Тематика оригінальних м’ясних страв невичерпна в своєму смакову різноманітності, особливо – в щедрий на вітамінні овочі літній сезон. Дізнавшись, як смачно приготувати своїми руками молоді кабачки з м’ясним фаршем на сковороді, ми завжди будемо готові до приходу гостей або романтичної вечері. Мінімум самих бюджетних і корисних продуктів, зовсім небагато часу знадобиться для того, щоб на столі до обіду або вечері з’явилося ситне частування.
Принадність його – не тільки в дешевизні і простоті.
У блюдо ви можете покласти самий різний фарш:
- Фарш з курки
- Фарш зі свинини
- Яловичий фарш
- Підійде навіть рибний фарш
Кабачки можна використовувати кільцями, видаляючи середину і наповнюючи її м’ясною начинкою, або ж додавати до м’яса у вигляді невеликих кубиків.
Стандартний набір продуктів і кілька оригінальних способів їх перетворення в поживний обід або вечерю – кулінарне диво, яким ми пропонуємо опанувати прямо зараз.
Кабачки з фаршем на сковорідці: кращий рецепт
Складові
- Кабачок – 1 середній плід + –
- Фарш домашній – 250 г + –
- Яйце велике – 1 шт. + –
- Борошно дрібного помелу – 4-5 ст.л. + –
- Лук-ріпка невелика – 1 шт. + –
- Часник – 1-2 часточки + –
- Чорний перець порошковий – 1/4 ч.л. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. або за смаком + –
Як покроково приготувати вдома кабачки з фаршем на сковорідці
Нам знадобляться молоді кабачкові плоди діаметром 7-8 см. Щоб наше гаряче вийшло поситнее, беремо свинину, для тих, хто – на дієті, кращим варіантом буде куряче філе. Дістаємо сковороду з товстим дном – і за роботу!
- Плоди моєму, а ось чистити їх необов’язково. Видаливши верхню і нижню частини, ріжемо кабачковий плід на кружки товщиною в 1 см.
- Далі перетворюємо гуртки в кільця, видаляючи серединки.
- Їх не викидаємо, а за допомогою блендера перетворюємо в пюре і з’єднуємо з м’ясною частиною.
- З цибулі і часниковий зубків знімаємо лушпиння. Дрібніше і висипаємо на сковороду, де вже розігрілося трохи масла. Зажарювати не потрібно – тільки злегка притомленим до м’якості.
- Луково-часникову заправку кладемо в мелене м’ясо, солимо-перчимо.
- Перед тим, як начиняти кабачкові кільця, вбиваємо в м’ясо яйце і все заважаємо до однорідності.
- Наповнивши кільця начинкою, мачає в борошно і кладемо в розігріте на сковорідці масло.
Заповнивши простір сковорідки в один шар, обсмажуємо кільця з двох сторін, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо і Томім ще кілька хвилин. Показник готовності – розм’якшення овоча.
Кабачки, смажені з домашнім фаршем на сковороді, неймовірно смачні зі сметанним соусом або свіжою зеленню.
Молоді кабачки по-домашньому з фаршем
Щоб зробити з тих же продуктів святкове блюдо, нам знадобиться сир. Обсмажувати кабачкові кільця будемо в клярі. Вони особливо смачні гарячими.
Складові
- Цукіні – 2 шт .;
- М’ясо свиняче без сала – 300 г;
- М’якоть яловичини – 100 г;
- Сир твердий – 100 г;
- Цибулина велика – 1 шт .;
- Яйце курки – 2 шт .;
- Майонез – 2 ст.л .;
- Борошно – 2-3 ст.л .;
- Перець порошком – ½ ч.л .;
- Сіль – ½ ч.л.
Як зробити на сковороді улюблені фаршировані кабачки
Готуємо овочі так само, як і в першому випадку. М’ясо дрібніше за допомогою комбайна або звичайною м’ясорубки до однорідності разом з цибулиною. Можна додати кабачкову серцевину. Не забудемо поперчити і присолити.
Щоб зробити кляр, яйця перетираємо з половиною борошна, а потім збиваємо з майонезом.
Приступаємо до фарширування: зробивши в кабачковий кільцях дірочки, заповнюємо їх м’ясною начинкою. Далі кожне колечко обмакиваем в борошно в двосторонньому порядку і занурюємо в кляр – і на сковороду з розігрітим маслом.
Коли кільця зарумянятся з обох сторін, вогонь зводимо до мінімуму, викладаємо їх в один шар, щедро посипаємо покришеним на тертці сиром, накриваємо і залишаємо так на 2-3 хвилини, щоб тільки розплавити сирну «шубу».
Кабачки кубиками з фаршем: рецепт з вершками
Порізавши овочі кубиками і додавши до меленого м’яса, отримаємо просте і ситне блюдо.
Складові
- Кабачкові плоди молодие- 1-2 шт .;
- Цибулина середнього розміру – 1 шт .;
- Морквина молода – 1 шт .;
- Фарш будь – 300 г;
- Кріп, петрушка – пучок;
- Вершки – 1-2 ст.л .;
- Масло оливок – 2 ст.л .;
- Перець і сіль – по 0,5 ч.л.
Домашнє приготування кабачків кубиками з фаршем на сковороді
- Своїм та кабачки і дрібніше так, щоб отримати кубики. Їх смажимо на вогні середньої інтенсивності в маслі, час від часу злегка струшуючи сковороду.
- Цибулину ділимо на чотири частини і дрібному ріжемо, а морквину подрібнюємо на тертці з великими отворами. Пассируем разом до м’якості, додаємо в кабачкову піджарку.
- Робимо фарш або ж беремо готовий продукт, перчимо-солимо. Кладемо його на прогріту сковороду і смажимо, помішуючи, до тих пір, поки з нього не піде сукровиця.
- З’єднуємо з овочами, заважаємо, заправляємо вершками, кладемо рубану зелень, досолюємо і тушкуємо, накривши, близько 15 хвилин.
У підсумку наші молоді кабачки, смажені з фаршем на сковороді в вершках, виходять дивно ніжними і поживними.
Правильне харчування сім’ї – головне завдання для будь-якої мами-господині. Молоденькі кабачки з домашнім фаршем на сковорідці, приготовані своїми руками, припадуть до смаку і дітлахам, і чоловічій половині сім’ї. Один недолік цього блюда – воно виходить настільки смачним, що його моментально з’їдають, нічого не залишаючи на завтра …