Існує низькокалорійне блюдо, що містить велику кількість клітковини, за допомогою якої воно нормалізує роботу кишечника і тим самим активно знижує зайву вагу.
Всі прекрасно знають про користь овочів, тому суп з кабачків, дієтичний рецепт якого ми вам пропонуємо, відмінна ідея для тих, хто дотримується здорового харчування. Його приготування не вимагає багато часу і якихось особливих навичок, а дієта на його основі не буде складною або одноманітною.
Як зробити кабачковий суп смачніше
Для низькокалорійних страв просто ідеально підходять кабачки. Вони прекрасно насичують організм і втамовують голод, а вміст калорій в них мінімальне. Кабачки гіпоалергенні, багаті клітковиною, пектинами, вітамінами і мінералами, а лікарі часто радять використовувати їх в лікувальному харчуванні.
- При необхідності замість кабачків використовуйте цукіні.
- Ароматні стає суп при використанні великої кількості різноманітних приправ. Сміливо додавайте базилік, коріандр, лавровий лист, шафран, кінзу, селера, майоран, паприку, мускатний горіх, м’яту, шавлія, каррі, кріп, естрагон, петрушку!
- Суп з кабачків відмінно підходить в якості першого прикорму малюкові. Його бажано готувати на курячому (або овочевому) бульйоні.
- У рецептах фігурує оливкову чи рослинну олію. Якщо замінити їх вершковим, смак страви покращиться, але помітно збільшиться його калорійність.
- Бажано використовувати не старі кабачки.
- У процесі приготування овочі нарізають, відварюють до готовності, потім збивають за допомогою блендера.
- Суп-пюре з кабачків можна приготувати, використовуючи бульйон або просту воду.
Дієтичний суп з кабачків
Складові
- Кабачки – 3-4 шт .;
- Яйце куряче – 2 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Олія соняшникова – 120 г;
- Рис – 50 г;
- Борошно – 2 ст.л .;
- Молоко – 250 г;
- Вода очищена – 900 мл;
- Набір спецій – за смаком;
- Зелень – за смаком;
- Кефір або кисле молоко – 200 г;
- Сіль за смаком.
Приготування дієтичного супу з кабачків, покроковий рецепт
- Лук промиваємо, подрібнюємо.
- Нагріваємо сковороду, пасеруємо в ній цибулю на соняшниковій олії.
- Кабачки промиваємо, очищаємо.
- Ріжемо овоч невеликими кубиками.
- Викладаємо кабачки на сковороду до цибулі, тушкуємо.
- У каструлі змішуємо молоко з водою, доводимо до кипіння.
- Викладаємо в цю ж посудину овочі зі сковороди.
- До них кладемо промитий рис і потім варимо 15-20 хвилин.
- Додаємо спеції і сіль.
- Яйце варимо круто, дрібно рубаємо його.
- Нарізаємо зелень.
- Розкладаємо готовий суп по тарілках, кладемо кисле молоко або кефір (можна і сметану), посипаємо яйцем і зеленню.
Суп-пюре з кабачків низькокалорійний
Складові
- Кабачки – 4 шт .;
- Морква – 1-2 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Лук-порей – 1 шт .;
- Селера – 2 пучка;
- Часник – 2 зубчики;
- Олія соняшникова – 3-4 ст. л .;
- Перець запашний – 3-4 шт .;
- Базилік – 1 пучок;
- Перець чорний (горошок) – 4-5 шт .;
- Лавровий лист – 2 шт .;
- Горіх мускатний – 1 щіпка;
- Зелень – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як зробити суп-пюре дієтичний, класичний варіант
- Крупно ріжемо моркву і селеру.
- Чистимо цибулю і часник.
- Наливаємо воду в каструлю (або сотейник), закладаємо овочі.
- Даємо закипіти, зменшуємо вогонь.
- Кладемо лавровий лист, сіль, чорний і запашний перець.
- Варимо близько 20 хвилин.
- Тим часом півкільцями нарізаємо кабачки. Якщо вони великі, їх потрібно очистити.
- Нарізаємо базилік і цибулю-порей.
- В іншому посуді розігріваємо олію, додаємо цибулю, обсмажуємо 1 хвилину.
- Додаємо кабачки, перемішуємо.
- Млоїмо під кришкою на невеликому вогні 2-3 хвилини.
- Додаємо базилік.
- Млоїмо ще 6-8 хвилин.
- Наливаємо бульйон так, щоб закрило кабачки.
- Після закипання вогонь зменшуємо, і ще близько 5 хвилин кип’ятимо наш супчик.
- Вимикаємо, трохи даємо супу охолонути і збиваємо його з допомогою блендера до однорідної маси.
- Кладемо мускатний горіх.
- Нарізаємо зелень.
Розкладаємо по тарілках, додаємо улюблену зелень. При бажанні приправити таке блюдо можна нежирною сметаною, а також подати до тарілки супчику домашні грінки з чорного хліба з часником.
Дієтичний крем-суп з кабачків
Складові
- Кабачки – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Цвітна капуста – 200 г + –
- Петрушка – пучок + –
- Молоко 1% – 0,5 склянки + –
Приготування кабачкової крем-супу
- Кабачок і картоплю очищаємо, ріжемо шматочками середнього розміру.
- Своїм та поділяємо на суцвіття цвітну капусту.
- Рубаємо цибулю, кладемо в каструлю з киплячою водою.
- Закладаємо туди ж капусту і кабачок, тримаємо на вогні близько 15 хвилин, поки картопля не стане м’яким.
- Виймаємо овочі з каструлі, подрібнюємо їх до однорідної консистенції за допомогою блендера.
- Підігріваємо молоко.
- У вийшло пюре додаємо молоко і овочевий відвар.
- Кладемо перець і сіль.
- Дрібно рубаємо зелень.
- Розкладаємо перша страва по тарілках, прикрашаємо зеленню.
Нехай на вашому столі якомога частіше з’являється смачний і корисний суп з кабачків, дієтичний рецепт якого, як ви переконалися, зовсім не складний. Їжте і худніть на здоров’я!