Млинці домашнього приготування з хрусткою золотистою скоринкою завжди вважалися надзвичайно смачним десертом до гарячого ароматного чаю. Особливою ніжністю смаку володіють оладки на молоці, а якщо в тісто додати дріжджі, то коржі стануть ще й неймовірно пишними, а головне – повітряними. Про те, як піч дріжджові оладки на сковороді, розповімо в покрокових фоторецепти, які підтвердимо простими порадами, здатними допомогти в приготуванні.
Готувати дріжджові оладки просто, правда, не так швидко, як хотілося б. Але ж нам потрібен результат – пишні, пористі і смачні млинці, а заради цього можна і почекати.
Ванільні оладки: рецепт на молоці і дріжджах
Якщо молочно-дріжджове тісто в результаті здасться прісним, то його смак завжди можна прикрасити пудрою, а запах скорегувати ароматним ваніліном.
Складові
- Молоко – 500 мл;
- Сухі дріжджі – 1 ст. л .;
- Ванілін – за смаком;
- Борошно – 500 г;
- Сіль – 1 щіпка;
- Цукор – 3 ст. л .;
- Яйце – 2 шт .;
- Цукрова пудра – 2 ст. л .;
- Рослинна олія – 2 ст. л .;
Приготування
- Підігріваємо молоко, змішуємо його з цукром, дріжджами і 1 ст. муки.
- Перемішуємо інгредієнти, після чого залишаємо тісто на оладки підходити протягом 1 години.
- Віночком збиваємо яйця, додаємо в отриману суміш дрібку солі.
- У підійшло тісто кладемо масло, залишки борошна, ванілін і збиті яйця.
- Тісто вимішуємо (воно повинно вийти тягучим) і ще на 30 хвилин залишаємо його підходити.
- Розігріваємо сковороду і змащуємо розпечене дно маслом.
- Викладаємо тісто столовою ложкою, залишаючи між оладками невелику відстань, щоб в процесі запікання вони не злиплися.
- Готові оладки наостанок посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо шматочками свіжих фруктів, або сухофруктами.
Прикрасити оладки також можна свіжими ягодами, цукатами, тертим сиром твердих сортів, арахісом, шоколадною або карамельної стружкою. Подаємо спечені оладки як десерт або їмо їх як самостійну страву.
Оладки на молоці і дріжджах з ананасами
Складові
- Ананас – 1/4 шт. + –
- Молоко – 0,3 л + –
- Борошно пшеничне – 300 г + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Яйця – 2 шт. + –
- Дріжджі хлібопекарські свіжі – 20 г + –
- Цукор – 50 г + –
- Кориця – на кінчику ножа (за бажанням) + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. в тісто і для смаження + –
Як приготувати оладки на дріжджах
Зробити прості домашні оладки завжди можна і незвично. Для цього буде потрібно особливий інгредієнт для начинки, наприклад, ананас.Сладкіе шматочки екзотичного плоду прикрасять смак готових оладок і зроблять блюдо справжнім «королем» сімейного застілля.
- Розводимо дріжджі в помірно теплій кип’яченій воді (правильна пропорція – 20 г дріжджів на 50 мл води), і залишаємо їх на 15 хвилин.
- Відокремлюємо яєчні жовтки від білків і розкладаємо їх по різних ємностей.
- Молоко трохи підігріваємо на вогні (або на пару), додаємо в нього цукор, щіпку солі, яєчні жовтки і збиваємо все віночком.
- У збиту масу додаємо борошно і воду з дріжджами.
- Білки збиваємо окремо від жовтків. Коли білки перетворяться в піну -вмешіваем їх в тісто на оладки.
- Після цього тісто розбавляємо рослинним маслом і на 30 хвилин залишаємо його в теплі, щоб воно добре підійшло.
- Ананаси очищаємо від шкірки, і нарізаємо ¼ частина м’якоті дрібними / середніми скибочками. При бажанні, ананасовий нарізку можна трохи присипати меленою корицею.
- Коли тісто підійде – розігріваємо для нього сковороду і приступаємо до запікання.
- Ложкою викладаємо тісто в сковороду. Відразу ж, як тільки воно набуде форму оладок, в кожну корж кладемо (трохи вдавлюючи) шматочок ананаса.
- Коли з одного боку оладки добре пропекутся – перевертаємо їх на іншу сторону. Але перш, ніж це зробити, – зверху на шматочок ананаса кладемо 1 ч. Л. тесту.
- Перевернувши оладки ананасами вниз – вогонь зменшуємо. Накриваємо сковорідку кришкою і печемо коржі на маленькому вогні, щоб екзотичний фрукт зміг пустити сік і стати трохи м’якше. Так чинимо з усією порцією оладок.
- Спечені млинці кладемо на паперову серветку, таким чином видаляємо з них залишки масла.
- Подаємо готові оладки на молоці зі сметаною чи вершками.
Крім ананасів в тісто можна покласти родзинки, дрібно нарізану курагу, натерті яблука, шматочки апельсина, ківі і т. Д. Але якщо ананас ми додаємо безпосередньо в процесі випікання, то сухофрукти та інші продукти для начинки краще класти в тісто ще на етапі його замісу .
Бананові оладки: простий рецепт на молоці
Приготувати смачні оладки краще всього з простою і в той же час пікантною начинкою.
Наприклад, відмінно поєднується в ніжних і пишних дріжджових оладках бананове пюре з шоколадом. Легка терпкість смаку і надзвичайно звабливий аромат страви зроблять його кращим з десертів, які ви коли-небудь готували.
Складові
- Молоко – 2 склянки;
- Борошно – 2 склянки;
- Дріжджі (свіжі) – 1 ст. л .;
- Шоколадні кульки – ¾ склянки;
- Бананове пюре – 250 г;
- Яйце – 1 шт .;
- Шоколад (не гіркий) – 50 г.
Приготування оладок на молоці
- У теплу молоко кладемо дріжджі і яйце.
- В окрему миску просіваємо борошно, додаємо до неї молочно-дріжджову суміш.
- Добре розмішуємо тісто і даємо йому час (30-60 хвилин) підійти.
- Готуємо бананове пюре.
- Втручаємося його в тісто, після чого кладемо в тестову масу кульки з шоколаду.
- Все перемішуємо, потім посипаємо продуктову суміш шоколадною стружкою.
- Наостанок тісто на оладки ще раз заважаємо і приступаємо до випікання.
- В розпечену сковороду викладаємо майбутні оладки і ретельно пропікаються їх по обидва боки.
- Подаємо млинці з хрусткою золотистою скоринкою з шматочками свіжих бананів, джемом, згущеним молоком або фруктовим сиропом.
Як бачите, нічого складного в тому, щоб спекти оладки на молоці і дріжджах, – немає. Прості покрокові рецепти з фото, недорогі інгредієнти і трохи часу на приготування – ось запорука успіху улюбленого домашнього десерту.
Робити повітряні і пишні дріжджові оладки – одне задоволення, так не відмовляйте собі в можливості насолодитися цим і з’їдених смачного десертного страви.
Смачного!