Як приготувати кабачки по-корейськи

Кабачки по-корейськи
Смачний аналог простого російського страви відрізняється своїм пікантним і дуже гострим присмаком, який доповнює ніжні нотки делікатного овоча. Екзотичні кабачки по-корейськи швидкого приготування славляться не тільки своїм особливим запам’ятовується смаком, але і користю. Всі інгредієнти піддаються мінімальної термічній обробці, а значить – зберігають максимум корисних властивостей, тому блюдо нерідко використовують в лікувальних цілях.

Рецепт приготування кабачків по-корейськи

Гостра екзотична закуска робиться просто і дуже швидко. До того ж, вона є низькокалорійної, і це незважаючи на строкате розмаїття інгредіентному складу.

Складові

  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Болгарський перець (жовтий і червоний) – 2 шт.
  • Зелень (кінза, кріп, петрушка – на вибір) – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 2 зубки

для заправки

  • Суміш прянощів для корейського салату – 1,5 ст. л.
  • Масло (рослинна) – 5-6 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.

Рецепт приготування кабачків по-корейськи

Як приготувати молоді кабачки з морквою

  1. Очищаємо моркву, ріжемо її тонкою соломкою, або натираємо на тертці для корейських салатів.
  2. Молоді кабачки від шкірки не очищати, ріжемо їх соломкою разом з шкіркою. Нарізані шматочки обов’язково солимо за смаком.
  3. Червоний і жовтий солодкий перець очищаємо від плодоніжки і насіння, потім нарізаємо його соломкою.
  4. Всю нарізку змішуємо в окремій глибокій мисці, при необхідності, продукти ще раз солимо.

Готуємо заправку для кабачків по-корейськи:

  1. На сковороді (або в сотейнику) розпалює рослинне масло.
  2. Додаємо до нього спеції для корейського салату.
  3. Прожарюємо їх на вогні не більше 7-10 секунд, потім вогонь вимикаємо.
  4. Нарізані овочі перекладаємо в сковороду з прожарений спеціями, ретельно розмішуємо їх лопаткою, щоб вони просочилися ароматною заправкою.

Завершальний етап приготування корейських кабачків:

  1. Додаємо в сковороду з овочами і спеціями оцет, потім перемішуємо інгредієнти.
  2. Пропускаємо через прес часник, пересипаємо його в сковороду, продукти ще раз заважаємо.
  3. Дрібно рубаємо зелень, посипаємо їй блюдо, заважаємо його.
  4. Прибираємо майже готове кабачкове ласощі на годину в холодильник, щоб блюдо могло добре просочитися.

Після цього подаємо частування як холодну закуску, або як гарнір до смаженої картоплі, м’ясних, рибних, грибних і інших страв.

В якості спецій для корейського салату зазвичай використовують такі прянощі:

  • базилік;
  • червоний гострий перець;
  • куркума;
  • коріандр;
  • чорний мелений перець;
  • паприка.

На свій розсуд, список прянощів можна доповнити, або поміняти деякі спеції на ті, які вам більше припадають до смаку.

Крім кабачків по-корейськи можна приготувати і інші овочі.

  • Як приготувати морква по-корейськи
  • Рецепт буряка по-корейськи

Як приготувати корейський салат з моркви і кабачків

Як приготувати корейський салат з моркви і кабачків

Складові

  • Морква – 400 г + –
  • Кабачки молоді – 2 кг + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Цукор – 3 з Т.Л.. + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Оцет столовий 9% – 120-140 мл + –
  • Рослинна олія рафінована – 100-150 мл + –
  • Приправа для корейського салату – на смак + –

Приготування

Кабачки по-корейськи швидкого приготування краще робити з сирих овочів. Найбільшою користю володіє блюдо, яке стерилізується, а з’їдається в свіжому вигляді незабаром після приготування.

Однак можна з кабачків зробити і заготовки на зиму. З корейськими овочами в маринаді зимові холоди пройдуть практично непомітно.

  1. Кабачки і очищену моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Середину кабачків не використовуємо, оскільки вона занадто м’яка і в процесі приготування втратить свою форму.
  2. Лук натираємо на тертці для шинкування, або просто його дрібно ріжемо вручну.
  3. Пересипаємо нарізані овочі в каструлю і перемішуємо їх.
  4. В окремій мисці змішуємо приправу, сіль, цукор.
  5. Пропускаємо часник через прес, додаємо до нього рослинне масло і оцет.
  6. Заважаємо інгредієнти, після чого переливаємо заправку-маринад в каструлю з овочевою нарізкою.
  7. Ще раз все перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою і прибираємо напівготове блюдо в холодильник на 2 години.
  8. Протягом цього часу, не менше 2-х разів, корейський салат потрібно перемішати. Через пару годин блюдо можна подавати до столу.

Як зробити кабачки по-корейськи швидкого приготування

Вищеописаний рецепт кабачків по-корейськи передбачає вживання страви незабаром після приготування. Якщо ви хочете заготовити корейський салат з моркви і кабачків на зиму, то знадобиться стерилізація.

Як зробити зимову заготовку кабачків по-корейськи

Виконавши всі ті ж дії, що і описані в рецепті вище – приступаємо до безпосередньої стерилізації страви.

1. Готуємо банки, розкладаємо по ним корейський салат, накриваємо ємності стерилізованими кришками і відправляємо їх стерилізувати.

Примітка
Якщо заготовлювати кабачки ви будете в 0,5-літрових банках, то на стерилізацію піде 15 хвилин. Якщо ж ви виберете банки об’ємом 1 л, то часу знадобиться трохи більше, приблизно 25-30 хвилин.

2. простерилізувати ємності перевертаємо догори дном і укутуємо на ніч теплою ковдрою. Коли вміст охолоне – банки відносимо в прохолодне місце (комора, льох і т. П.).

Кабачки по-корейськи швидкого приготування дуже схожі за смаком на улюблені багатьма морква і баклажани по-корейськи.

Іноді, для створення цих страв використовують не сирі, а варені або запечені на решітці овочі, але їх користь і смакові якості поступаються замаринованим в свіжому вигляді. Готуйте з задоволенням улюблену закуску з сирих овочів і дивуйте навіть найвибагливіших гурманів.

Смачного!