Як приготувати дієтичний кабачковий суп

sup-iz-kabachkov-dieticheskij-recept
Існує низькокалорійне блюдо, що містить велику кількість клітковини, за допомогою якої воно нормалізує роботу кишечника і тим самим активно знижує зайву вагу.

Всі прекрасно знають про користь овочів, тому суп з кабачків, дієтичний рецепт якого ми вам пропонуємо, відмінна ідея для тих, хто дотримується здорового харчування. Його приготування не вимагає багато часу і якихось особливих навичок, а дієта на його основі не буде складною або одноманітною.

Як зробити кабачковий суп смачніше

Для низькокалорійних страв просто ідеально підходять кабачки. Вони прекрасно насичують організм і втамовують голод, а вміст калорій в них мінімальне. Кабачки гіпоалергенні, багаті клітковиною, пектинами, вітамінами і мінералами, а лікарі часто радять використовувати їх в лікувальному харчуванні.

  • При необхідності замість кабачків використовуйте цукіні.
  • Ароматні стає суп при використанні великої кількості різноманітних приправ. Сміливо додавайте базилік, коріандр, лавровий лист, шафран, кінзу, селера, майоран, паприку, мускатний горіх, м’яту, шавлія, каррі, кріп, естрагон, петрушку!
  • Суп з кабачків відмінно підходить в якості першого прикорму малюкові. Його бажано готувати на курячому (або овочевому) бульйоні.
  • У рецептах фігурує оливкову чи рослинну олію. Якщо замінити їх вершковим, смак страви покращиться, але помітно збільшиться його калорійність.
  • Бажано використовувати не старі кабачки.
  • У процесі приготування овочі нарізають, відварюють до готовності, потім збивають за допомогою блендера.
  • Суп-пюре з кабачків можна приготувати, використовуючи бульйон або просту воду.

Дієтичний суп з кабачків

Складові

  • Кабачки – 3-4 шт .;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Олія соняшникова – 120 г;
  • Рис – 50 г;
  • Борошно – 2 ст.л .;
  • Молоко – 250 г;
  • Вода очищена – 900 мл;
  • Набір спецій – за смаком;
  • Зелень – за смаком;
  • Кефір або кисле молоко – 200 г;
  • Сіль за смаком.

Приготування дієтичного супу з кабачків, покроковий рецепт

  1. Лук промиваємо, подрібнюємо.
  2. Нагріваємо сковороду, пасеруємо в ній цибулю на соняшниковій олії.
  3. Кабачки промиваємо, очищаємо.
  4. Ріжемо овоч невеликими кубиками.
  5. Викладаємо кабачки на сковороду до цибулі, тушкуємо.
  6. У каструлі змішуємо молоко з водою, доводимо до кипіння.
  7. Викладаємо в цю ж посудину овочі зі сковороди.
  8. До них кладемо промитий рис і потім варимо 15-20 хвилин.
  9. Додаємо спеції і сіль.
  10. Яйце варимо круто, дрібно рубаємо його.
  11. Нарізаємо зелень.
  12. Розкладаємо готовий суп по тарілках, кладемо кисле молоко або кефір (можна і сметану), посипаємо яйцем і зеленню.

Суп-пюре з кабачків низькокалорійний

Складові

  • Кабачки – 4 шт .;
  • Морква – 1-2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Лук-порей – 1 шт .;
  • Селера – 2 пучка;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Олія соняшникова – 3-4 ст. л .;
  • Перець запашний – 3-4 шт .;
  • Базилік – 1 пучок;
  • Перець чорний (горошок) – 4-5 шт .;
  • Лавровий лист – 2 шт .;
  • Горіх мускатний – 1 щіпка;
  • Зелень – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як зробити суп-пюре дієтичний, класичний варіант

  1. Крупно ріжемо моркву і селеру.
  2. Чистимо цибулю і часник.
  3. Наливаємо воду в каструлю (або сотейник), закладаємо овочі.
  4. Даємо закипіти, зменшуємо вогонь.
  5. Кладемо лавровий лист, сіль, чорний і запашний перець.
  6. Варимо близько 20 хвилин.
  7. Тим часом півкільцями нарізаємо кабачки. Якщо вони великі, їх потрібно очистити.
  8. Нарізаємо базилік і цибулю-порей.
  9. В іншому посуді розігріваємо олію, додаємо цибулю, обсмажуємо 1 хвилину.
  10. Додаємо кабачки, перемішуємо.
  11. Млоїмо під кришкою на невеликому вогні 2-3 хвилини.
  12. Додаємо базилік.
  13. Млоїмо ще 6-8 хвилин.
  14. Наливаємо бульйон так, щоб закрило кабачки.
  15. Після закипання вогонь зменшуємо, і ще близько 5 хвилин кип’ятимо наш супчик.
  16. Вимикаємо, трохи даємо супу охолонути і збиваємо його з допомогою блендера до однорідної маси.
  17. Кладемо мускатний горіх.
  18. Нарізаємо зелень.

Як приготувати дієтичний кабачковий суп

Розкладаємо по тарілках, додаємо улюблену зелень. При бажанні приправити таке блюдо можна нежирною сметаною, а також подати до тарілки супчику домашні грінки з чорного хліба з часником.

Дієтичний крем-суп з кабачків

Дієтичний крем-суп з кабачків - домашній рецепт

Складові

  • Кабачки – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Картопля – 2 шт. + –
  • Цвітна капуста – 200 г + –
  • Петрушка – пучок + –
  • Молоко 1% – 0,5 склянки + –

Приготування кабачкової крем-супу

  1. Кабачок і картоплю очищаємо, ріжемо шматочками середнього розміру.
  2. Своїм та поділяємо на суцвіття цвітну капусту.
  3. Рубаємо цибулю, кладемо в каструлю з киплячою водою.
  4. Закладаємо туди ж капусту і кабачок, тримаємо на вогні близько 15 хвилин, поки картопля не стане м’яким.
  5. Виймаємо овочі з каструлі, подрібнюємо їх до однорідної консистенції за допомогою блендера.
  6. Підігріваємо молоко.
  7. У вийшло пюре додаємо молоко і овочевий відвар.
  8. Кладемо перець і сіль.
  9. Дрібно рубаємо зелень.
  10. Розкладаємо перша страва по тарілках, прикрашаємо зеленню.

Нехай на вашому столі якомога частіше з’являється смачний і корисний суп з кабачків, дієтичний рецепт якого, як ви переконалися, зовсім не складний. Їжте і худніть на здоров’я!