Смачний аналог простого російського страви відрізняється своїм пікантним і дуже гострим присмаком, який доповнює ніжні нотки делікатного овоча. Екзотичні кабачки по-корейськи швидкого приготування славляться не тільки своїм особливим запам’ятовується смаком, але і користю. Всі інгредієнти піддаються мінімальної термічній обробці, а значить – зберігають максимум корисних властивостей, тому блюдо нерідко використовують в лікувальних цілях.
Рецепт приготування кабачків по-корейськи
Гостра екзотична закуска робиться просто і дуже швидко. До того ж, вона є низькокалорійної, і це незважаючи на строкате розмаїття інгредіентному складу.
Складові
- Кабачки (молоді) – 2 шт.
- Болгарський перець (жовтий і червоний) – 2 шт.
- Зелень (кінза, кріп, петрушка – на вибір) – за смаком
- Сіль за смаком
- Морква – 2 шт.
- Часник – 2 зубки
для заправки
- Суміш прянощів для корейського салату – 1,5 ст. л.
- Масло (рослинна) – 5-6 ст. л.
- Оцет – 2 ст. л.
Як приготувати молоді кабачки з морквою
- Очищаємо моркву, ріжемо її тонкою соломкою, або натираємо на тертці для корейських салатів.
- Молоді кабачки від шкірки не очищати, ріжемо їх соломкою разом з шкіркою. Нарізані шматочки обов’язково солимо за смаком.
- Червоний і жовтий солодкий перець очищаємо від плодоніжки і насіння, потім нарізаємо його соломкою.
- Всю нарізку змішуємо в окремій глибокій мисці, при необхідності, продукти ще раз солимо.
Готуємо заправку для кабачків по-корейськи:
- На сковороді (або в сотейнику) розпалює рослинне масло.
- Додаємо до нього спеції для корейського салату.
- Прожарюємо їх на вогні не більше 7-10 секунд, потім вогонь вимикаємо.
- Нарізані овочі перекладаємо в сковороду з прожарений спеціями, ретельно розмішуємо їх лопаткою, щоб вони просочилися ароматною заправкою.
Завершальний етап приготування корейських кабачків:
- Додаємо в сковороду з овочами і спеціями оцет, потім перемішуємо інгредієнти.
- Пропускаємо через прес часник, пересипаємо його в сковороду, продукти ще раз заважаємо.
- Дрібно рубаємо зелень, посипаємо їй блюдо, заважаємо його.
- Прибираємо майже готове кабачкове ласощі на годину в холодильник, щоб блюдо могло добре просочитися.
Після цього подаємо частування як холодну закуску, або як гарнір до смаженої картоплі, м’ясних, рибних, грибних і інших страв.
В якості спецій для корейського салату зазвичай використовують такі прянощі:
- базилік;
- червоний гострий перець;
- куркума;
- коріандр;
- чорний мелений перець;
- паприка.
На свій розсуд, список прянощів можна доповнити, або поміняти деякі спеції на ті, які вам більше припадають до смаку.
Крім кабачків по-корейськи можна приготувати і інші овочі.
- Як приготувати морква по-корейськи
- Рецепт буряка по-корейськи
Як приготувати корейський салат з моркви і кабачків
Складові
- Морква – 400 г + –
- Кабачки молоді – 2 кг + –
- Часник – 3 зубки + –
- Цукор – 3 з Т.Л.. + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Оцет столовий 9% – 120-140 мл + –
- Рослинна олія рафінована – 100-150 мл + –
- Приправа для корейського салату – на смак + –
Приготування
Кабачки по-корейськи швидкого приготування краще робити з сирих овочів. Найбільшою користю володіє блюдо, яке стерилізується, а з’їдається в свіжому вигляді незабаром після приготування.
Однак можна з кабачків зробити і заготовки на зиму. З корейськими овочами в маринаді зимові холоди пройдуть практично непомітно.
- Кабачки і очищену моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Середину кабачків не використовуємо, оскільки вона занадто м’яка і в процесі приготування втратить свою форму.
- Лук натираємо на тертці для шинкування, або просто його дрібно ріжемо вручну.
- Пересипаємо нарізані овочі в каструлю і перемішуємо їх.
- В окремій мисці змішуємо приправу, сіль, цукор.
- Пропускаємо часник через прес, додаємо до нього рослинне масло і оцет.
- Заважаємо інгредієнти, після чого переливаємо заправку-маринад в каструлю з овочевою нарізкою.
- Ще раз все перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою і прибираємо напівготове блюдо в холодильник на 2 години.
- Протягом цього часу, не менше 2-х разів, корейський салат потрібно перемішати. Через пару годин блюдо можна подавати до столу.
Вищеописаний рецепт кабачків по-корейськи передбачає вживання страви незабаром після приготування. Якщо ви хочете заготовити корейський салат з моркви і кабачків на зиму, то знадобиться стерилізація.
Як зробити зимову заготовку кабачків по-корейськи
Виконавши всі ті ж дії, що і описані в рецепті вище – приступаємо до безпосередньої стерилізації страви.
1. Готуємо банки, розкладаємо по ним корейський салат, накриваємо ємності стерилізованими кришками і відправляємо їх стерилізувати.
Примітка
Якщо заготовлювати кабачки ви будете в 0,5-літрових банках, то на стерилізацію піде 15 хвилин. Якщо ж ви виберете банки об’ємом 1 л, то часу знадобиться трохи більше, приблизно 25-30 хвилин.
2. простерилізувати ємності перевертаємо догори дном і укутуємо на ніч теплою ковдрою. Коли вміст охолоне – банки відносимо в прохолодне місце (комора, льох і т. П.).
Кабачки по-корейськи швидкого приготування дуже схожі за смаком на улюблені багатьма морква і баклажани по-корейськи.
Іноді, для створення цих страв використовують не сирі, а варені або запечені на решітці овочі, але їх користь і смакові якості поступаються замаринованим в свіжому вигляді. Готуйте з задоволенням улюблену закуску з сирих овочів і дивуйте навіть найвибагливіших гурманів.
Смачного!