просто. У ньому не було ні картоплі, ні моркви, які тепер здаються нам обов’язковими.

Як зробити яблучний салат мімоза будинку

Не було в ньому і яблук, проте, спробувавши лише раз цю вільну інтерпретацію знаменитого страви, ви зрозумієте, що саме цей фрукт був так необхідний традиційної різновиди страви.

Складові

  • Риба консервована у власному соку (краще лосось) – 1 банка;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Яйця курячі великі – 7 шт .;
  • Цибуля салатна – 2 шт .;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Яблуко – 1-2 шт .;
  • Майонез «Провансаль» – 200 г;
  • Зелень – пучок.

Приготування своїми руками класичного салату мімоза в домашніх умовах

  1. Насамперед відправляємо вершкове масло в морозилку – тут воно повинно полежати, щоб пізніше ми змогли натерти його на тертці.
  2. Поки наше маслечко підморожується, ми займемося підготовкою яєць. Обмиваємо їх під проточною водою, поміщаємо в каструлю. Сюди ж вливаємо прохолодну воду, насипаємо трохи солі і ставимо посудину на сильний вогонь.
  3. Коли вода в каструлі закипить, засікаємо 10 хвилин. Це важливо, оскільки якщо переварити яйця, то жовток придбає негарний сірий відтінок, який зіпсує нашу сервіровку (жовтки мають бути максимально яскравими і жовтими).
  4. Яєчка перекладаємо в миску з холодною водою і поки займаємося подрібненням інших інгредієнтів.
  5. Лучок або ріжемо дуже дрібно, або шаткуємо на тоненькі чверть кільця. Допускається і натирання на тертці, але так він втратить свою соковитість.
  6. Твердий сир тремо на тертці середнього розміру. Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо насіннєву частина і також натираємо.
  7. Рибну консерву відкриваємо, зливаємо з неї рідину і видаляємо великі кістки. Трохи розминаємо м’ясо виделкою, або рубаємо рибку ножем.
  8. Зеленушку промиваємо та нарізаємо досить дрібно.
  9. До цього часу яйця вже повинні охолонути. Чистимо їх, ріжемо навпіл, видаляємо жовток (не викидаємо його). Нарізаємо білок дуже дрібно.
  10. У салатник викладаємо насамперед подрібнені білки. Накриваємо їх шаром тертого сиру.
  11. Сюди ж викладаємо рибу і покриваємо її шаром майонезу.
  12. Тепер викладаємо цибулю, терте яблуко і частина жовтків (їх потрібно розім’яти, або натерти). Ще раз все накриваємо шапкою з майонезу, посипаємо зеленушкой.
  13. Також натираємо вершкове масло, його стружку ми насипаємо на салат зверху. Самим останнім же шаром стануть терті залишки яєчних жовтків.

Салатник вкутуємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник не менше ніж на пару годин, оскільки цього строго вимагає класична рецептура.

Рецептура приготування простий мімози з яблуком і консервою

Таку мімозу можна сміливо називати сучасної «класикою» тут присутня і картопля і морква. По суті, це той самий салат, який, з великою часткою ймовірності, вам подадуть в будь-якому кафе чи ресторані. Що найприємніше – готується він куди простіше, ніж блюдо за попереднім рецептом.

Приготування простого салату мімоза з яблуком і консервою

Складові

  • Консерва рибна – 1 шт .;
  • Морква – 2 шт .;
  • Картопля – 3 середніх бульби;
  • Курячі яйця великі – 5 шт .;
  • Цибуля салатна – 1 головка;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Майонез – 350 г;
  • Сир твердий – 250 г.

Як просто приготувати смачну мімозу з яблуками і консервами по кроках

  1. Картоплю і моркву відварюємо до готовності в мундирі або без – як вам більше подобається.
  2. Яйця варимо стандартним способом, уникаючи перетравлення. Після 10 хвилин перекладаємо їх в ємність з крижаною водою і даємо охолонути.
  3. Лучок рубаємо дрібненько гострим ножем або нарізаємо тонкими півкільцями.
  4. З яблука зчищають шкірку, прибираємо насіння. Трьом фрукт на крупній тертці, точно так само чинимо і з овочами.
  5. Сирок натираємо на тертці середнього розміру.
  6. Яйця поділяємо на жовтки і білки, натираємо кожен з них окремо. Обов’язково розкладаємо їх по різних ємностей, щоб не перемішати.
  7. Консерви відкриваємо, зливаємо воду. М’ясо розминаємо виделкою і укладаємо на дно салатник. Вливаємо трохи майонезу і розрівнюємо його по рибному шару.
  8. Тепер поміщаємо поверх майонезу цибулька і його теж покриваємо майонезним соусом.
  9. Кожна наступна черга тертих яєчних білків, їх ми також замазуємо майонезом.
  10. Тепер тертий сир і моркву. Майонезна промазка, потім картопля і завершальний шар майонезу.
  11. Завершуємо збір нашої салатної закуски подрібненим жовтком – їм необхідно посипати поверхню мімози.

Якщо у вас раптом не вийшло роздобути салатний цибулю – не біда. Візьміть звичайний ріпчаста цибуля і дайте йому відстоятися в окропі на хвилин 20. Або ж замаринуйте в суміші води, оцту, цукру і солі.

Оригінальна домашня мімоза з рисом і яблуками

Як приготувати салат мімоза з яблуком - класичний рецепт

Складові

  • Консервований тунець у власному соку – 1 банка + –
  • Яйця курячі великі – 5 шт. + –
  • Рис круглозерний – 1/2 склянки + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Яблуко – 1 шт. + –
  • Цибуля салатна – 1 головка + –
  • Майонез – для заправки + –

Як швидко робиться оригінальна мімоза з яблуками і рисом

  1. Рис промиваємо до прозорості води. У невеликій каструлі нагріваємо 1 стакан очищеної води, присаливаем її і всипаємо промитий рис. Накриваємо кришкою і варимо на повільному вогні до повного вбирання вологи.
  2. Яйця відварити точно також, як ми робили це в попередніх рецептах і готуємо їх аналогічним чином.
  3. З тунця зливаємо сік, розминаємо його акуратно виделкою, але не занадто дрібно.
  4. Яблука чистимо і натираємо на крупній тертці. Лучок очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібненько.
  5. Тепер збираємо нашу мімозу. Трохи змащуємо салатник майонезом і викладаємо терті яблука.
  6. Накриваємо їх рисом, змащуємо його поверхню майонезом.
  7. Покриваємо всі рибною масою і салатним луком, знову додаємо майонез.
  8. Останній внутрішній шар – суміш білка і тертого сиру. Їх ми накриваємо майонезной шапочкою і присипаємо її зверху тертими жовтками.

Щоб такий салат мімоза з яблуком вийшов максимально вдалим, рекомендується брати сорт фруктів з невеликою кислинкою. Подібні яблучка оригінально впишуться в загальну смакову картину і прекрасно доповнять її.