Як приготувати пиріг на сковороді з яблуками

Яблучний пиріг на сковороді
Центром сільського життя наших предків була обмазані глиною піч – на ній і морози всією сім’єю перечікували, і смакоту в ній куховарили. Нині не те, що без печі – без духовки доводиться обходитися, але навіть без неї, на звичайній сковороді можна примудритися спекти дуже смачний яблучний пиріг. Випічка виходить настільки повітряної, що одним шматком справа не обходиться, і неодмінно доводиться діставати з холодильника нову партію продуктів …

Звичайно, щоб успішно спекти улюблений пиріг з яблуками на звичайній сковороді без духовки, потрібно знати деякі хитрощі такого способу виготовлення смачного десерту. Так, ємність, в якій будемо пекти, повинна бути товстостінної і мати масивне дно. Краще, якщо вона буде діаметром 20-22 см, щоб пиріжок вийшов високим і пишним.

Оскільки пропікатися він буде тільки знизу, інтенсивність вогню повинна бути мінімальна. Як тільки тісто виявиться в сковороді, її потрібно накрити і не знімати кришку (бажано – прозору) протягом півгодини, щоб бісквіт не підсів.

Пропонуємо кілька кращих варіантів куховаріння улюбленого сімейного десерту.

Пиріг з яблуками на сковороді: оригінальний рецепт

Яблучний пиріг на сковороді - домашній покроковий рецепт

Складові

  • Яйця курячі великі – 3 шт. + –
  • Борошно пшеничне в / с – 1 стакан + –
  • Яблуко з кислинкою середнє – 4 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
  • Содовий розпушувач – 1/3 ч.л. + –
  • Оцет столовий 9% – 1/3 ч.л. + –
  • Масло з вершків для змащення – 1 ст.л. + –

Покроковий рецепт домашнього пирога з яблуками на сковороді

Мінімум часу на стояння біля плити, бюджетний набір продуктів, і незмінно смачний результат – ось переваги такого способу готування десерт до чаю. І немає більше потреби нарікати на відсутність хорошої духовки або вміння нею користуватися, адже є сковорідка! ..

  1. Перш за все – підготовка начинки: знімаємо з фруктів шкірку, вирізаємо серединки, ріжемо тонкими часточками або кубиками.
  2. У глибоку миску б’ємо яйця, відокремлюючи шкаралупу, сиплемо цукор, заважаємо (віночком або міксером), щоб солодкі крупинки повністю розтанули.
  3. Тепер вводимо борошно. Робити це треба порційно, підсипаючи її маленькими порціями – так нам вдасться уникнути грудкуваті.
  4. Сиплемо соду в добшую ложку і туди ж капає оцет. Як тільки відбудеться реакція (з’явиться піна), виливаємо її в тестову масу і остаточно перемішуємо.
  5. З’єднуємо тісто і яблука, заважаємо.
  6. Сковороднем дно щедро змащуємо маслом і викладаємо яблука в тесті туди, накриваємо і поміщаємо ємність на самий слабкий вогонь.
  7. 30-40 хвилин, і ідеальна випічка, приготовлена ​​оригінальним способом, буде готова.

Різати її порційно найкраще після охолодження, як і звичайний бісквіт з духовки. Можна присипати пиріжок цукровою пудрою або подавати з кульками морозива. Другий варіант – те, що потрібно в літню спеку!

Читайте ще схожі записи:


Готуємо цветаевский пиріг з яблуками
Готуємо пиріг на кефірі з яблуками

Домашній пиріг на сковороді з яблуками в карамелі

Пропонуємо ще один цікавий варіант на тему домашньої бісквітної-яблучної випічки. Якщо слідувати нехитрим рекомендаціям, вийде вона не тільки пишною, але ще і кілька пікантною завдяки карамелі.

Складові

  • Цукровий пісок – 1 ст.
  • Яйця дрібні – 4 шт.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яблука – 3 великих твердих плода.
  • Сода – 1/4 ч.л.
  • Сік лимона – 1/4 ч.л.

Як приготувати пиріг на сковороді з яблуками

Як зробити улюблений яблучний пиріг на сковороді на плиті

Нам знадобиться ємність з товстим дном і антипригару. Сиплемо в неї 2 ст.л. цукру, відібравши його із загальної кількості, доливаємо водою, заважаємо і нагріваємо. Коли цукор розтане, і солодкий сироп почне міхур, зменшуємо вогонь до мінімуму. Поки він буде корічневеть, приділимо увагу тесту.

Змішуємо його в тій же послідовності, що і в першому випадку, але виливати в сковорідку не поспішає. У карамель, яка вже придбає на той час приємний відтінок, опускаємо чищені і різані товстими часточками яблука, викладаючи красиво, і заливаємо тестом.

Печемо пиріжок під кришкою не менше 25 хвилин, потім перевіряємо, щоб не пригорає і, при потребі, допікаємо ще хвилин 5-10, вимикаємо і залишаємо так ще на 10 хвилин. Тільки потім можна зняти кришку.

Остиглий пиріжок перевертаємо разом зі сковорідкою і викладаємо на широку тарілку. Зверху у нас виявиться рум’яне денце з закарамелезірованнимі яблучними часточками. Можна наливати чай! ..

Відсутність грубки на кухні – трагедія для тих, чия сім’я щільно «сидить» на домашній випічці. В такому випадку улюблений яблучний пиріг, спечений в сковороді, стане справжнім порятунком, і домашню традицію спільних вечірніх чаювань скасовувати не доведеться. Він виходить настільки смачним, що їм не соромно буде навіть свекруха пригостити …