Як приготувати класичний суп гаспачо вдома

Класичний суп гаспачо
Своє підкорення кулінарного Олімпу це блюдо початок з виду простий хлібної юшки, проте сьогодні у цього супу є більше сотні варіантів приготування. Популярність іспанського частування сьогодні досягла свого апогею, але саме класичний рецепт, як приготувати вдома томатний суп гаспачо, незмінно лідирує серед інших версій. І сьогодні ми хочемо запропонувати вам три найбільш затребуваних серед світової аудиторії гурманів рецепта гаспачо: класичний томатний, традиційний білий і старовинний пастуший.

Найперші холодні супи в Іспанії, від яких і стартувала ера гаспачо, готувалися з найпростіших інгредієнтів: хліба, води, солі, олії, оцту і часнику. І тут все закономірно, адже авторами такого нині прославленого страви були бідні пастухи. З часом асортимент продуктів, який можна додавати в похідну юшку, значно розрісся, і на даний момент з переважного хлібного страви гаспачо став в основі овочевим.

Історія перетворення селянської юшки в дворянське страва один в один схожа з нашою улюбленою холодником. Саме тому гаспачо так швидко полюбиться нашому братові і став частим гостем на наших столах.

Класичний рецепт гаспачо

Як приготувати класичний суп гаспачо вдома

Складові

  • Помідори рожеві стиглі – 600 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки + –
  • Болгарський перець червоний – 2 плоду + –
  • Огірки свіжі короткі – 3 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​100 г + –
  • Лимонний сік – 2 ст.л. + –
  • Оцет винний червоний – 7 мл + –
  • Часникові часточки – 2 шт. + –
  • Томатний сік – 0,5 л + –
  • Кінза свіжа – 1/2 пучка + –
  • Соус «Табаско» – 5-6 крапель + –
  • Хліб черствий – 5-6 скибочок + –

Як приготувати суп гаспачо в домашніх умовах

Якщо в кожній країні світу, де популярний цей іспанська суп, пошукати кращий рецепт приготування гаспачо з фото, відео або рукописний з покроковою інструкцією, то саме цей варіант буде повсюдно пропонуватися, як справжнісінький і оригінальний.

І саме тому ми без частки сумніву ділимося з вами цим простим і дуже швидким рецептом. І ви можете бути абсолютно впевнені, буде дуже смачно!

  • Для супу нам необхідна виключно томатна м’якоть, а шкурки і насіння слід видалити. Позбутися від шкурки можна зануривши надрізаний помідор на пару хвилин в окріп, а потім різко його охолодивши. А насіння ми буде відсівати вже після подрібнення всіх інгредієнтів.
  • Отже, в загальну ємність кладемо нарізані часточками томати, чищений і нарізаний квадратами болгарський перець, очищений від шкірки і накришений великим кубиком огірок, отмоченной в холодній воді хліб, часник і дрібненько нашатковану цибулю. За допомогою блендера перетворюємо овочеву нарізку в однорідне пюре, яке потім слід протерти через дрібне сито, щоб позбутися від насіння і грубих волокон.

Отриманий крем-суп заправляємо томатним соком, сіллю, маслом, оцтом, соусом «Табаско», соком лимона і подрібненою кінзою, все ретельно перемішуємо і прибираємо в холод на 1,5-2 години.

Традиційний рецепт білого гаспачо

А чи знали ви, що перші гаспачо були червоними, а білими? Ще до відкриття томатів іспанці вміли готувати найсмачніший кремовий суп з вимоченої мигдалю, хліба і зеленого безкісткового винограду. Як би не було дивно, але рецепт цього частування на подив дуже простий і повторити його будинку зможе кожен.

Складові

  • Вода очищена охолоджена – 0,5 л;
  • Мигдаль – 150 г;
  • Зелений виноград без кісточок – 2 середні грона;
  • Хліб білий для тостів – 2 скибочки;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Масло оливи – 65 мл;
  • Оцет винний білий – 30 мл;
  • Сіль екстра – ½ ч.л .;
  • Свіже листя петрушки – 50 г;
  • Раскрошенную лід – 1 стакан.

Традиційний рецепт білого гаспачо в домашніх умовах

Як зробити гаспачо в домашніх умовах

  1. Очищений мигдаль заливаємо окропом на 5 хвилин, після чого отшелушивающего ядра від лушпиння.
  2. Хлібний м’якуш замочуємо в холодній воді, після чого віджимають булку від надлишків рідини і разом з горіхами, виноградом (1 гілка) і часником промаливаем в блендері до стану пасти.
  3. В отриману кашку заливаємо масло оливи, оцет, сіль і знову пробиваємо блендером весь склад до повного змішання інгредієнтів.
  4. Готове пюре розводимо охолодженою водою, додаємо роздроблений в крихту лід, збиваємо суп міксером буквально пару хвилин і розливаємо по супових чашам.

Подавати суп слід, посипати подрібненою петрушкою разом з ягодами винограду.

Оригінальний рецепт гарячого гаспачо

Порушуючи тему класичної рецептури гаспачо, не можна не згадати і зимовий варіант цього легендарного страви. Є як мінімум три популярних версії приготування іспанської юшки в теплому вигляді: гаспачо манченго, гаспачо по-Андалузії, а нас найбільш зацікавив третій рецепт справжнього вівчарського гарячого супу.

В даному випадку ми маємо не зовсім звичайний інгредіентний набір для гаспачо, оскільки в базовий склад включені 4 види м’яса. Давайте ж розберемо покроково кожен етап готування цього зігріваючого м’ясного обіду.

Складові

  • Куріпка – 1 тушка;
  • Заєць (дичину) – 0,3 кг;
  • Курка – 0,3 кг;
  • Кролятина – 0,25 кг;
  • Прісний хліб (лаваш) – 2-3 калачі
  • Перець червоний болгарський – 1 шт .;
  • Томат великий – 1 шт .;
  • Оливкова олія – ​​60 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Перець перемелений чорний – ½ ч.л.

Оригінальний рецепт приготування гарячого гаспачо

Як робити гарячий суп гаспачо

  1. Для підготовки м’яса нам буде потрібно дуже велика каструля, оскільки в ній ми будемо варити відразу все м’ясні компоненти. Отже, в емальовану ємність викладаємо тушку куріпки, зайці, кролятину і курку, заливаємо все водою, щоб покрити м’ясо і ставимо варитися на 3 години при малої температурі. Процес нагадує варіння нашого холодцю.
  2. Коли бульйон увариться на 2/3, витягаємо м’ясо за допомогою шумівки на піднос, чекаємо, поки воно охолоне, і перебираємо на філе. Великі шматочки м’яса слід подрібнити тонкими скибочками.
  3. М’ясний відвар пропускаємо через ситечко, подсаливаем за смаком, вливаємо в нього оливкову олію, дрібно нарізаний червоний солодкий перець, умащали бульйон чорним перцем і ставимо на вогонь. Коли вариво закипить, викладаємо в каструлю нарізані на невеликі квадратики (2х2 см) прісні коржі. При середній температурі варити суп слід 20 хвилин, регулярно перемішуючи склад дерев’яною лопаткою, щоб коржі не прилипли до дна.
  4. Через третину години перекладаємо в гаспачо подрібнене філе і доварювали суп ще 5 хвилин.

Класичний гарячий гаспачо – це дуже смачне і ситне блюдо, яке стане відмінним нововведенням в зимовому меню.