Будь-яка більш-менш досвідчена господиня вміє готувати, як мінімум, 5-7 різних перших страв, однак, іноді, хочеться чогось кардинально новенького. Щоб розширити базу знань кухонної ерудитка, ми хочемо запропонувати незамінний в умовах обмеженого часу експрес-рецепт, як приготувати суп з пельменями.
Така ситна і оригінальна інновація істотно полегшить кухарський працю, а також стане справжнім порятунком в разі раннього повернення чоловіка з роботи.
заготівля пельменів
Пельмені в морозильних «засіках» є практично в кожному будинку. Цей напівфабрикат за свій смак особливо полюбився чоловікам і дітям, а от жінкам блюдо сподобалося в основному за швидкість приготування, адже часу на таку куховарство потрібно зовсім небагато.
Погодьтеся, такий продукт просто незамінний в меню. Краще пельменів-напівфабрикатів можуть бути тільки пельмені, зроблені своїми руками.
На нашому сайті ви можете ознайомитися з приголомшливими рецептами м’ясних пельменів на будь-який смак.
- Ніжні пельмені з індичкою
- Смачні пельмені з яловичини
- сибірські пельмені
- рибні пельмені
- Дитячі пельмені
- Апетитні пельмені «Ведмежі вушка»
Є на сайті рецепти і пісних пельменів. Посилання на варіанти приготування такої закуски наведені нижче.
- Пельмені з капустою
- Пельмені з грибами
- Пельмені з картоплею
Класичне тісто на пельмені
Щоб пельмені вийшли ніжними, але не втрачали своєї форми при варінні, дуже важливо зуміти правильно приготувати тісто для пельменів.
Традиційний рецепт пельменного замісу неймовірно простий:
- 2 добірних яйця збиваємо вінчиком з дрібкою солі до перших бульбашок.
- Потім вливаємо 0,5 л теплої води і всипаємо просіяне борошно ( «екстра») в такій кількості, щоб можна було замісити круте еластичне тісто, що не липнуче до рук.
Однак в кухарських архівах є безліч оригінальних варіантів приготування пельменного тесту, і саме їх ми представили на нашому сайті.
- Як зробити заварне тісто для пельменів
- Як замісити тісто для пельменів на молоці
Як готувати бабусин суп з пельменями
Складові
- Вода очищена – 3 л + –
- Морква – 1 шт. + –
- Картопля – 4 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Пельмені-напівфабрикати – 400 г + –
- Лавровий лист – 1 шт. + –
- Курячий бульйонний кубик – 2-3 шт. + –
- Кріп (зелень) – 1 пучок + –
- Перець горошком – ½ ч.л. + –
Як зварити суп з пельменями
Кожна бабуся вважає своїм обов’язком не дати померти з голоду внучатам, тому так і норовить нагодувати підростаюче покоління ситним обідом.
І якщо вас не бентежить калорійність бабусиної обіду (100-150 ккал на 100 г, в залежності від складу пельменів), то наш покроковий рецепт, як варити найшвидший і дуже простий суп з пельменів, доведеться вам до душі.
- Воду заливаємо в каструлю і ставимо на максимальний вогонь закипати.
- Тим часом чистимо цибулю і шаткуємо його дрібним кубиком.
- Чистимо моркву і подрібнюємо її за допомогою терки.
- На плиту ставимо сковороду, заливаємо в неї трохи рослинного масла і обсмажуємо в ньому до золотистого цибулю, а потім всипаємо моркву і пасеруємо овочі на середньому вогні 5-7 хвилин.
- Коли в каструлі закипить вода, всипаємо в неї розкришені бульйонні кубики і овочеву піджарку. Також відправляємо в бульйон очищену і нарізану брусками картоплю. Варимо суп 10 хвилин.
- Далі занурюємо в суп пельмені, і додаємо лавр, подрібнений перець і, якщо буде потрібно, сіль за смаком. Варимо блюдо до готовності 10-15 хвилин.
За пару хвилин до закінчення готування всипаємо в суп дрібно рубаний кріп, потім даємо бульйону закипіти і вимикаємо.
Суп з пельменями за бабусиним рецептом готовий. При подачі, запропонуйте гостям сметану до такого ароматного супу.
Сирний суп з міні-пельменями
Якщо ваші діти ні в яку не хочуть їсти за обідом перше, то спробуйте зробити в домашніх умовах цей незрівнянно смачний суп з пельменями. Готується він дуже просто, тому до готування можна залучити навіть маленьких кухарів, щоб вони своїми руками змогли створити справжнє блюдо.
Складові
- Дитячі пельмені – 250 г;
- Плавлений сир (вершковий) – 300 г;
- Масло «Селянське» – 50 г;
- Вода (окріп) – 2 л;
- Рис круглий відвареної – 200 г;
- Лук-порей – 1 шт .;
- Сушений кріп – 1 ст.л .;
- Сушений часник – 1 ч.л .;
- Сіль кухонна – за смаком.
Як зробити суп з пельменів
- У каструлю заливаємо воду і доводимо її до кипіння. А поки вода нагрівається, викладаємо в рідину сир і періодично розмішуємо, щоб до моменту кипіння води вершкова маса повністю розчинилася. В результаті у нас повинен вийти сирний бульйон молочного кольору.
- В цей час тонко шаткуємо цибулю-порей і обсмажуємо його до рум’янцю в вершковому маслі.
- Після того, як бульйон закипить, заправляємо його смаженою цибулею, вареним рисом і пельменями, не забуваємо посолити продукти на смак. Варимо суп 10 хвилин.
- За п’ять хвилин до завершення приготування обіду, блюдо посипаємо сушеним кропом і часником.
Сирний суп з пельменями гарантовано стане найулюбленішим першим блюдом для ваших крихіток. Хоча і дорослим така гаряча закуска припаде до смаку.
Урізноманітніть своє меню простим стравою, що готується з найпростіших, недорогих і доступних інгредієнтів. Старання ваші гідно оцінять всі члени сім’ї. І постарайтеся бабусин рецепт не втратити, він вас ні разу ще виручить в різних екстрених кулінарних ситуаціях.
Смачного!