Багато господині намагаються розгадати секрет смачної домашньої випічки, а він, як завжди, полягає в простому аспекті. Все залежить від того, як тісто для горішків зі згущеним молоком для Горішниця буде замішано, якщо замісити його неправильно, то розраховувати на апетитні горіхи не доведеться.
Печиво в основному готують з пісочної тестової маси, але іноді, в випічку кладуть розпушувач, дріжджі і т.п., а це в свою чергу змінює технологію замісу.
Зробити гарне пісочне тісто просто і досить швидко. На заміс йде не більше 10-15 хвилин, зате випічка на такій основі виходить ніжна і смачна.
Не поступається за своїми смаковими якостями і вегетаріанське пісочне тісто. Відмова від використання яєць не заважає замісити пишне тестову масу, з якої в подальшому вийдуть апетитні хрусткі горішки зі згущеним молоком.
Пісочне тісто для печива горішки
Складові
- Борошно пшеничне – 2,5-3 склянки + –
- Сметана – 100 г + –
- Яйця – 2 шт. + –
- Масло вершкове – 100 г + –
- Цукор – 1/4 склянки + –
- Харчова сода – 1 ч.л. + –
Як робити тісто для горішків зі згущеним молоком
- Цукор і 2 яйця збиваємо міксером.
- У збиту яєчну масу додаємо сметану і гашене соду.
- Вершкове масло ріжемо на шматки, розм’якшує їх на вогні або на водяній бані.
- Нагріту олію додаємо в тісто.
- Потроху всипаємо в тісто борошно (час від часу помішуючи його).
Доводимо масу до потрібної консистенції. Але, не дивлячись на свою густоту, пісочне тісто має бути м’яким, ніжним і, ні в якому разі, не в’язким.
Важливо !!!
Починайте вимішувати тісто для печива виделкою, і продовжуйте так до тих пір, поки не перестанете всипати борошно.
Коли тестова маса перестане бути в’язкою і липне – переходите на «ручний режим». Будь-яке тісто любить теплоту рук, тому домішувати його обов’язково потрібно вручну.
Варіант пісочного тіста №2
Весь процес приготування нічим не відрізняється від попереднього, а ось рецептура трохи змінена.
Виняток білків з рецепта тесту допоможе отримати нетверді горішки, а додавання меду і коньяку зробить смак не зовсім звичайним.
Інгредієнти для тіста
- 200 г вершкового масла;
- 0.5 склянки цукру;
- 1 ст.л. меду;
- 3 жовтки;
- 1 ст.л. коньяку;
- 1/4 чайної ложки соди;
- 1 чайна ложка оцту;
- 3 склянки борошна;
- 1 столова ложка крохмалю.
Вегетаріанський рецепт тесту для печива горішки
Рецепт приготування горішок без яєць ідеально підходить вегетаріанцям. Так звані «пісні» горіхи зі згущеним молоком робляться за тим же принципом, що і класичні горішки в звичайній Горішниця або в електроорешніце.
Для того, щоб завести пісочне тісто без яєць, знадобиться стандартний набір продуктів:
- борошно (2,5-3,5 склянки),
- веганські йогурт (100-150 г),
- природна сода натрон (1 ч.л.),
- веганські рослинний маргарин (150 г),
- яблучний сік або лимонний сік для гасіння соди (1 ст.л.),
- сіль (щіпка);
- цукор (3-4 ст.л.).
Як замісити тісто на горішки
Всі інгредієнти змішуємо між собою, ретельно вимішуємо тісто, яке повинно бути як густа сметана. У Горішниця тісто накладаємо чайною ложкою.
Детальніше про те, як спекти горішки зі згущеним молоком в духовці і в Горішниця (старої і сучасної), – читайте в одній зі статей на сайті.
Класичний рецепт горішків зі згущеним молоком
Як приготувати пісочно-дріжджове тісто
Багатьох господинь нерідко цікавить питання: яке тісто потрібно робити для солодких горіхів? Безумовно, найкращим варіантом вважається пісочне тісто. З нього горішки зі згущеним молоком виходять самими хрусткими і апетитними.
Але навіть найкращий результат завжди можна поліпшити. З цією метою мудрими кулінарами колись був придуманий пісочно-дріжджовий рецепт горішок, що поєднує в собі властивості пісочного і дріжджового тіста одночасно.
Інгредієнти для тіста
- Яйце – 1 шт .;
- Цукор – 30 г;
- Дріжджі (сухі) – 1 ч. Л .;
- Борошно – 250 г;
- Вода – 2 ст. л .;
- Сіль – 1 щіпка;
- Вершкове масло – 100-125 м
Як приготувати тісто для горішків зі згущеним молоком
- Розводимо дріжджі в теплій воді.
- В окремій мисці змішуємо борошно, цукор, сіль, розведені дріжджі, яйце, топлене масло.
- Вимішуємо тісто, доводячи його до однорідності і необхідної густоти.
- На 2 години залишаємо тісто для горішок в теплому місці (підійде і кімнатна температура), щоб воно підійшло і стало ще пишніше.
Через 2 години можемо приступати до формування та випікання горішків.
Секрети тесту для горішків зі згущеним молоком
Поєднуємо майонез і сметану
Крім масла в тісто можна класти майонез або сметану. Наявність того чи іншого інгредієнта визначається за смаком. Іноді, господині поєднують ці 2 компонента, використовуючи їх в рівних пропорціях.
Однак в будь-якому випадку намагайтеся класти сметани і майонезу потроху, адже тісто для печива горішки і так досить жирне.
Тісто для Горішниця з розпушувачем
Робити тісто на горішки з вареним згущеним молоком можна не тільки на дріжджах і соді. Іноді, в нього кладуть розпушувач (приблизно ½ ч. Л.).
Рецепт тіста на розпушувачі повністю відповідає класичним рецептом пісочного тіста, тільки замість гашеного соди використовують розпушувач.
Як збивати яйця для рецепта
Яйця збивають міксером разом з сіллю і цукром. Додають в яєчну суміш борошно, розпушувач, топлене масло і починають замішувати тісто.
Горішки на такій основі виходять ніжними на смак, і стають відмінним десертом до чаю, як для дорослих, так і для дітей.
Якщо вам хочеться одержати не хрустку, а м’яку «шкаралупу» горіха, використовуйте для рецепта тільки яєчні жовтки.
Використання маргарину і спреда
Чи не кладіть в тісто маргарин і спред масло. Такі продукти є замінниками натурального масла і не несуть ніякої користі для здоров’я. Не кращим чином позначиться наявність подібних інгредієнтів і на смак.
Якщо рецепт тесту вегетаріанський, то використовуючи рослинні масла, обов’язково уважно читайте склад.
Теж саме стосується крохмалю. Він робить тісто більш грубим і сухим. Тому, якщо вам потрібно «підняти» тісто – використовуйте дріжджі або гашене соду.
Тепер ви знаєте, як зробити тісто для горішків зі згущеним молоком для Горішниця в домашніх умовах. Потрібно всього лише трохи вміння, мінімальний набір продуктів – і ваше солодке печиво горіхи зі згущеним молоком готові. Дивуйте близьких особливої випічкою і насолоджуйтеся смачним результатом своєї праці.
Смачного!